!!!!!!!!!!!sta se vise isplati manji pas ili macka?i jos neka pitanja..

gost 189815

Iskusan
Poruka
5.826
1.ja sam vise nastrojena da uzmem neko manje kerce
ovako nesto https://www.facebook.com/milanasheroj..._t=share_reply
a moja sestra mi kaze da oni mesecno za njihovog kera potrose oko 1000 dinara za granule,a drug oko 500 din za 1,5 kg granula(stim sto ih hrane i ostatcima od rucka i slicno)
a opet vidim po forumu http://forum.krstarica.com/showthrea...zavanje+macaka
da pisu da je mesecno za macku potrebno 2000 za hranu,tj granule(pored kucne hrane)pa mi se cini neverovatno da je macka skuplja za odrzavanje od malih kerova.
jos sto za macku treba i pesak,i dr gluposti..

2.takodje htela bi da mi neko napise,tj uporedi cene godisnjih vakcinacija
kod macaka i psa.tj da imam macku koliko bi godisnje trosila na njeno zdravlje a koliko na kera?

3.druga stvar koja me zanima jeste vezana za mirise pasa,posto mene moj brat ubedjuje da ce ker da smrdi a ja mislim da je to individualno i zavisi od pasa..
sestrinog npr nikad nisam osetila...

4.i sta mislite koliko ce ovi kerovi porasti?
https://www.facebook.com/milanasheroj..._t=share_reply

hvala unapred

Одговор на то зависи од 2 питања:
1. Колико ти је двориште?
2. Колико често треба живуљка да остаје сама?

nemam dvoriste al zivim na ceraku ,otprilike poljane koliko hoces za setanje,a posto sam student cesto sam u kuci,al reimo kad budem radila mislila sam da ustajem oko pet sest da ga prosetam pa na posao,pa kad se vratim oko 5 da ga setam 2 puta uvece...
to za ostavljanje kera mi je i ranije padalo na pamet,al svi me ubedjuju da nije problem,i da mnogi koji imaju kera praktikuju ovakav rezim..
meni su vse $$$$$$$$:) problem:))

Za "manjeg kera" imas ogromno pocetno ulaganje, a vecini njih treba i redovno (vrlo skupo) friziranje. I sta ces ako se desi nesto nepredvidjeno?! AKo ljubimac mora na hitnu operaciju?! (Tipa, dohvati ga doberman ili AST na livadi ili padne sa terase ganjajuci golubove-desavalo se i jedno i drugo bas na Ceraku, provela sam tamo par godinica.) Otkricu ti u poverenju da samo anestezija i materijal za operaciju, ne suvise komplikovanu, tipa sterilizacije, za malu zivotinju u nabavci veterinara kostaju oko 2000, a gde je njegov rad?!

Dakle, vakcina protiv zaraznih bolesti neka bude 1200, to dajes dva puta dok je malo i posle jednom godisnje, vakcina protiv besnila je valjda 700 dinara sa sve cipovanjem i pasosem, znam da se superpremium hrana kretala oko 600-800din/kg ranije a za malu zivotinju je ipak najisplativije od starta kupovati najbolje, losija hrana se kad-tad odrazi na zdravlje. (Moj mesanac od 7,5kg je jeo oko 1,5-2kg mesecno.)

Ako te brinu finansije, stvarno je najbolje ne upustati se uopste u tu pricu. Sta ako zivotinja dobije neku hronicnu bolest pa moras da kupujes specijalnu veterinarsku hranu (skupu), ili lekove, i da placas intervencije svaki put kada se stanje pogorsa... Ako i za redovno odrzavanje zdrave zivotinje moras da gledas na svaki dinar, onda bolje ne preuzimati taj rizik da zavrsis sa kucnim ljubimcem kom treba posebna nega.

Ako te brinu finansije, stvarno je najbolje ne upustati se uopste u tu pricu. Sta ako zivotinja dobije neku hronicnu bolest pa moras da kupujes specijalnu veterinarsku hranu (skupu), ili lekove, i da placas intervencije svaki put kada se stanje pogorsa... Ako i za redovno odrzavanje zdrave zivotinje moras da gledas na svaki dinar, onda bolje ne preuzimati taj rizik da zavrsis sa kucnim ljubimcem kom treba posebna nega.
Pozitivno, mislim da devojka nije imala nikakvu zlu nameru, pa zar nije bolje da se unapred raspita o svemu, nego da uzima životinju napamet, pa tek posle ustanovi da ne može da se brine o njoj, mislim da je to vrlo odgovorno od nje.IZ ličnog iskustva znam, da izbegavam da uzimam životinje o kojima , kao ne mogu finansijski da se brinem, pa kad mi se, bespomoćne i jadne nađu ispred vrata, 'ebiga, šta da radim:)

Naravno da je odgovorno, zato je i ubedjujem da ne uzima zivotinju. Nisam ja u fazonu da svako mora da ima psa ili macku, daleko je bolje ne uzimati zivotinju nego je uzeti pa je vratiti za dva meseca (kad je vec porasla i tesko ce se ponovo udomiti) ili je izbaciti napolje kad ostari i pocnu da joj otkazuju organi pa se troskovi za hranu i veterinarsku negu utrostruce.

Naravno da je odgovorno, zato je i ubedjujem da ne uzima zivotinju. Nisam ja u fazonu da svako mora da ima psa ili macku, daleko je bolje ne uzimati zivotinju nego je uzeti pa je vratiti za dva meseca (kad je vec porasla i tesko ce se ponovo udomiti) ili je izbaciti napolje kad ostari i pocnu da joj otkazuju organi pa se troskovi za hranu i veterinarsku negu utrostruce.
IH, bre, što odmah najgore, pa nisu sve životinje bolesne, daleko bilo:)

IH, bre, što odmah najgore, pa nisu sve životinje bolesne, daleko bilo:)

Ako pozive dovoljno da ostare, bice i bolesne, garant.

Nisu sve, ali rizik uvek postoji. Sto rece moj veterinar kad smo pricali o cenama analiza krvi, ako nemas 50 evra, sta ce ti pas. Zvuci grubo, ali poenta je tu (a ko zna Magasa zna da nije tip veterinara koji samo gleda da uzme pare). Pas i macka su skup hobi, i obaveza koja traje 15-20 godina.

Potpisujem sve, a narocito boldovano. Uopste, ne znam da je iko sa foruma sa njim imao lose iskustvo.

Back