Šta se to čuje tamo, izunutra?

gospodjica M.:
U sobi televizor trešti, ne mojom voljom. Boli me glava. Odlazim u drugu sobu da pobegnem od galame. Mrak. Sve se čuje i dalje. Bacam se na krevet, stavljam jastuk preko glave. Ne pomaže. Guram prste u oba ušna kanala. Ne čujem više izvor iritirajućih zvukova. Čujem nešto drugo. Koncentišem se da ustanovim neobične umirujuće zvuke. Blago pištanje pomešano sa nešto jačim brujanjem, kao unutrašnji odjek. Zatvorim oči, osećam kao da sam u svemirskom brodu, putujem daleko na neku drugu planetu. Čitav svemir preda mnom.

Dakle, kad zapušite uši jako, da spoljnji zvuci više ne dopiru do vas i kad se skoncentrišete na zvuke koji dolaze iznutra, šta čujete i na šta vas oni asociraju?
Ko nije probao, neka proba, pa nek kaže. :-D

Chujem potencijalnu bolest,vapaj za planinskim vazduhom i vodom,disanje mi smeta,rado bih ga prekinuo,no...;( ...u daljini neki zvuk niskofrekventnog nuklearnog reaktora,grozno...i jedna debela vrata koja me od njega dele...nadam se da tje zauvek ostati zatvorena...
MORAM ponovo otitji negde gde tju se chuti bez zapushavanja ushiju...leto je proshlo ali tu je uskoro i charobni SNEG koji tje progutati shumove "civilizacijskog napretka"...

Back