muki_remi:
Ja nisam rekao samo popis iz 1991.Citaj i popis 1971 i 1981 g.
Popis iz 1991 Albanci su bojkotovali jer u popisivace su bili iskljucivo samo Srbi a i Statisticki zavod Kosova je bio ukinut.
Sto se doseljenika Albanaca,toga je najmanje bilo na Kosovo.A posle II svetskog rata,bilo malo toga i 90% njih je otislo ko za Ameriku i nesto po Evropi.
Neki srpski zvanicnici spekulisu sa takvim brojkama i ako i oni znaju da to nije istina,ali za sad to im godi.
Pošto vidim da nisi ekstreman, a ni ja nisam šovinista, hajde onda da malo razgovaramo činjenicama...
Da li ti je poznato da je prvi pogrom nad Srbima na KiM izvršen 1941-1945. Da li ti je poznato da je nakon 2 sv. rata bilo zabranjeno Srbima izbeglih tokom rata sa KiM da se vrate na KiM zbog politike Josipa Broza Tita koji je tada hteo čak da ujedini Enver Hodžinu Albaniju sa tadašnjom FNRJ.
Da li ti je poznato da provokacije Albanske većine prema Srbima počinju još 60-ih godina.
Znaš li da su Albanci imali taktiku da kupe u nekom (do tada isključivo srpskom selu) jednu kuću na jednom kraju sela, potom na drugom kraju i tako malo po malo (većim natalitetom) istiskivaju Srbe iz (nakon toga) mešovitih sela.
Da li znaš da ako neki Srbin nije hteo da proda kuću i imanje obično mu ubiju sina ili siluju ćerku i tako ga privole da za male pare proda kuću i imanje i iseli se sa KiM.
Da li si znao za slučaj Đorđa Martinovića koga su Albanci brutalno silovali flašom, a potom ga i obrukali pred celom nacijom jer je sud (u kome su većina bili Albanci) presudio kako je sam sebi ugurao litarsku flašu u anus i to ne od grlića nego najpre dno????
Da li znaš, da su kasnije kada su počeli da se bave uglavnom proizvodnjom i prodajom droge na zapadu, Albanci počeli da plaćaju srpske kuće i imanja (recimo u nekom srpskom selu) i previše tj. davali su više novca nego što to imanje vredi, a kasnije kada kupe otprilike pola kuća i postanu brojčano brojniji onda ostatku sela plaćaju ispod cene...
Ima toga još koliko hoćeš, ako želiš, navešću ti desetak knjiga koje govore o svemu tome, pa ne bi bilo loše da pročitaš tj. da čuješ malo i drugu stranu...