Sta se poboljsalo u odnosu na prije 200 godina kod zena?

олакшан је живот женама јер сад скоро сви имају веш машине,
само кад помислим кад бих сав онај веш морала да перем на руке диже ми се коса на глави
многи имају машине за прање посуђа
итд, итд
сем тога мислим да ће данас више мушкараца да се привати "женских" послова

сва женска деца (или бар велики проценат) сад иде у школу што је основ само сталности
уопштено говорећи данас је живот уопште, па и женама лакши

dobro ja ima ženski mozak pa mogu da odgovaram
uh 200 god, kolko je to 1813-2013
realno situacija i nezaustavljiva evolucija
nema tu mnogo pameti
iako u teoriji da, mislim da je evolutivno ne održivo da se jedno stanje održava 200 godina
na bilo kom polju, pa i u životu jedne Žene, opšte svetske Žene
zapravo došlo je do širenja informacija i do objektivne mogućnosti izbora
pa sda kako je koja izbarala
Šta je mogla Milanka iz Marićevića jaruge 1813. da uradi sa svojim životom? Koju je svest imala, koju opciju?
Ne mislim da je Nadica iz Topole 2013, godine mnogu drugačija od Mialnke ali bar zna šta može i zna da može da odabere svoj život...

Nesto je donijelo promjenu u zenski rod, pa me zanima sta bi to bilo po zenskom misljenju.

Pretpostavljam da bi sad uslijedilo 10-ak stranica o emancipaciji itd, ali mene vise interesuje, ako je u tih 200 godina doslo do nekog stvarnog poboljsanja u kvalitetu, da se onda samo o tom kvalitetu govori.

Nadam se da se "vise seksa" ne racuna u kvalitet.

Meni licno se ne cini da je doslo do poboljsanja bilo kakvog kvaliteta, nego samo do kvantiteta na stetu kvaliteta.

Npr. zivot je kvalitetniji od smrti, ali sto se vise vodi ljubav, sve je manje je djece, a i ono sto se rodi ne izgleda jace, srecnije i mocnije od onih koji su ih stvarali.

Ti baš imaš neki gadan problem.

U razvijenim zemljama podosta, zene imaju pravo glasa, karijere, nisu samo duzne da stancuju decu i peru posudje, kao sto je bilo pre 200 godina. Nema tata da bira za koga ce se ona udati i da bira za koliko ce je "prodati", i da se kaci krvava postelja prve bracne noci. E sad, negde se to jos uvek zadrzalo, ali izumrece i to vremenom. Sto se Istoka i Afrike tice, tu je situacija i dalje losa.

"Sta se poboljsalo u odnosu na prije 200 godina kod zena?"
Sve :D
"Meni licno se ne cini da je doslo do poboljsanja bilo kakvog kvaliteta, nego samo do kvantiteta na stetu kvaliteta."
Gresis

"Npr. zivot je kvalitetniji od smrti, ali sto se vise vodi ljubav, sve je manje je djece, a i ono sto se rodi ne izgleda jace, srecnije i mocnije od onih koji su ih stvarali."
??????

Back