sta se desilo sa novim sadom?

Chávez:
Ево на набројим само неке праве српске интелектуалце који су у "дефициту" код Радикала: академик Коста Чавошки, академик Чедомир Попов, проф др Милан Булајић, др Славенко Терзић, проф др Мирко Зуровац, проф др Стеван Ђорђевић, проф др Оливер Антић, проф др Милан Пак, академик Веселин Ђуретић, проф др Зоран Стојановић, Рајко Петров Ного, проф др Радивоје Маринковић...

А ти брозовски интелектуалци "из центра града" знамо у којим партијама се налазе попут Латинке Перовић и сличних.
Stojanovic je meni predavao krivicno i nema veze sa radikalima covek jeste nacionalista umereni al nema veze sa radikalima kao ni Terzic ni Popov a Cavoski je osnovao Demokratsku stranku tako da je on vise golub prevrtac,a radikali su Proliver i Zurovac sigurno a za ove ostale ne znam.Po tebi je svaki nacionalsta zemlji radikal pa nisu oni bas toliko lud da svi odu u partiju ciji je shef Hrvat koji je sa 17 godina postao clan partije a na sastancima partijske orgaznizacije u Sarajevu se izjasnjavao kao "izvorni lenjinista"

Chávez:
Ево на набројим само неке праве српске интелектуалце који су у "дефициту" код Радикала: академик Коста Чавошки, академик Чедомир Попов, проф др Милан Булајић, др Славенко Терзић, проф др Мирко Зуровац, проф др Стеван Ђорђевић, проф др Оливер Антић, проф др Милан Пак, академик Веселин Ђуретић, проф др Зоран Стојановић, Рајко Петров Ного, проф др Радивоје Маринковић...
.
sve sam ludak do ludaka...

svetolik trpkovic:
Stojanovic je meni predavao krivicno i nema veze sa radikalima covek jeste nacionalista umereni al nema veze sa radikalima kao ni Terzic ni Popov a Cavoski je osnovao Demokratsku stranku tako da je on vise golub prevrtac,a radikali su Proliver i Zurovac sigurno a za ove ostale ne znam.Po tebi je svaki nacionalsta zemlji radikal pa nisu oni bas toliko lud da svi odu u partiju ciji je shef Hrvat koji je sa 17 godina postao clan partije a na sastancima partijske orgaznizacije u Sarajevu se izjasnjavao kao "izvorni lenjinista"

Немаш појма, он је сталан учесник радикалских научних скупова о Хагу и одбрани Војислава Шешеља, човек је Радикал као и сви остали побројани.

alergicna:
Sunchaser
Verujem ja tebi,da si novi plakat LDP stvarno tako doziveo,kao neku zaslepljenu masu koja gleda u svog lidera. Poznata je stvar ciji su takvi sledbenici.
Ili kad neko posmatra iz svog TUPOG UGLA, mozda stvarno tako izgleda
Pojedini likovi, sa ovog foruma mene zaista potsecaju na onu epizodu iz ANDERGRAUNDA gde oni mucenici,izmanipulisani od strane profitera, jos uvek ne znaju da je rat zavrsen, i ne vidim zasto siriti pricu o Kusturici.To je druga tema

Pa to je, tako izgleda iz mog tupog ugla. Posto si mi izostrila dioptriju i ugao posmatranja ovako lucidnim komentarom, Cedin plakat vec izgleda drugacije.

Kusturicu sam pomenuo jer si ga prvo pomenula ti, pritom uz netacnu interpretaciju dramaturskog vrhunca Podzemlja.

Chávez:
Немаш појма, он је сталан учесник радикалских научних скупова о Хагу и одбрани Војислава Шешеља, човек је Радикал као и сви остали побројани.
Stojanović nikad nije bio radikal. Čovek je bio dugogodišnji član DSS, onda je prešao u DHSS i on je pre svega monarhista. To mu je bilo osnovno političko opredeljenje, pa predavao mi 3 ili 4 predmeta, od krivičnog prava do politike suzbijanja kriminala...

zao mi je novog sada, jer pre smo bili mesto gde su ljudi prvi u srbiji izlazili na ulice protiv vlasti... sad je ispalo da smo radikalski grad :( , e pa nece moci ove noci :) ...
po najnovijim istrazivanjima 37% radikali , 29% ds , 13.5% ldp, 7% dss... jos malo da naguramo i sledeci lokalni izbori su nasi... ldp i ds... fiiino :)

poz

filatelista:
Stojanović nikad nije bio radikal. Čovek je bio dugogodišnji član DSS, onda je prešao u DHSS i on je pre svega monarhista. To mu je bilo osnovno političko opredeljenje, pa predavao mi 3 ili 4 predmeta, od krivičnog prava do politike suzbijanja kriminala...

Не причај свашта него дођи на неки од научних скупова СРС о Хагу и видећеш професора тамо. Иначе "у слобином режиму" био је председавајући тела владе СРЈ које је прикупљало податке о злочинима НАТО пакта против Србије.

marco3dx:
zao mi je novog sada, jer pre smo bili mesto gde su ljudi prvi u srbiji izlazili na ulice protiv vlasti... sad je ispalo da smo radikalski grad :( , e pa nece moci ove noci :) ...
po najnovijim istrazivanjima 37% radikali , 29% ds , 13.5% ldp, 7% dss... jos malo da naguramo i sledeci lokalni izbori su nasi... ldp i ds... fiiino :)

...неко је неком рекао, најлепши сан сам стекао...

btw

6.jpg

Chávez:
Не причај свашта него дођи на неки од научних скупова СРС о Хагу и видећеш професора тамо. Иначе "у слобином режиму" био је председавајући тела владе СРЈ које је прикупљало податке о злочинима НАТО пакта против Србије.
Možda se posvetio borbi protiv Haga pa sa Vama našao neku dodirnu tačku. To je za mene novost.
Ako već navodiš pravog radikala onda je to prof.dr Milijan Popović, profesor u penziji Pravnog fakulteta u NS i on je to javno i nedvosmisleno pričao. Kod njega 10 kao kuća, a bili u raspravi zbog moje značke otpora.

serb_pagan:
sve sam ludak do ludaka...

Грешиш 'демократо'. Ово су лудаци:
Dr Dragoljub Petrović, dr Miroljub Vasić, dr Momčilo Isić,
dr Radoje Pajović, dr Milovan Bosić, dr Ranko Končar,
dr Pero Damjanović, dr Dušan Živković, dr Milan Borković,
dr Olivera Milosavljević, dr Branko Latas, dr Branko Pavićević,
dr Mladenko Colić, dr Nenad Petrović, dr Gojko Jakovčev,
dr Nikola Živković, dr Miodrag Zečević,
dr Milutin Folić, dr Mladen Stefanović, dr Gojko Miljanić

svetolik trpkovic:
A sto se onda Srbski prognanici pa i oni koji su surovo proterani tprau i guraju ispred Rvatske ambasade da uzmu njine putovnice i osobne kada su se pocetkom devedesetih kunuli da nece nositi ni jedan dokument sa "ustaskom' sahovnicom na sebi?

Битно да је Србин у души. 'Демократе' би све Српско преко Дрине и на Косову
побили. 'Демократски' протести против рата, нек се побије све Српско, само да је мени добро. Ваше славне изјаве како се вас не тиче шта се дешава Србима у Босни и.т.д.

Necu da ulazim previse u debatu jel nisam ni za jednu politicku opciju i smatram da kod nas nijedna partija nije demokratska i da je vecina organizovana kao sekta ali cinjenica je da se u NS sa ovom vlascu mnogo izgradilo i promenilo.Imam prijatelja koju su ucestvovali u predhodnoj "demokratskoj" vlasti u NS i imovina im se mnogooostruko povecala takod a price o njihovom postenju su naj ordinarnija glupost.

marco3dx:

poz

I kad si se probudio shvatio si da zivis u RADIKALNO PLAVOM NOVOM SADU :cry:

Retki su gradovi koji su doziveli tako tuznu sudbinu kao NS.
Kao pitom i topao grad,primio je mnoge namernike i nesrecnike,a za uzvrat nije dobio nista.
Ti isti,koje je tako srdacno primio,poceli su da ga mrze bas zbog onoga sto im je i omogucilo da nadju utociste u nevolji(pre svega mislim na pridoslice iz ratnih krajeva).
Mrzeli su ga zato sto nije kao njihov zavicaj i sto su morali napustiti isti,kao da im je NS kriv.
Svojevremeno je jedan lik u gradskom busu imao primedbu na racun vozaca(koji je nesto prigovorio putniku) u smislu "pogledaj kako je pravo vojvodjansko g*vno".Pri tom,vozac je pricao neakcentovano,knjizevno,pa se ni po cemu nije moglo zakljuciti da je iz Vojvodine.
Mozda je bas dosao odakle i ovaj mrzitelj svojih dobrocinitelja.Ali nije njemu smetao vozac,koliko vojvodjani.Bilo je to licno izreceno i upuceno.Mrznja u glasu je bas parala usi.
Uzgred,vozaceva primedba s pocetka je bila na mestu.
Mrze NS i zato sto je tako ravan,sto im ispod prozora ne tece potok,a iza kuce nije brdo(ovo sam licno zakljucio boraveci kod izvesnog bracnog para,doseljenog jos 70-ih).
Malo sam se i salio u drustvu,govoreci kako doticni nostalgicno gledaju u atomsko skloniste ispred zgrade,mastajuci da ono jednog dana izraste u njihov brezuljak iz detinjstva.
Da ne pricam o zgrazavanju nad cinjenicom da njihov rodjak Petar zapravo nije Pero,nego Pera.
Meni ne smeta ni Pero ni Pera,ne bi mi smetalo ni da ono brdo stvarno tamo "izraste".
Ne smetaju mi puno ni ovi o kojima pisem,samo ih ne razumem.
Zao mi je sto je ovakvih ljudi mnogo,cak previse da bi se mogli svrstati u izuzetke,ali ipak verujem da onih normalnih ima dovoljno da ni oni ne budu izuzetak.Neka su bar u ravnotezi,ako ne mogu da pretegnu na civilizacijskoj vagi. :-|

Srdjan_NS:
Necu da ulazim previse u debatu jel nisam ni za jednu politicku opciju i smatram da kod nas nijedna partija nije demokratska i da je vecina organizovana kao sekta ali cinjenica je da se u NS sa ovom vlascu mnogo izgradilo i promenilo.Imam prijatelja koju su ucestvovali u predhodnoj "demokratskoj" vlasti u NS i imovina im se mnogooostruko povecala takod a price o njihovom postenju su naj ordinarnija glupost.

Eto lepo kaze covek, Maja je 2004. izabrana za gradonacelnicu sa 51% podrske Novosadjana, a sada ima sigurno preko 60% podske sigurno!

Meni su smesne ove demokrate kad govore o dodjosima u Vojvodini kad se zna da su svi reprezenti njihove politicke opcije u Novom Sadu - DOSLJACI . Recimo nenad Canak komunjarski dosljak iz Like, Bora Novakovic predsednik OO DS-a dosljak iz Bosne a Maja Gojkovic rodjena novosadjanka iz stare ugledne novosadske porodice. Mislim smesno je to potenciranje da su za radikale dosljaci.

No ko sto ***** nonstop pricaju o postenju , tako i ovi dodjosi iz demokratske opcije pricaju o dosljacima koji su "pokvarili" njihov nekada idealni Novi Sad. To je sovinizam.

Sve je to izraz nemoci protiv SRS - jer sta ti drugo preostaje protiv toliko nadmocnog protivnika? Kada nema nacina da nas pobede, ostaje im jos samo da mas omalovazavaju (ali samo iza ledja, naravno) i da laju na nas (ali samo kao pudlice i pekinezeri - znaci da nikakve ozbiljne i konstruktivne kritike ne mozes cuti protiv Maje ovde u Novom Sadu, sve sto mozes cuti od njih su najobicnija preklapanja i gluposti protiv Maje i SRS... obicna ostrascenost i iskljucivost je u pitanju, nista konkretno...)

Jerry Ropero:
Meni su smesne ove demokrate kad govore o dodjosima u Vojvodini kad se zna da su svi reprezenti njihove politicke opcije u Novom Sadu - DOSLJACI . Recimo nenad Canak komunjarski dosljak iz Like, Bora Novakovic predsednik OO DS-a dosljak iz Bosne a Maja Gojkovic rodjena novosadjanka iz stare ugledne novosadske porodice. Mislim smesno je to potenciranje da su za radikale dosljaci.

No ko sto ***** nonstop pricaju o postenju , tako i ovi dodjosi iz demokratske opcije pricaju o dosljacima koji su "pokvarili" njihov nekada idealni Novi Sad. To je sovinizam.
Moze li se replicirati?
Mislim da u mom postu nema elemenata sovinizma,jer ja pre svega ne koristim termin "dodjos",koji mi je,uzgred,ogavan.Mada,postoje ljudi koji ga koriste i ja ih jednako ne opravdavam kao ni one o kojima sam pisao.
Jasno sam naveo neke primere,kojih je na zalost mnogo vise,pa zato zasluzuju paznju.
Ja sam protiv svake nacionalne i bilo koje druge podele u Vojvodini,jer to moze stvoriti samo nevolje.
NS nije bio idealan ni ranije(a koji to grad i moze biti?),ali je nasilno narusavanje ravnoteze(pre svega kulturoloske) postalo upadljivo bas sa pocetkom rata u ex SFRJ.
Mislim da nesrecni ljudi nisu toliko ni krivi,jer je zvanicna politika umesto njih nasla "krivca",prepustajuci ih beznadju u izgnanstvu,pa su oni pokusali da revitalizuju svoj zavicaj i obicaje u novoj sredini.
Nije vise ni vazno ko je kriv,jer je taj kulturoloski rascep zaziveo i trebace 2-3 generacije potomaka da se on neutralise.Nesto kao topla i hladna voda.Nastace mlaka.Jedini je problem sto hladna voda malo vise rashladjuje toplu,nego sto ova nju greje.
Ma,da smo zivi i zdravi.Praznik je..Veceras cemo svi biti jednaki.Srecna svima Nova Godina.

Jerry Ropero:

Za Canak i Novakovica si u pravu glede korena al su i oni rodjeni u Novom Sadu kao i Maja koja takodje nije iz "stare ugledne novsadske porodice" jer je njen otac pokojni advokat Mita Steta dosao u Novi Sad iz Cacka nije toliko bitno ko je odakle dosao al kad vec krenes da se pravis pametan malo se informisi prethodno.

Back