Jerry Ropero:
Meni su smesne ove demokrate kad govore o dodjosima u Vojvodini kad se zna da su svi reprezenti njihove politicke opcije u Novom Sadu - DOSLJACI . Recimo nenad Canak komunjarski dosljak iz Like, Bora Novakovic predsednik OO DS-a dosljak iz Bosne a Maja Gojkovic rodjena novosadjanka iz stare ugledne novosadske porodice. Mislim smesno je to potenciranje da su za radikale dosljaci.
No ko sto ***** nonstop pricaju o postenju , tako i ovi dodjosi iz demokratske opcije pricaju o dosljacima koji su "pokvarili" njihov nekada idealni Novi Sad. To je sovinizam.
Moze li se replicirati?
Mislim da u mom postu nema elemenata sovinizma,jer ja pre svega ne koristim termin "dodjos",koji mi je,uzgred,ogavan.Mada,postoje ljudi koji ga koriste i ja ih jednako ne opravdavam kao ni one o kojima sam pisao.
Jasno sam naveo neke primere,kojih je na zalost mnogo vise,pa zato zasluzuju paznju.
Ja sam protiv svake nacionalne i bilo koje druge podele u Vojvodini,jer to moze stvoriti samo nevolje.
NS nije bio idealan ni ranije(a koji to grad i moze biti?),ali je nasilno narusavanje ravnoteze(pre svega kulturoloske) postalo upadljivo bas sa pocetkom rata u ex SFRJ.
Mislim da nesrecni ljudi nisu toliko ni krivi,jer je zvanicna politika umesto njih nasla "krivca",prepustajuci ih beznadju u izgnanstvu,pa su oni pokusali da revitalizuju svoj zavicaj i obicaje u novoj sredini.
Nije vise ni vazno ko je kriv,jer je taj kulturoloski rascep zaziveo i trebace 2-3 generacije potomaka da se on neutralise.Nesto kao topla i hladna voda.Nastace mlaka.Jedini je problem sto hladna voda malo vise rashladjuje toplu,nego sto ova nju greje.
Ma,da smo zivi i zdravi.Praznik je..Veceras cemo svi biti jednaki.Srecna svima Nova Godina.