Sta se desava sa FACEBOOKOM?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
U zadnje vreme mi se nesto cudno desava sa facebukom: naime nekoliko mojih najboljih prijatelja su me navodno blokirali sto uopste nije tacno!

Poslali su mi ponovom zahtev za prijateljstvom (nakon sto smo razgovarali sta se desava), ja sam prihvatio, a vec kroz jedan dan je izaslo da je ta veza "neaktivna"..

Sta se to desava? :think:

Da li neko ulazi u moj facebook i brise moje prijatelje ili je stvar do samog facebooka?

Ima li neko pojma?

Ovo su saveti što se tiče "Da li neko ulazi u moj facebook" - mislim, to su sve stvari koje bi ja uradio kada bi posumnjao na hakovanje, za većinu svari verovatno znaš:
Ako sumnjaš da si hakovan možeš da odeš na https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view i videćeš listu gde si sve logovan pa vidi da li ima nešto sumnjivo. Recimo ako se nikad nisi prijavljivao iz Firefoxa ili nikad nisi koristio Windows XP a ima ga u listi znaš da je neko drugi ušao. Ako vidiš nešto sumnjivo klkni na "Završi aktivnost" ili još bolje bez obzira na to da li ima nešto sumnjivo idi na "Završi sve aktivnosti". Onda promeni šifru na Facebook i na mejlu. Isto i neki mejl servisi tipa Gmail čuvaju istoriju prijavljivanja, pa možeš i nju da proveriš. Ovo ti preporučujem da uradiš sa nekog računara za koji si siguran da nije kompromitovan (možda imaš neki keylogger) a pri tom nemoj da koristiš neki free WiFi već neku bezbedu internet konekciju jer se lako presretaju podaci. I uvek bi trebao da koristiš bezbednu konekciju i bezbedan kompjuter kad se prijavljuješ negde. Na tvom mestu bi preskenirao kompjuter anti-virusom, možda i Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner (navodim ih zato što ja obično njih koristim kad napunim kompjuter). Imaš tu na Facebooku i razne opcije tipa Login Alert da dobiješ poruku svaki put kad se ti ili neko loguje na tvoj profil, da ne možeš da se loguješ bez bezbedonosnog koda, isto važi i za mejl. Ako smatraš da treba možeš da aktiviraš neku, čisto kao dodatni sloj bezbednosti. Obriši sve aplikacije koje ne koristiš, pazi kome daješ šifru i pazi da ne zaboraviš da se odjaviš kada se prijavlješ sa tuđeg uređaja.

"nekoliko mojih najboljih prijatelja su me navodno blokirali sto uopste nije tacno" pa ako su te oni blokirali a ne ti njih znači da je njihov profil kompromitovan?
Sad da li je problem do Facebooka ili do nečeg drugog ne mogu ti reći.

U zadnje vreme mi se nesto cudno desava sa facebukom: naime nekoliko mojih najboljih prijatelja su me navodno blokirali sto uopste nije tacno!

Poslali su mi ponovom zahtev za prijateljstvom (nakon sto smo razgovarali sta se desava), ja sam prihvatio, a vec kroz jedan dan je izaslo da je ta veza "neaktivna"..

Sta se to desava? :think:

Da li neko ulazi u moj facebook i brise moje prijatelje ili je stvar do samog facebooka?

Ima li neko pojma?

Znam dvoje ljudi kojima se isto desava poslednjih mesec dana,do face-a je nesto menjaju prepravljaju pa se ubagovao i sam izbacuje prijatelje,stavi login alert da se ne mozes logovati bez sms koda tako i ako ti neko zna sifru i mail adresu opet nece imati pristup tvom nalogu ako ne ukuca kod koji ti stigne na mobilni tel (cisto sigurnost neka ako mislsi da ti neko vrslja po face-u) inace na fb nema privatnosti to znas...

Back