Sta sa idejom za novu igru?

dunavko

Primećen član
Poruka
859
znam da sam milioniti nosilac najbolje svetske ideje za pc igru.hteo bih da to i realizujem,nekako.zaista,ima li neko nekakva saznanja kako bih to uradio.ja nisam neki programer tako da bih ideju morao da izlozim nekoj ozbiljnoj firmi koja se time bavi i da se nadam da mi je nece ukrasti .

znaci,napisem nesto kao scenario i odem u autorsku agenciju i tamo dobijem sve informacije.kada zastitim ideju trazim firmu koja bi bila spremna da uradi igru po scenariju.ja se zajedno sa njima obogatim.cica.mica i gotova prica.ima neka sofwerska firma u srbiji,nesto bilo u novinama da je prodata ili tako nesto za silne pare.svi to kazu ali moja ideja je zaista dobra.steta da se ne realizuje,

neko ko prcka programiranje ne zeli sam da kreira to nego trazi drugog.// malo bezveze
neka se baci u programiranje, nadje jos nekog i sa njim zajedno krene da stvara i za par godina ce imati proizvod
Čini mi se da je na krstarici BLANKED pričao kako radi na razvoju neke igre sa ortacima. I onda je otišao sa foruma. Ne znam da li se vratio. Vidim da ne mogu naći njegov nickname u pretrazi. Da li je ugasio nalog il promenio korisničko ime?

evo ovde - https://sga.rs/members/ sam nasao gomilu firmi.probacu da kontaktiram sa njima.
verovatno ce te na kraju zeznuti jer realno, ako oni uloze trud i znanje, zaista mislsi da ce postovati tvoju ideju a na stranu sto dok ne dodjes do gotovog proizvoda ta ideja ce evoluirati i na kraju se ispostaviti samo kao baza koja se nalazi u 10 do 20 procenata koda..

spreman si na svajde i ubedjivanja kad skrenu od tvoje ideje?
.zato lepo knjigu u sake i kreni sam da realizujes tu ideju.

Čini mi se da je na krstarici BLANKED pričao kako radi na razvoju neke igre sa ortacima. I onda je otišao sa foruma. Ne znam da li se vratio. Vidim da ne mogu naći njegov nickname u pretrazi. Da li je ugasio nalog il promenio korisničko ime?
pa i ja pravim jednu svoju igricu u vremenima dokolice ..zato je i radim vec godinama :rotf:

verovatno ce te na kraju zeznuti jer realno, ako oni uloze trud i znanje, zaista mislsi da ce postovati tvoju ideju a na stranu sto dok ne dodjes do gotovog proizvoda ta ideja ce evoluirati i na kraju se ispostaviti samo kao baza koja se nalazi u 10 do 20 procenata koda..

spreman si na svajde i ubedjivanja kad skrenu od tvoje ideje?
.zato lepo knjigu u sake i kreni sam da realizujes tu ideju.

pa i ja pravim jednu svoju igricu u vremenima dokolice ..zato je i radim vec godinama :rotf:
Šta je sa BLANKED?

znam da sam milioniti nosilac najbolje svetske ideje za pc igru.hteo bih da to i realizujem,nekako.zaista,ima li neko nekakva saznanja kako bih to uradio.ja nisam neki programer tako da bih ideju morao da izlozim nekoj ozbiljnoj firmi koja se time bavi i da se nadam da mi je nece ukrasti .
Mislim da te niko nece ozbiljno shvatiti. Ideja sama po sebi je samo 1% produkta, narocito ako kazes da nisi programer niti u tim vodama.To znaci da nemas nikakvo ili slabo znanje o tehnologijama i njihovim limitima.
Ja mozda imam dobru ideju ali je mozda nije moguce realizovati zbog ogranicenja tehnologije onda je tu prica koja treba imati podeblji scenario pisan od strane talentovanih pisaca, ne znam da li spadas u ovu grupu barem. I jos mnogo stvari.

Ako mislis da ces da sednes pred neke jake ljude i njima u 5 min kazes ideju a oni onda sve organizuju, nema od tog nista.

No ako imas podeblji scenario, iza sebe neki tim ljudi, talentovanih umetnika koji ce napraviti skice, artwork i celu prezentaciju, pricu itd...ako ste svesni limita tehnologije i najvaznije, ako imate barem nekog iskustva u game-razvoju onda mozda ali samo mozda i nadjete neki tim sa kojim ce te nastaviti projekat.

Takodje postoji nacin i da sve ovo zaobidjes, i da ti treba samo ideja koju ces predstaviti kroz 5 min. Ali u tom slucaju ponesi sa sobom dzak para i spremi ostale dzakove za posle.

nekada sam koristio PIC mikrokontrolore i programirao ih pa sam onda u v.basicu radio aplikaciju u kvazi realnom vremenu pod windows okruzenjem .komunikacija je isla preko usb interfejsa sto je pre 25 godina bilo domet. uredjaj je merio zracenje i pakovao rezultate u msdb. sve je to bilo vrlo kompleksno od stampi do zavrsnog proizvoda.uradio sam 5-6 komada i na tome je ostalo.ali sam nesto naucio:covek moze da uradi mnogo toga sam ako oce ali uvek ima bolji nacin .ne igram video igre odavno i nisam u toku ali sam siguran da je ova moja ideja izvodljiva i revolucionarna .ne trazi puno za grafiku,akcenat je na drugim stvarima.da sam mladji 20 godina pa ajd da je realizujem ali sam vec mator za to.da sam isfinansiram, pitanje je koliko je to para i posle produkcija i sve ostalo.ko zna.probacu da kontaktiram ove firme...

Nema nikakvih garancija da je ta tvoja igra uspeh pa da bi se neko bacio u realizaciju.
Treba da napises scenario pa ponudis na trzistu za cenu. Neko kome ti obijas prag
mozda te zaposli kao dizajnera igara, ali cisto sumnjam da ce neko da ti da od profita
osim da te isplati. Jedino mozda ako napises novelu, pa od toga zaradis...

nekada sam koristio PIC mikrokontrolore i programirao ih pa sam onda u v.basicu radio aplikaciju u kvazi realnom vremenu pod windows okruzenjem .komunikacija je isla preko usb interfejsa sto je pre 25 godina bilo domet. uredjaj je merio zracenje i pakovao rezultate u msdb. sve je to bilo vrlo kompleksno od stampi do zavrsnog proizvoda.uradio sam 5-6 komada i na tome je ostalo.ali sam nesto naucio:covek moze da uradi mnogo toga sam ako oce ali uvek ima bolji nacin .ne igram video igre odavno i nisam u toku ali sam siguran da je ova moja ideja izvodljiva i revolucionarna .ne trazi puno za grafiku,akcenat je na drugim stvarima.da sam mladji 20 godina pa ajd da je realizujem ali sam vec mator za to.da sam isfinansiram, pitanje je koliko je to para i posle produkcija i sve ostalo.ko zna.probacu da kontaktiram ove firme...
Da li je to neka AAA igra ili neka indie?
Ukoliko je igra koja zahteva budzet onda stvarno srecno sa tim.
No ako je indie igra, mozda bi se mogao naci programer za saradnju da izdvoji sat dva dnevno van radnog vremena, pa u duo timu odradite to, posle podelite zaradu ako je bude.
No sa indie igrama treba imati dobru strategiju kako zaraditi novac i kako se probiti.

Back