Sta raditi kada podignete sistem?

• Začetnik teme Začetnik teme tycon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tycon

Početnik
Poruka
5
cao ljudi sta treba da se radi kad podignem i pojavi se prazan desktop (nisam odavno dizao)
znam da treba da se prvo aktivira
pa onda kad se resetuje treba da idem u start user acount -change user acount control settings pa spustim ono skalu na dole*never*
posle treba da blokiram firewall da se ne updajtuje windows
i sta onda treba da radim??? sta vi radite obicno?

Pa najosnovnije ti je da instaliraš drajvere koji ti fale - za internet, grafičku, itd. Windows obično sve drajvere koji mu fale prvo sam pokuša da nađe čim se konektuje na internet, mada koliko mi se čini nije ti baš nešto legalan tako da verovatno ništa od toga z:) Otvori Device Manager i vidi koji ti drajveri fale pa ih skini sam s neta -> Start pa u Search polje ukucaj devmgmt.msc i lupi Enter. Obavezno ti treba i neka zaštita - antivirus, isl. I onda ti ostaje da instaliraš programe koje hoćeš i podesiš sistem kako ti odgovara.

cao ljudi sta treba da se radi kad podignem i pojavi se prazan desktop (nisam odavno dizao)
znam da treba da se prvo aktivira
pa onda kad se resetuje treba da idem u start user acount -change user acount control settings pa spustim ono skalu na dole*never*
posle treba da blokiram firewall da se ne updajtuje windows
i sta onda treba da radim??? sta vi radite obicno?
Codec za audio i video i Javu.

Jedna mala dopuna što se tiče instalacije programa:
https://ninite.com/ - štikliraš koje programe želiš da ubaciš u računar, klikneš na Get Installer i skineš instaler koji sam umesto tebe instalira programe koje si odabrao, pri čemu odbija instalaciju toolbara i ostalih glupisti. Kasnije možeš taj isti instaler pokrenuti kada god želiš da ti proveri da li su izašle neke nove verzije programa koje si instalirao i ako jesu, sam će ti ih instalirati.

Back