Šta raditi kad ljudi misle da ste njihov terapeut

gost 391595

Buduća legenda
Poruka
35.177
Pre neki kada sam išla po svoju dugo čekanu torbu od zmijske kože (Peta, dont @ me) da uparim sa jezikom, (ex) vlasnica mi ispriča svoju životnu priču (ok, ništa posebno, nije biografabilna).

To mi se često dešava, sa bakama, taksistima, bibliotekarima, državnim službenicima, huliganima, itd...

Sa jedne strane razumem, usamljenost, potreba za povezivanjem sa drugim ljudskim bićima, za voljnim "svedokom" našeg života, itd, sa druge... za to plaćam terapiju 2x nedeljno, i držim dečka u podrumu kad mi treba da me sasluša.

Kako vi reagujete u sličnim situacijama?

Odlična tema. Bukvalno sam nekim drugaricama zamerila što me zovu samo kad je loše, da ih slušam, mazim, bodrim i savetujem. I uvek sam se pitala šta je to u meni što ljudima daje slobodu da mi povere razne lične stvari i učim kako da promenim imidž jer me to ipak optetećuje. Nekom je to posao, a ja nisam slobodni terapeut. A jesam. ??????????

Naravno, narušila sam odnose jer je to bila moja uloga od početka. :(

Postoji neka draž u tome kad ti se ljudi otvore, muka je etiketa koju ti nalepe, porobljavanje maltene.

Pre neki kada sam išla po svoju dugo čekanu torbu od zmijske kože (Peta, dont @ me) da uparim sa jezikom, (ex) vlasnica mi ispriča svoju životnu priču (ok, ništa posebno, nije biografabilna).

To mi se često dešava, sa bakama, taksistima, bibliotekarima, državnim službenicima, huliganima, itd...

Sa jedne strane razumem, usamljenost, potreba za povezivanjem sa drugim ljudskim bićima, za voljnim "svedokom" našeg života, itd, sa druge... za to plaćam terapiju 2x nedeljno, i držim dečka u podrumu kad mi treba da me sasluša.

Kako vi reagujete u sličnim situacijama?

Ranije sam slusao i pio, kako je vreme prolazio shvatio sam da se pretvaram u nesto sto ne zelim da budem.
Sada sam daleko od toga, niko mi vise ne prica o problemima koje ne moze da resi.
Kao mladji sam se naslusao raznih stvari, mislim da su neke od njih imale i loseg efekta na mene.

Back