Šta proizvode privatnici u Srbiji?

PROIZVODE SIR OD MAGAREĆEG MLEKA :hahaha:

citam novine celo jutro pa naletoh i na ovaj clanak, moze li neko da mi pojasni :D

14:40 | Ekonomija
Magareći sir za hiljadu evra

AUTOR: FONET
Na farmi magaraca u Zasavici, 50 kilometara od Beograda, proizvodi se
najskuplju magareći sir na svetu i to po ceni od 1.000 evra
za kilogram.

Na farmi ima oko 130 magaraca, a prvi sir je proizveden pre godinu dana.
Menadžer farme Jovan Vukadinović rekao je da se litar magarećeg mleka prodaje po ceni od 40 evra, koje ima lekovita svojstva naročito kada su u pitanju dece sa respiratornim problemima.
"Pošto imamo mnogo magaraca došli smo na ideju da proizvedimo magareći sir", izjavio je Vukadinovic.
Sastav magarecćeg mleka je takav da najviše liči na ljudsko mleko.
Prema predanjima i Kleopatra, poslednji faraon drevnog Egipta takođe je koristila magareće mleko za održavanje lepe.
Ali jedan magarac dnevno može da da samo 0,2 litara mleka, pa tako oskudna ponuda čini cena visokom.
U Zasavici ceo proces pravljenja sira je ručno. Da bi se dobio kilogram magarećeg sira potrebno je 25 litara svežeg mleka.
"Magaraće mleko je skupo, a samim tim onda je skup i sir. Zbog broja magarica koji se nalaze na farmi za godinu dana moguće je proizvesti oko 100 kilograma sira", objasnio je jedan od tehnologa proizvodnje Dušan Kekuš.
Prema navodima CCTV ovakva vrsta sira mogla bi da se nađe i u ponudi lanca restorana Novaka Đokovića.

http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_...?news_id=64105

ili je to samo moguce u restoranima novaka djokovića :rotf:

Citajuci ovaj tekst, silno sam se nacudila, ne znam kako da shvatim procitano:

1. "Pošto imamo mnogo magaraca došli smo na ideju da proizvedimo magareći sir", izjavio je Vukadinovic.

2. "Ali jedan magarac dnevno može da da samo 0,2 litara mleka, pa tako oskudna ponuda čini cena visokom."

3. "Magaraće mleko je skupo, a samim tim onda je skup i sir. Zbog broja magarica koji se nalaze na farmi za godinu dana moguće je proizvesti oko 100 kilograma sira", objasnio je jedan od tehnologa proizvodnje Dušan Kekuš.

Citajuci ovaj tekst, silno sam se nacudila, ne znam kako da shvatim procitano:

1. "Pošto imamo mnogo magaraca došli smo na ideju da proizvedimo magareći sir", izjavio je Vukadinovic.

2. "Ali jedan magarac dnevno može da da samo 0,2 litara mleka, pa tako oskudna ponuda čini cena visokom."

3. "Magaraće mleko je skupo, a samim tim onda je skup i sir. Zbog broja magarica koji se nalaze na farmi za godinu dana moguće je proizvesti oko 100 kilograma sira", objasnio je jedan od tehnologa proizvodnje Dušan Kekuš.

Sve je jasno, isto je kao i sa onim psima od dve iljade ojra koje budaletine kupuju po Svajcarskoj da bi nasli tartufe po Srbiji.

- - - - - - - - - -

Ako ukucas na Google ( nema veze koji jezik) taj magareci sir dobijes sve pogdoke Novak Djokovic koji skladisti magareci sir

Magareći sir je najbolja hrana za magarce. (a i za one koji se tako osećaju).

Inače, prvi put čujem da magarci daju mleko... ali ko zna, ako ga Srbin ne natera, niki neće.... da li magarice imaju neku primedbu na činjenicu da im Srbi muzu partnere takođe ne znam... :)

Proizvodnja svega u Srbiji je SKUPA.

Srbi zele od MALO RADA da zive dobro.

A to NE MOZE.
Мора ди си ти тако вредан изабрао Венецуелу за хабитат...или ипак зато што није изручивала СФРЈ/Србији лица с потернице.
Бтв козије млеко даје се с добрим резултатима деци болесној од астме.
На Крчединској ади постоји више крда полудивљих магараца и готово сво млеко магарица откупљују домаћи Др којима су деца астматична као и странци који током лета овде доводе болесну децу.

Znam da je moj komsija spasao kcer od smrti,tako sto su joj davali magarece mleko i to sveze i neprokuvano.Mala je bila vec otpisana.Imala je upalu pluca sa kasljem i visoku temperaturu.Tada su mu lekari rekli da ako bi nasao sveze pomuzeno magarece mleko,da bi mu dete ozdravilo bez ikakvih lekova i to bez odlaska u bolnicu,lezeci kod kuce.Kcerka mu je ozdravila za 6 dana,ustala je 6 -to jutro kao da nista nije bilo.To je kod nas u Dalmaciji od davnina bio stari lek,samo je problem sto tog mleka nema puno,tj.teze se nalazi.Magarci su nam tamo bili kao u Srbiji nekada konji;sluzili su za ispomoc coveku.Danas,tako cujem,nisu vise ni turisticka atrakcija;jednostavno su prestali da ih drze;zamenile su ih masine.

Pošto vidim da si na jugu Srbije mora da tamo cveta industrija a sigurno nema na birou rada nikoga.

Да, да, добра стара времена када није био запослен сваки 4. радно способан.

Сада је запослен сваки 4. радно способан.

Све је затворено, уништено, покрадено ...

Један од мојих последњих клијената бави се прозводњом и монтажом великих објеката, хангара, хала.
Плата радника је око 500€, али ретко ко издржи дуже. Баве се хемијском производњом и заштитним средствима. Баве се текстилном производњом приватници, не мислим на Пазар где има преко 250 фабрика, него на нпр. производњу чарапа или се баве прерадом коже, на пример, где смо некад имали одличну репутацију. Баве се у смислу породичних бизниса разним нпр. графичким пословима, имају своје штампарије и раде за многе клијенте. Има тих послова много.

Породична производња хемије за запрашивање комараца (изм. осталог) и у сезони човек изнајмљује мале пољопривредне авионе за те намене, ван сезоне бави се производњом пелета и јако добро послује.

Back