Sta posle?

Naučiš ti više ali je pitanje da li će ti to ikad trebati u životu...Iz mog ugla gledišta.

Slazem se da se uce mnoge nepotrebne stvari u gimnaziji.
Ali to nije poenta.
Ti tamo zaista NAUCIS da ucis i steknes neke radne navike,sto je kljucno za fax.
Jednostavno,nije gimnazija savrsena,ali slazem se sa postom iznad da sa srednjom
strucnom i dalje nisi neki gospodin,treba ti fakultet.
Strucne su za ljude koji znaju da ce to da upisu kasnije i jednostavno vec zele da
se upoznaju sa onim cime ce da se bave u buducnosti da bi im kasnije bilo
malo lakse.

Medjutim,ne treba po svaku cenu upisivati strucnu samo da bi bezao od gimnazije,ili obrnuto. Mnogi misle da imaju velike prednosti sto su upisali npr. ekonomsku a ne gimnaziju,koja je 'kao gubljenje vremena'.

Uostalom,nismo svi isti.Nekome odgovara ovo,nekome ono. Sve je stvar izbora.

Ali, pazi. Ne možeš nijednu školu porediti sa gimnazijom. Jer, sa završenom gimnazijom imaš mnogo bolju podlogu za sve nauke, nego sa ekonomskom.
A, i - gimnazija, ekonomska, elektro ili koja već škola, opet moraš da upišeš fakultet, ako želiš da budeš gospoda.
U gimnaziji ćeš mnogo više naučiti nego u ekonomskoj, to je sigurno provereno.
Neki ekonomisti uopšte ne mogu da konkurišu za isti fakultet kao i gimnazijalci, zato što nemaju dovoljan nivo znanja.
Tako je barem situacija, ovde.

Istina :think:

Istina je da u ovoj zemlji danas niko ne moze da garantuje bilo sta, ali jedna stvar je vrlo bitna iz mog ugla gledista .
Nikako ne treba upisivati ono sto bi nasi roditelji, bake, deke , kosmike, kozmeticarke i ostala druzina zelela jer nece oni ici na fakultet od osam do osam i nece oni zavrsavati taj fakultet nego iskljucivo mi sami. Dakle treba izabrati nesto sto smo u stanju da gledamo 4-6 godina a da posle toga ne zavrsimo u beloj kosulji . Prvo to .
Druga stvar, generalno gledano postoje stvari od kojih posle zavrsenih fakulteta moze direktno ici prihod , tipa stomatologija, pravo ili nesto tome slicno pa to mozemo gledati kao isplativo , donekle (mada nesto i nije tako sada kada na svakom cosku imamo zubarsku ordinaciju, pravnika i apoteku .... ) .

Perspektivno u ovoj zemlji je mozda biti politicar :think: Ne znam, mislim da treba imati neku vezu za ono mesto politicara na koje svi mislimo . To je otprilike moje misljenje o ovoj temi . :p

Dugo razmisljam o ovome, i pomalo je pocelo da me brine. . .Cesto me u ovom prelaznom periodu, kada se odlucujemo koju srednju skolu upisati,pitaju cime bi se bavila?Medjutim pokusavam da izbegnem ovo pitanje jer na njega jos uvek nemam odgovor.Ne znam cime cu da se bavim.Nijedna profesija mi ne oduzima dah,tj. ni za jednu nisam bas bas zainteresovana.Da kazem, nemam nekih ambicija sto se toga tice.Pokusvam sebe da ubedim da sam jos uvek mala da o tome razmisljam, medjutim jako me uznemirava cela ta situacija...Ne trazim od vas da mi preporucujete nesto, nego pitam da li je to normalno da se toliko preokupiram oko svega toga....i recimo neka vasa iskustva oko toga.z:poz:z;)

E ima jedan lak lek za to ( samo kolko li je efetivan ):
1. Da li ocesh pare ?
Ako hocesh , onda zajebi sve i raspituj se kako najlakshe do "masne" profesije .
2. Ako necesh pare , ondak ovako :
Ne razmiljaj shta hocesh , nego shta ti se do sada najvishe svidjalo ( istorija , engleski ili mozhda matish ) , pa onda se upishi u srednju shkolu koja ti pruzha mogucnost za studiranje iz tog predmeta , ali je najvazhnije da srednja shkola bude takva da mozhesh ici na veliki broj fakulteta iz razlichitih polja .

u septembru krecem u srednju,i mislim da cu upisati gimnaziju...moji me teraju da upiisem medicinu,meni se to ne svidja uopste,ja bih gimnaziju,i msm da cu je i upisati a za fax ne znam,mislim da cu jezIke jer mi to jako dobro ide,a i volim :))

[glitter.bomb];13817243:
u septembru krecem u srednju,i mislim da cu upisati gimnaziju...moji me teraju da upiisem medicinu,meni se to ne svidja uopste,ja bih gimnaziju,i msm da cu je i upisati a za fax ne znam,mislim da cu jezIke jer mi to jako dobro ide,a i volim :))

ako ti se ne sviđa onda nemoj ni da upišeš medicinu...

btw. Svima toplo preporučujem moju školu.. :mrgreen:

Pravno-poslovnu...:heart:

zanat bre. i pevaj. kaki intelekt kaka elita kaka akademija. šljakaj jedi pij je.bi i bajka bre. automehanika najbolje.

znači ono čudim se ko je ovaj intelektualac

pamtite ovo

najrealnije sad kad gledam u ovoj sprdnji od zemlje a i inače kolko je nibtna stvar ta srednja škola... u smsilu usmerenja... neko je davno dao pametan savet - gledaj da je zezatorska i lagana za skupljanje poena

Back