Sta posle 10. decembra?

• Začetnik teme Začetnik teme Yopa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav LDP ovcu...

hocete li reci da nemozemo popiti nove sankcije samo zbog investicija... ???

ajde da kazemo da je ovo najverovatniji scenario... albanci proglasavaju nezavisnost, skupstina srbije i predsednik objavljuju rat sa siptarima a nato odradjuje svoj deo posla zajedno sa Amerikom i ostalima i lupaju nam nove sankcije zbog krsenja kojekakvih belosvetskih zabrana i zakona.. ( slicno kao 1999 )

meni swe mirise na to...

e da... umro ako lazem ali meni sve lici na to da ce se ovi problemi sa kosovom zavrsiti tako sto ce NATO konacno naci razloga da kopneno udje u Srbiju...

bas mi sve smrdi na to!!!

sta vi mislite???

rokavec:
Pozdrav LDP ovcu...

ajde da kazemo da je ovo najverovatniji scenario... albanci proglasavaju nezavisnost, skupstina srbije i precednik objavljuju rat sa siptarima a nato odradjuje svoj deo posla zajedno sa Amerikom i ostalima i lupaju nam nove sankcije zbog krsenja kojekakvih belosvetskih zabrana i zakona.. ( slicno kao 1999 )

meni swe mirise na to...

e da... umro ako lazem ali meni sve lici na to da ce se ovi problemi sa kosovom zavrsiti tako sto ce NATO konacno naci razloga da kopneno udje u Srbiju...

sta vi mislite???
mozemo popiti nove sankcije nema kod nas toliko zapadnog kapitala da bi to kao moglo da spreci sankcije ali ne verujem da ce biti sankcija kao ni nekakvog "rata" mozda neko objavi rat ali to ce biti "formalno".
Mislim da nece biti ni kopnene intervencije nije NATO za to zainteresovan.

rokavec:
Pozdrav LDP ovcu...

ajde da kazemo da je ovo najverovatniji scenario... albanci proglasavaju nezavisnost, skupstina srbije i predsednik objavljuju rat sa siptarima a nato odradjuje svoj deo posla zajedno sa Amerikom i ostalima i lupaju nam nove sankcije zbog krsenja kojekakvih belosvetskih zabrana i zakona.. ( slicno kao 1999 )

meni swe mirise na to...

sta vi mislite???

uzalud (sva sreca) brines...
nece Srbija nikome objaviti rat, niti ce NATO napasti Srbiju...
biti ce nekoliko dana galame ...i kraj...
i ako Srbija nista ne poduzme, bit ce na neki nacin "nagradena"...

slavonija:
uzalud (sva sreca) brines...
nece Srbija nikome objaviti rat, niti ce NATO napasti Srbiju...
biti ce nekoliko dana galame ...i kraj...
i ako Srbija nista ne poduzme, bit ce na neki nacin "nagradena"...

da ali... ti si pomesao neke stvari, nece Srbija nikome objaviti rat ali ce Srbiji objaviti rat... dakle Albanci ce nama objaviti rat a ne mi njima usta sam poprilicno uveren...

slavonija:
sumnjam...zasto bi? ako ameri priznaju nezavisnost kosova, zasto bi albanci objavili Srbiji rat? nemaju razloga...bar ja tako mislim

o5 ja kazem DA ALI...

fora je u tome sto Srbija nikada nece dozvoliti da se Kosovo ocepi ... to moras da znas...
secas se izjava sto pozicije sto opozicije da SBIJA NECE DATI KOSMET...

ajde sada da te cijem...

На овој теми највећи су ми ПАЋЕНИЦИ - ПЛАЋЕНИЦИ... они се јадни надају да ће бити неке фрке у којој ће моћи да профитирају... тотално погрешна процена ситуВације.......

Схватите - после 10 децембра - ДОЋИ ЋЕ 11. ДЕЦЕМБАР... и ништа више! :lol:

Yopa:
Evo bas slusam vesti B92 i Ceku jasno kaze da ce kosovska skupstina proglasiti nezavisnost posle tog famoznog 10. E sad, nije to problem, svi smo znali da ce albanskim separatistima jednom da dopizdi i da ce ili krenuti u lov na preostale Srbe, ili jednostavno proglasiti nezavisnost, pa kud puklo da puklo.

Smo se plašim da se po ko zna koji put ne dogodi:

quo20vadis20domineci8.jpg

Yopa:
Evo bas slusam vesti B92 i Ceku jasno kaze da ce kosovska skupstina proglasiti nezavisnost posle tog famoznog 10. E sad, nije to problem, svi smo znali da ce albanskim separatistima jednom da dopizdi i da ce ili krenuti u lov na preostale Srbe, ili jednostavno proglasiti nezavisnost, pa kud puklo da puklo. Srecom, odabrali su ovo drugo. Ne, problem je sto lepi Agim kaze da ce Albanci sve raditi u koordinaciji sa Vasingtonom i, pazi sad, Briselom. Jeste, Briselom, sedistem mnogopotrebnog NATO-a i mnogozeljene EU.

Predpostavimo na trenutak da Ceku ne blefira i da nam je Evropa stvarno okrenula dupe i da se sprema da nam se pokenya u pruzenu ruku priznavanjem Kosova. Sta u tom slucaju?

Je l' se pravimo da se nista nije desilo i nastavljamo po starom, ili drasticno menjamo spoljnu politiku? I jos bitnije, da li menjamo unutrasnju? Hoce li se traziti od DS, G17 i LDP da se odreknu EU i NATO-a, ne bi li dokazali patriotizam (ili "patriotizam")? Da li se potpuno okrecemo Rujama i postajemo ono sto neki vole da zovu ruska gubernija? Hoce li ni krivi ni duzni nayebati Albanci iz Presevske doline?

Sta mislite?

Eh dragi Yopa, nama je Evropa odavno okrenula dupe, samo to nažalost mnogi ne vide.
Što se tiče stranaka G17+ , DS-a i LDP-a, te stranke ne mogu da se odriču bilo čega zarad patriotizma jer su uzeli pare za politiku koju propagiraju ili su kompletne budale, mada je najverovatnije u pitanju kombinacija.
Sve u svemu, nije lako, niti će biti. Ali već smo o tome razgovarali, zbog Kosova će se šibati Ameri i Rusi, jer ipak su interesi velikih u pitanju.

Yopa:
Pogresno si me razumeo. Najlakse je Kostunici ili Tadicu, ili bilo kom glavonji da sutra mene i tebe posalje u rat. Njihov posao je, izmedju ostalog, da urade sve da do tog hebenog rata ne dodje. Da pregovaraju dok i oni i Albanci i EU ne polude. A onda jos malo da pregovaraju.

evo palestinci i jevreji pregovaraju vec 30 godina i nista . jevreji sto su zauzeli u ratu to im je i ostalo.

grci kiprani pregovaraju sa severnim okupiranim kiprom vec 30 godina i jel su sta resili?

lepo bi bilo kad bi stvari mogle tako da se resavaju no na zalost to je utopija.

porin50:
Pa nešto slično je bilo na pomolu, široka autonomija
planom z4, da nije došlo do odbijanja plana
danas bi imali RSK kao autonomiju unutar
Hrvatske. Naravno da bih bio za mir.

pa da! Sami su si krivi i to najviše mogu da zahvale rukovodstvu tadašnje "vlade" RSK ...

već sam o tome pisao na prijašnjim temama

ne da mi se opet... :roll:

Yopa:
Evo bas slusam vesti B92 i Ceku jasno kaze da ce kosovska skupstina proglasiti nezavisnost posle tog famoznog 10. E sad, nije to problem, svi smo znali da ce albanskim separatistima jednom da dopizdi i da ce ili krenuti u lov na preostale Srbe, ili jednostavno proglasiti nezavisnost, pa kud puklo da puklo. Srecom, odabrali su ovo drugo. Ne, problem je sto lepi Agim kaze da ce Albanci sve raditi u koordinaciji sa Vasingtonom i, pazi sad, Briselom. Jeste, Briselom, sedistem mnogopotrebnog NATO-a i mnogozeljene EU.

Predpostavimo na trenutak da Ceku ne blefira i da nam je Evropa stvarno okrenula dupe i da se sprema da nam se pokenya u pruzenu ruku priznavanjem Kosova. Sta u tom slucaju?

Je l' se pravimo da se nista nije desilo i nastavljamo po starom, ili drasticno menjamo spoljnu politiku? I jos bitnije, da li menjamo unutrasnju? Hoce li se traziti od DS, G17 i LDP da se odreknu EU i NATO-a, ne bi li dokazali patriotizam (ili "patriotizam")? Da li se potpuno okrecemo Rujama i postajemo ono sto neki vole da zovu ruska gubernija? Hoce li ni krivi ni duzni nayebati Albanci iz Presevske doline?

Sta mislite?

Нешто ми се чини да треба да сачекамо и тај фамозни 10. децембар......
Исувише велики интереси су ту уплетени, да би могло тек тако на пречац,
да се доносе одлуке...... :wink:

Cossack:
После 10-ог децембра биће СВАШТА :lol::lol::lol:

Ахамммм......после 10 децембра биће свашта, а под број 1 биће 11.децембар :lol:

Američki funkcioner: Pregovori i posle 10. decembraRadio Srbija - Pre 19 sati

Pregovori o budućem statusu Kosmeta verovatno će biti nastavljeni i posle 10. decembra, ocenio je u Briselu zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Dejvid Kramer. Kako piše briselski elektronski dnevnik "EU Observer", Kramer je rekao da je, bez obzira na to, važno da proces pregovora ne bude nastavljen u nedogled, jer bi to, prema njegovoj oceni, moglo da izazove obnavljanje neprijateljstva. Američki zvaničnik je ukazao da bi za postizanje rešenja za Kosmet do 10. decembra, kada posrednička trojka treba da podnese izveštaj generalnom sekretaru UN, bilo potrebno da Rusija promeni svoj stav, a da trenutno u tom pogledu nema promena.

Back