Šta pisati za školske novine?!

npr
SEDAM SVETIH DJACKIH TAJNI

1. SLIHTANJE

Dobar djak mora da zna kada je pravi trenutak da upotrebi ovu vestinu jer samo tako spasice se od
vecnog iskusenja moljenja profesora i slusanja sluzbe njegove svakog radnog dana i radnim subotama.

2. BEZANJE SA CASOVA

Bezati pre sedmog casa ili predcasa, pred raspust ili praznike, u vreme kakve nevolje i svake srede i petka.

3. TRAZENJE IZGOVORA I PRAVDANJE

Ne uzimaj cesto imena doktora svoga i vojnog odseka svoga. Izbegavaj ispracaje,svadbe i pogrebe
cesto,i samo tako tvoja rubrika sa neopravdanim ostace cista i sa slavom govorice se o prepodobnoj
vestini tvojoj.

4. PREPISIVANJE

Ne pravi sebi puskice prevelike, i nemoj se u njih potpuno uzdati, vec sedi pored trpeljivog i
celomudrenog prijatelja svoga i moli ga svim srcem i narocito prati pogled profesora svoga.

5. UPISIVANJE OCENA I OPRAVDANIH CASOVA

Falsifikuj samo u vreme kakve nevolje goleme i neka ti misao jasnija od munje bude da mozes da
zaglavis zbog rukopisa svoga.

6. PROVALJIVANJE

Provaljuj bliznjega svoga kao samog sebe,profesore svoje i tetkice svoje,ali ne dozvoli da
blagodareni glas tvoj nadvisi glasove drugova tvojih.

7. MUVANJE I ZICKANJE

Muvaj profesore svoje za vaskoliko bolje ocene svoje i zgodne ortakinje (ortake) svoje,
jer tako je zapisano; zickaj od prijatelja svojih,jer samo tako ces steci za burek nas nasusni.

Oce Nas koji si za katedrom sveta je hemijska, da dobre volje dodjes na cas, ili da uopste ne dodjes. Oprosti nam sve neopravdane nase, kao sto mi zaboravljmo gradivo vase i ne izvodi nas na tablu vec nas ostavi na mestu nasem. Amin! P. S.Knjiga je svetinja a svetinja se ne dira.

KAKO IŽIVCIRATI RODITELJE??

1. Slijedi ih svugdje po kući.
2. Reci nešto u smislu "c" ili "ajme" kada kažu tvoje ime.
3. Pravi se da imaš amneziju.
4. Govori sve naopačke (unatrag).
5. Zabijaj se u zidove.
6. Govori da se nošenje odjeće
protivi tvojoj religiji.
7. Uđi u njihovu sobu u 4 ujutro i govori:
"Ah, dobro jutro! Kakav divan dan!"
8. Glasno hrči dok se smiješ i onda se
smij još jače.
9. Dok gledaš film čitaj tekst naglas.
10. Iščupaj nekome vlas kose i
vrišti :"DNK!!!!!!"
11. Nosi beđ na kojem piše
" Ja sam retardiran"
12. Pričaj s olovkom.
13. "Imaj" 20 izmišljenih prijatelja
s kojima pričaš svaki dan.
14. Pokušaj se popeti na zid.
15. U javnosti viči :" NE MAMA,
NEĆU TE OPLJAČKATI!!!"
16. Guraj si olovke u uši i nos.
17. Neko vrijeme isključuj i uključuj
svijetlo i onda usklikni:" Aha.... sad
kužim!"
18. Jedi svoju kosu.
19. Drži starce za ruku i jezivim glasom
im šapći:" Vidim mrtve ljude..."
20. Dok se tuširaš ili kupaš deri se:
"UTAPAM SE!!! POMOĆ!!!!"
21. Na sve što kažu odgovori sa:
"Lažeš!!!!"
22. Pravi se da si telefon.
23. Pokušavaj plivati na podu.

Mali školski rječnik:

JEDINICA – Put bez povratka
DVOJKA – Obračun s ocem
TROJKA – Imati ili nemati
ČETVORKA – Istinite laži
PETICA – Samo ljetne noći
ŠKOLA – Kuća strave i užasa
DAN U ŠKOLI – Dobro jutro tugo
ŠKOLSKI HODNIK – Pista smrti
DNEVNIK – Spisak optuženih
ZBORNICA – Mrtvačnica
SJEDNICA – Ali-baba i 40 hajduka
DEŽURNI – Zvonar Bogorodične crkve
KONTROLNI RAD – Ne okreći se sine
ŠTREBER DOBIO JEDINICU – I bogati plaču
MALI ODMOR – Prohujalo s vihorom
VELIKI ODMOR – Krdo je pušteno
PROFESOR DOLAZI (na čas) – Trka, frka, zbrka
TABLA – Zelena smrt
BJEŽANJE SA ČASA – Mladi u akciji
SVLAČIONICA – Dan za vješanje
ĐAČKA NEDJELJA – Jedan dan života
RODITELJSKI SASTANAK – Bal vampira

Gde nalazite ovakve stvari oupste...

Balada o GSP-u (Gospode Spasi Putnike)

Boze mili cuda velikoga,
Ili grmi il' se zemlja trese,
Il' udara more o bregove?
Niti grmi nit' se zemlja trese
Nit' udara more o bregove.
Vec to tramvaj ide Nemanjinom,
Kako ide vesela mu majka
Po tri trole u daljinu skace
Po tri u dalj', po dve u sirinu,
A po jednu sad gore sad dole,
Na stanici svakoj bitka slavna
Ko ce prvi uci u tramvaje.
A kad covek u taj tramvaj udje
Na ulazu kondukter devojka
Na glavi joj kapa umazana
Ispod kape kose necesljane
Te izdaje karte natenane.
Po dve karte na minut izdaje,
Svaki drugi minut se odmara.
U tramvaju guzva pregolema.
Da je kome stati pa gledati,
Imao bi zasto da se cudi,
Mesta ima za sezdeset ljudi,
A unutra tri stotine dusa.
Izmesa se i staro i mlado,
Izukrsta i noge i ruke,
Dzeparosi rade na sve cetir' strane
Pod klupama sitna deca sede
Na klupama po petoro ljudi
A ostali na noge lagane,
Jedno drugom gaze na zuljeve
I pod rebra laktove guraju.
Tu se jedan junak zadesio:
Desnom nogom na prednjoj platformi,
Leva mu se jos po zadnjoj vuce,
Drugi gurnu noge kroz pendzere,
Treci junak i noge i ruke.
Jednom samo glava u tramvaju,
Telo mu se po vazduhu klati,
A cetvrti sve je nadmasio,
Zubima se za migavac drzi.
U tramvaju cika, plac i vika.
Svi putnici oci izbecili,
Mislis, sudnji dan im odzvonio.
U tramvaju, stari ljudi pamte,
Behu nekad sipke za drzanje,
Ali sada od silnijeh sipki
Samo jedna zdrava ostanula.
Drzi sipku sto pedeset ljudi.
Tramvaj skripi, trza, cima, trese,
Pa nastaje zveka i zvonjava.
To putnici gube ravnotezu,
Junackim se glavam' sudaraju,
A kad stigne poslednja stanica
Tuzno ti je okom pogledati;
Kad izlaze ljudi iz tramvaja
Nekom nema na cipeli djona,
Jednom fali leva nogavica,
A drugome i oba rukava
Jedan udje u novom odelu,
A izadje u gace kupace.
Ostala mu od celog odela,
Dva, tri konca tanka, duga bela,
to tako biva svakog dana,
Sve do mraka, a od jutra rana.

i ovo je bilo, ali kao fazon, cime putuju nasi ucenici...

ROMEO I JULIJA
Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se smuvaju. Međutim, matorci su im veoma zaj*** i uopšte se ne gotive jer rade isti biznis ali su u različitim ekipama (kao Verona i Kjevo). Zent im je da ih ne provale i da im ne ukinu kintu, pa se viđaju tajno. I tako na 50 strana oni kao nešto kriju i *****ju jedno drugom kako se vole, a ne karaju se. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.

ZLOČIN I KAZNA
Neki student je stalno bez filera jer mora da plaća stan, pošto je ispušio za mesto u studenjaku. Jednom prilikom je bio u bedaku, pa je uleteo kod neke babe, pune k'o brod na gajbu i overio je. Posle je uleteo u frku sa samim sobom, jer se plašio da će murija da ga provali. U stvari on i nije bio neki krimos već p****ketina, pa se na kraju sam prijavio muriji.

ILIJADA
Ta Ilijada traje k'o gladna godina. Vođa jedne ekipe mazne ribu od vođe druge ekipe. Onda ovaj prvi, da ne ispadne jajara, skupi ortake i opkoli ih k'o Babo Sarajevo. Ali ovi prvi ga ispuše, onako žestoko, jer su ovi drugi bili do jaja spremni. Onda jedan tip smisli kul foru da zaj***ove druge. Šatro, kao boli ih k**** za ribu, važan im je biznis koji može da se sjebe zbog nastale frke. Da pokažu da su iskulirali, oni odu i ostave šleper cigara drugoj ekipi u kome su sakrili deo ekipe. Ovi prvi su mislili da su ih sjebali i počeli da slave. Kad su se ponapijali i udrogirali, ovi drugi su izleteli iz šlepera i j*** im kevu k'o u Mortal Combatu.

RAT I MIR
Pre 200 godina Francuzi krenu na Ruje i dođu do Moskve (kao u Pancer Generalu). Onda je došla zima i Francuzi se posmrzavaju k'o p****ke i onda se napasu m*** Rujama k'o zec kelerabe. Knjiga ima soma strana, tu ima i neke ribe, žurke, žvaću nešto, njesra sve vreme.

PROCES
Tipa u'vate drotovi bez razloga i ******* ga kroz celu knjigu i na kraju ga sjebu do koske.

ROMEO I JULIJA
Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se smuvaju. Međutim, matorci su im veoma zaj*** i uopšte se ne gotive jer rade isti biznis ali su u različitim ekipama (kao Verona i Kjevo). Zent im je da ih ne provale i da im ne ukinu kintu, pa se viđaju tajno. I tako na 50 strana oni kao nešto kriju i *****ju jedno drugom kako se vole, a ne karaju se. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.

ZLOČIN I KAZNA
Neki student je stalno bez filera jer mora da plaća stan, pošto je ispušio za mesto u studenjaku. Jednom prilikom je bio u bedaku, pa je uleteo kod neke babe, pune k'o brod na gajbu i overio je. Posle je uleteo u frku sa samim sobom, jer se plašio da će murija da ga provali. U stvari on i nije bio neki krimos već p****ketina, pa se na kraju sam prijavio muriji.

ILIJADA
Ta Ilijada traje k'o gladna godina. Vođa jedne ekipe mazne ribu od vođe druge ekipe. Onda ovaj prvi, da ne ispadne jajara, skupi ortake i opkoli ih k'o Babo Sarajevo. Ali ovi prvi ga ispuše, onako žestoko, jer su ovi drugi bili do jaja spremni. Onda jedan tip smisli kul foru da zaj***ove druge. Šatro, kao boli ih k**** za ribu, važan im je biznis koji može da se sjebe zbog nastale frke. Da pokažu da su iskulirali, oni odu i ostave šleper cigara drugoj ekipi u kome su sakrili deo ekipe. Ovi prvi su mislili da su ih sjebali i počeli da slave. Kad su se ponapijali i udrogirali, ovi drugi su izleteli iz šlepera i j*** im kevu k'o u Mortal Combatu.

RAT I MIR
Pre 200 godina Francuzi krenu na Ruje i dođu do Moskve (kao u Pancer Generalu). Onda je došla zima i Francuzi se posmrzavaju k'o p****ke i onda se napasu m*** Rujama k'o zec kelerabe. Knjiga ima soma strana, tu ima i neke ribe, žurke, žvaću nešto, njesra sve vreme.

PROCES
Tipa u'vate drotovi bez razloga i ******* ga kroz celu knjigu i na kraju ga sjebu do koske.

Davno sam ovo pronašao, ali kad pročitam podebljane izjave u tekstu odvalim se svaki put...

Mali školski rječnik:

JEDINICA – Put bez povratka
DVOJKA – Obračun s ocem
TROJKA – Imati ili nemati
ČETVORKA – Istinite laži
PETICA – Samo ljetne noći
ŠKOLA – Kuća strave i užasa
DAN U ŠKOLI – Dobro jutro tugo
ŠKOLSKI HODNIK – Pista smrti
DNEVNIK – Spisak optuženih
ZBORNICA – Mrtvačnica
SJEDNICA – Ali-baba i 40 hajduka
DEŽURNI – Zvonar Bogorodične crkve
KONTROLNI RAD – Ne okreći se sine
ŠTREBER DOBIO JEDINICU – I bogati plaču
MALI ODMOR – Prohujalo s vihorom
VELIKI ODMOR – Krdo je pušteno
PROFESOR DOLAZI (na čas) – Trka, frka, zbrka
TABLA – Zelena smrt
BJEŽANJE SA ČASA – Mladi u akciji
SVLAČIONICA – Dan za vješanje
ĐAČKA NEDJELJA – Jedan dan života
RODITELJSKI SASTANAK – Bal vampira

ja znam malo drugacije..
zbornica-planeta majmuna
nastavnik-dzelat na vidiku
kraj casova-divljak je pusten
....

Nemoj da stavljas nista vise molim te popunila si celu stranu...:worth::worth::worth::worth::worth:
Pa,hocje da pomogne da mali napishe fino to za shkolske nowine...i stawlja te fore...A,shto se tiche toga shta bi ja pisala,osim tih shkolskih rubrika zashto ne bi postojale rubrike u kojima bi se pisalo o tinejdzerskim problemima,i rubrike u kojima bi se stawljala pisma sa nekim pitanjima(ono kao draga SaWeTa),a ta pitanja da postawljaju djaci iz te shkole. . .

Heh, nashli ste pravu osobu za to... Glavni odgovorni urednik shkolskih novina, drago mi je! :D
Proshle godine sam pisala neshto na foru intervijua sa nastavnicima o tome kakvi su oni bili kao djaci... I trazila sam im da kazu neshto stvarno zanimljivo itd. Ispostavilo se da su oni bili josh gori od nas.... Eh, ti matorci... :mrgreen:

moze mala pomoc??Ja pisem u skolskim novinama i moram nesto zanimljivo napisati do ponedeljka....ali neznam sta...jel mi mozete nesto predloziti....po vasim predlozima sto ste drugima predlozili,intervju sa nastavnicima,ja bi to napisala,ali neznam koja pitanja da pitam i koju nastavnicu/kog nastavnika da intervjuisem.PLIZZ,pomozite

E, ja sam isto u novinarskoj sekciji svoje shkole.....
I skoro smo org. anketu, gde su uchenici mogli da izloze svoje mishljenje o tome shta bi voleli da se nadje u chasopisu.....
Svega i svachega smo se nachitali.... ali ipak u sushtini msm da uchenici najvishe vole da chitaju o muzici, jer to relaksira.... muzike nikad dosta.... makar je tako u nashoj shkoli....

Back