Šta 'oćeš?

YD2hel.jpg

Heo ne hteo moraš u Opštinu po državljanstvo. Zakon hoće da svaki čas dokazuješ da si državljanin jedne te iste zemlje. Ili misle da sam se predomislio ili im je stalo da od takse popune budžet? Nisam još uvek siguran šta bi moglo biti?

I eto mene u redu ispred opštinskog šaltera po ko zna koji put da dokazujem da sam državljanin ove zemlje. Nekako i dočekah al' taman kad htedoh da otvorim usta sa druge strane me dočeka neljubazni glas,mlade šalterske službenice: "šta 'oćes?". Uplaših se od povišenog tona a na "ljubaznost" sam navikao. Rekoh po šta sam došao i odmah me sačeka novo pitanje: "da li si uplatio taksu". Nisam,rekoh...."onda idi uplati i skloni se bre sa tog šaltera zar ne vidiš da će taj čiča iza tebe da rikne". Stvarno iza mene stoji starina...došo i on posle toliko godina da dokazuje da je građanin ove zemlje. Šta ću odoh i platih.

Pričam Maki kući kako me "ljubazno" dočekaše a ona kaže baš mi drago što je tako bilo.
Praviš se da si zaboravio ko je lepotica sa šaltera. I stvarno setih se. Nedavno beše, pred ove zadnje izbore, ista ta došla pred moja vrata. Došla da me ubedi da glasam za njenu stranku. Delila olovke i upaljače,bila vesela i nasmejana. Još mi kaže vi ste mnogo simpatični vama dajem dva upaljača. Ode ona a Maki će meni, platićeš ih kad tad. U ovoj zemlji niko nije nikada nešto džaba dobio. I bila je u pravu, lepa devojka dobila posao al' me je sačekala da mi naplati ona dva kresiva. Priznajem,glasao sam tada za njih al' više nikad. Čekam ih da ponovo dođu pred moja vrata, ostala mi ona dva upaljača, moram da ih vratim,neću da dugujem nikome ništa.

Kako bi oni drugacije namakli pare za tamo neke agencije... Svojevremeno je bilo u novinama i medijima o agenciji sa svega 20-ak sluzbenika, a direktorka im imala platu ~ 9000 evritja!? (nisam sigurna u tacnost cifre,ali tu je negde..) E,pa ta se agencija hranila sa nasim taksama,a delatnost joj je - niko ne zna sta!:eek:
Eto,zato mi svakih 6 meseci dokazujemo da svoju plateznu moc...

Ako ista u zivotu mrzim,to su te institucije sa nadobudnim uobrazenim sluzbenicima....koje maximalno izbegavam u sirokom luku,ali kada ih bas ne mogu izbeci...onda se dobro pripremim-psihofizicki da bih mirno mogla da iscooliram ono njihovo-pobogu,zar niste znali to?:dash:

zeljena - meni bas to mnogo ne smete. Naviko sam da cekam,naviko sam i na neljubaznost,ne smetaju mi ni lazna obecanja al mi smeta sto mi ne veriuju da sam gradjanin ove zemlje iako sam ovde rodjen,ovde zivim i sve mi je ovde sto sam steko

SibirskiTigar;bt57057:
EuReKa44 - ako to mora zbog agencije OK ali onda je bolje da svakih sest meseci placamo na salteru pošte i da smo sigurni da nas pobesnele opstinske salteruse nece ujesti
He,he, a tamo ,kao, nisu besne..:) Jedino je lepa vest da ce se moci svi ti papiri narucivati preko neta. Na Novom Bgd-u (mislim)da to funkcionise:ok:

Nasmeja me i podseti na cesto meni upuceno pitanje
ali poslednje je bilo u jednoj banci Bg ne secam se koja bese vise banka , nicu kao pecurke ...
Kada me zena upita iz koje sam drzave , bilo mi je jako neobicno i zacudih se ...
A onda shvatih da sam ja za cudjenje i da se nasa zemlja podelila ...
Sto se potvrde o drzavljanstvu tice i dokazivanja ide na nerve jedno isto ...
da, ali kako je danas veoma lako sto mnogi i cine promeniti isto .
Ne cudi me da se opet i opet treba dokazivati ...
A ta sa saltera zaboravio si da joj poneses upaljace
i kad je pitala -Sta oces bre ?
Da joj kazes da su neispravni pa dal bi mogla da ti pomogne da ih kresnes posto je vlasnica istih ..:
Verovatno bi se setila i bila ljubaznija .:lol:

Nemir - uskoro idem opet u opstinu po drzavljanstvo(isteklo mi sest meseci), mislis da ih ponesem tada ili da je sacekam kad ponovo dodje na vrata jer i ona mora da plati svoje radno mesto,nema nista u ovoj zemlji za DŽ a uskoro ce u obilazak ponovo.

Bila Šalterka zabrinuta za staca,
zato joj se omakla povišena zvučnost...
samo joj to fali da na radnom mestu mušterije
presvisnu, ili daleko bilo reminu čekajući pred Njen šalter.
Novina posle da piše:
“Pred šalter taj i taj, ljudi od dokazivanja
da su od vajkada građani ove države! –stari mladi,
nervozni, bolesni, malaksali, a cica Šalterka nije ništa preduzela...”

Pa šta će narod da misli; da ona ne radi kako treba,
a baš se potrudila za taj posao...hiljadu puta se nasmešila,
komplimente izdelila...

papers.jpg

Dobra priča Tigre!

Mislim tigre, da treba da ih poneses kad krenes ponovo u opstinu, jer, nece ona opet na vrata...Ona je svoje odradila, sad je ,,budza"na opstinskom salteru...Sad samo ti ides njoj a ona tebi moze doci samo u snove...Jos ako je simpaticna?;)
Nazalost, ovo je Srbija...koju tako verno opisujes u svojim blogovima...:klap:

Auuu djurdjooo svejedno jeli bila zabrinuta ili nije o zdravlju starijeg gospodina nikako nije nacin sa -Sta oces bre ? to se moze i ljubaznije reci tj. pitati ...

SibirskiTigar;bt57077:
Nemir - uskoro idem opet u opstinu po drzavljanstvo(isteklo mi sest meseci), mislis da ih ponesem tada ili da je sacekam kad ponovo dodje na vrata jer i ona mora da plati svoje radno mesto,nema nista u ovoj zemlji za DŽ a uskoro ce u obilazak ponovo.

Nazalost, ta nazovi salterusa je slika i prilika cele drzave....
Cesto mi u usima zvuce stihovi pesme
" Ostajte ovde"ali ...
Tigre to prepustam tebi hoces li je cekati ili preduhitriti ;)

Poslednja izmena:
SibirskiTigar;bt57077:

Kres za kres, brate....ovo baš da je sačekaš na vratima i onda da joj neke stvari objasniš ta mi se ideja ne svidja....čisto zbog zdravstvenih razloga....

Progovorila duša
srpska ,
nikom nikad dužna,
uvek ponosna . . .

Animated-Border-Chains.gif

Čekaju u red za državljanstvo,videla sam dva tri kineza . Neznam šta treaže, ?!?
Ili su promašili red ili...:zper:
Dva po dva…za par godina imamo da imamo još jednu manjinu…:eek:
milsil većinu...:dash:

hahahahahaaaaaaaaaa…

Ala će država da profitira sa taksama…

licne-karte-v.jpg

Bravo Sibirski!

Bravo! Bravo!

hahahahaaha......da li si probao Tigre da komuniciraš sa njima svakodnevno po raznim pitanjima.....pa poreska uprava, pa zdravstveno......ih, da je samo državljanstvo. A vrhunac su one potvrde da si živ ......blago nama ovakvima. Poslala sam sina juče u zdravstveno da mi overi knjižicu. Dete je ponelo zdravstvenu (koju mi je izdao isti taj fond) i potvrdu iz poreskog da sam izmirila sve svoje obaveze kao privatnik.......ima me i ona u kompjuteru......ali, sve je to malo jer joj treba i moja lična karta ili fotokopija iste kao četvrta tačka, pa kad ih sve unakrts upari i sve se složi, overiće mi knjižicu.........ali je bila baš ljubazna i nisam je videla kao aktivistu u predizbornoj kampanji, što naravno ne znači da neću

Back