Šta očekujete od svoje dece?

Od svoje dece ocekujem da uspesno zavrse srednje i visoko obrazovanje sa srednjom ocenom 10 i unovce svoje znanje u australiji ili americi. Povremeno neka se sete tate sa 5 hiljada u koverti na par meseci i bicu srecan. Samo neka smo srecni mi smo jedna slozna porodica

Očekujem da žive onako kako su vaspitani, da mogu uvek računati na mene kao što i ja mogu računati na njih, da s ocem dele i probleme i radosti, da traže pomoć kad im treba i da pomognu ocu kad mogu. Kud ćeš veće sreće, i meni i njima. :lol:

Uh pa sad, baš ne mogu da se složim. Ne mislim da roditelji mogu stalno da računaju na decu, u svakom slučaju ne da ih koriste kao psihološke štake..zato što deca imaju svoj život, svoje obaveze i svoje prioritete i treba da idu svojim putem...Tu ne mislim na neke prave životne probleme i nedoumice, naprotiv, mislim na vrlo običnu svakodnevicu u kojoj je "u se i u svoje kljuse" odličan manir. Tu sam iza leđa ako im stvarno trebam, ali puno toga naprosto moraju sami da prođu, pređu i prevaziđu.

Citat Original postavio Kosta2
Očekujem da žive onako kako su vaspitani, da mogu uvek računati na mene kao što i ja mogu računati na njih, da s ocem dele i probleme i radosti, da traže pomoć kad im treba i da pomognu ocu kad mogu. Kud ćeš veće sreće, i meni i njima.

Uh pa sad, baš ne mogu da se složim. Ne mislim da roditelji mogu stalno da računaju na decu, u svakom slučaju ne da ih koriste kao psihološke štake..zato što deca imaju svoj život, svoje obaveze i svoje prioritete i treba da idu svojim putem...Tu ne mislim na neke prave životne probleme i nedoumice, naprotiv, mislim na vrlo običnu svakodnevicu u kojoj je "u se i u svoje kljuse" odličan manir. Tu sam iza leđa ako im stvarno trebam, ali puno toga naprosto moraju sami da prođu, pređu i prevaziđu.

Draga moja Euridika. Odnos roditelja i dece je dvosmerna cesta, znači u oba smera. Kažeš deca imaju svoj život. U redu, kad bi tako bilo. Ali ne mogu deca bez roditelja. Ko im čuva njihovu decu, ko im pomogne da kupe stan, ko im pomogne da kupe auto, čiju vikendicu koriste za letovanje?
Roditelji su deci uvek pri ruci. A vidiš da sam napisao da pomognu kad mogu. Iskreno, na pomoć dece nebi ni računao. :lol:

Citat Original postavio Kosta2
Očekujem da žive onako kako su vaspitani, da mogu uvek računati na mene kao što i ja mogu računati na njih, da s ocem dele i probleme i radosti, da traže pomoć kad im treba i da pomognu ocu kad mogu. Kud ćeš veće sreće, i meni i njima.

Draga moja Euridika. Odnos roditelja i dece je dvosmerna cesta, znači u oba smera. Kažeš deca imaju svoj život. U redu, kad bi tako bilo. Ali ne mogu deca bez roditelja. Ko im čuva njihovu decu, ko im pomogne da kupe stan, ko im pomogne da kupe auto, čiju vikendicu koriste za letovanje?
Roditelji su deci uvek pri ruci. A vidiš da sam napisao da pomognu kad mogu. Iskreno, na pomoć dece nebi ni računao. :lol:

Ok, nismo se razumeli...inspirisana sam prijteljicom čiji roditelji misle da je potpuno u redu da ona bude tu za sve što im zatreba, u smislu psihološke štake...kao roditelj ne bih volela da ih opterećujem i ometam... i naravno da da sve to što si naveo, kako bih drugaćije mogla da budem iza njih? Onda kad njima treba, a ne kad je meni dosadno :)

Želim joj kao i svako svom detetu sve najbolje
Uvek ću biti tu na način na koji je potrebno i reći očekujem je prejako
Želim joj sve naj i pomoći ću joj kroz život na svaki način

- - - - - - - - - -

Ne treba ona da ispuni moja očekivanja već treba da ima slobodu da gradi svoj put uz našu pomoć i da živi život tako da bude ispunjena i srećna onako kako ona želi
Sada je već devojka i sada mogu da joj pomažem ne ocekivanjima već podrškom

Back