Sta obići i videti u okolini Budve?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
800px-Budvaold2.jpg

Град на црногорском приморју. Мртав током читаве године осим у периоду од 1. маја до 15. септембра када овај град постаје седиште свих туриста Русије, српских и црногорских шмекера, шминкера, фенсера, педера, мачо типова, естрадњака и мафијаша.
Свако ко нешто значи на естради, певао је у Будви, у случају да није, никад није ни постојао. Град је познат и по свом ноћном животу који је познат по клубовима као што су Трокадеро (отворени и затворени), Раффаело, Миами, Амбиенте, Топ Хилл, Спарта и сл. Пиће у тим клубовима вас кошта као цело летовање, а улаз нешто мање. Велики је ризик од тежих телесних повреда које вам може нанети неки ђетић. Плаже су лепе, мирне током јутра и преподнева, а после 11 сати почиње да долази сав свет који борави у граду. Вода се запрља муњевитом брзином између 11 и 1, јер стока сељачка баца флаше, пикавце и коре од лубеницу у воду. Током зиме овај град је празан и у њему нема никога, тада је и најлепше јер се уз дивну обалу може мирно прошетати и удисати свеж морски ваздух. Препоручујем обилазак старог града Будве и музеја.

А да питате мог друга, он би вам одговорио овако некако: 'рођен сам у Будви и волим што је тако. Нема ништа љепше него кад прошетате ноћу бечићким плажама док из локала свира гитара, кад посље изласка одете у Школијеру, кад вас пробуди мирис мора, кад шетате ривом док гледате рибарице око вас, кад сесједите на Ричардову и слушате тамбураше, кад се провлачите кроз уске улице Старог града, кад имате изразе које само будвани знају, кад се сви међусобно знате... ''

Dobar dan.

Krecem veceras na more u Budvu. Prvi put idem tamo. Posto znam da je Budva puna turista,a ja ne vokim guzvu, voleo bih da neko predlozi neke mirne plaze po mogucnosti ciste i divlje.

Takodje me zanimaju prirodne lepote okoline od 50km, manastiri, kulturne znamenitosti, morska obala i sl.
HVALA.
Izabrao si mesto koje je simbol i idejni centar komercijalizacije,estrade, mejnstrima,narodnjaka,vašara,IDJ hitova,krimosa (i wannabe krimosa) i sponzoruša + ruske verzije svega toga i nakon svega tražiš mirnu luku?

Lepo odmori i javi nam ako si speo da nađeš takvo šta jer se ja ne sećam da sam to video a davno sam i bio. Obiđi zaliv,obiđi Lovćen, Skadarsko Jezero....to ti je u 50 km manje više sve

Град на црногорском приморју. Мртав током читаве године осим у периоду од 1. маја до 15. септембра када овај град постаје седиште свих туриста Русије, српских и црногорских шмекера, шминкера, фенсера, педера, мачо типова, естрадњака и мафијаша.
Свако ко нешто значи на естради, певао је у Будви, у случају да није, никад није ни постојао. Град је познат и по свом ноћном животу који је познат по клубовима као што су Трокадеро (отворени и затворени), Раффаело, Миами, Амбиенте, Топ Хилл, Спарта и сл. Пиће у тим клубовима вас кошта као цело летовање, а улаз нешто мање. Велики је ризик од тежих телесних повреда које вам може нанети неки ђетић. Плаже су лепе, мирне током јутра и преподнева, а после 11 сати почиње да долази сав свет који борави у граду. Вода се запрља муњевитом брзином између 11 и 1, јер стока сељачка баца флаше, пикавце и коре од лубеницу у воду. Током зиме овај град је празан и у њему нема никога, тада је и најлепше јер се уз дивну обалу може мирно прошетати и удисати свеж морски ваздух. Препоручујем обилазак старог града Будве и музеја.

А да питате мог друга, он би вам одговорио овако некако: 'рођен сам у Будви и волим што је тако. Нема ништа љепше него кад прошетате ноћу бечићким плажама док из локала свира гитара, кад посље изласка одете у Школијеру, кад вас пробуди мирис мора, кад шетате ривом док гледате рибарице око вас, кад сесједите на Ричардову и слушате тамбураше, кад се провлачите кроз уске улице Старог града, кад имате изразе које само будвани знају, кад се сви међусобно знате... ''
znas li cenu ulaznice u muzej mozda?

znas li cenu ulaznice u muzej mozda?

Не знам, то је било давно кад сам као малолетник бежао од својих родитеља па отишао у Будву. Али знам да је музеј био занимљив, посебно експонати пронађени на Будванској некрополи из хеленистичког периода, као и бројни експонати етнографске збирке који сведоче о богатству и разноликости народног стваралаштва на том простору. Мислим да је између 2-5 евра тад коштао улаз.

Taj tekst jeste svez ali je ocigledno tendenciozna izmisljotina cija je uloga da ucvrsti sve ruzne stereotipe iako pretenduje da bude *reportazni*.
Sto je i vecina komentara ispod njega,od realnih zivih ljudi koji su ovog leta stvarno bili u Budvi, potvrdila.
sasvim je moguce...vole da objavljuju senzacije...posto licno nisam bila tamo sigurno 20 godina, zaista ne znam kakvo je stanje :)

voleo bih da neko predlozi neke mirne plaze
Predlazem ti da bar jednom posetis plazu Kamenovo. To je plaza iza Rafailovica (gledano iz pravca Budve) - mozda 5 km udaljenosti od Budve... Imas i jeftin gradski prevoz do tamo (bar je tako bilo pre par godina, raspitaj se kod lokalaca). Divna plaza, prozirna voda i ako odes malo ranije prepodne (mada ne verujem da je sada guzva i tokom dana) - lezis na plazi i ispred tebe sum talasica a iza ledja u sumici pevaju zrikavci. Divota...
U povratku mozes i do Rafailovica pesice (samo prodjes kroz tunelcic i duz obale stazom, nekih 800 m) i onda prodjes malo duz plaze kroz Rafailovice, popijes pice negde pa se popnes na magistralu i uhvatis bus nazad za Budvu (a ako volis da hodas mozes i da nastavis SVE PORED MORA i kroz Becice sve do Budve, nekih 5,6 km ukupno. Usput se jos negde okupas posto hodas sve pored plaza a ima i bezbroj restorana i kafica usput)
Ne slusaj ove hejtere - i u Budvi ce ti biti lepo... Nisu tamo samo sabanski klubovi gde ce te odrati sa cenama, ima tamo lepih prizora

Poslednja izmena:
Ja sam sticajem okolnosti nekoliko godina isao u Becice na more,ali obicno van sezone, april ili maj,ne volim guzvu.
Budva je klasican vasar, parada pijanstva i kica, da bi nesto kvalitetno video ili odmorio treba da znas nekoliko stvari.
Plaze prakticno nema, uzana je i na vecini mesta krcata. Ako hoces dobru plazu i da ti neko ne skace po glavi idi u Becice. Ili da dolazis rano ujutru dok se ne spusti gomila... Ako ides autom obidji Boku,tamo imas malih,poludivljih plaza gde nema guzve, a ima i sta da se vidi (Perast, Kotor, Gospa od Skrpelja...). Za kvalitetnu klopu ili mirno da popijes kafu pricaj sa lokalnim, oni znaju gde ima takvih mesta, mene do sada nikad nisu prevarili.

Back