ŠTA NE TREBA NIKAD RADITI !!!!

Ne dajem savete kad su ljudi vec u vezi...
Provodadzisanje ne volim, mada priznajem da sam ja to ponekad radila ( jednom vrlo uspesno )
Moj predlog- nikad ne osudjuj druge...Vrlo lako ces sutra yraditi ono sto si juce silno osudio...

Trudim se da ucim na tudjim greskama, ali ne uspeva...Trudim se da ucim i na svojim ali ih cesce ponavljam....Mada ponekad nesto i naucim...

e ja sam bas uvek bila "popularna" u davanju saveta.....
nekako.... ja bih rekla da sam uvek bila neodredjena.... pa su se "pacijenti" uvek vracali....
ne valja to.... navuku se ljudi da im ti resavas probleme, i to postaje opterecujuce....
well, kada me vec pitaju, pomognem koliko mogu.... ja dam najbolje od sebe, a sta ce oni na kraju da urade i kako.... uh.... pa ne moze i to biti moja odgovornost, ne opterecujem se time.... drago mi je ako je bolje, zao mi je ako to nije slucaj.... mada se i onda vrate.... e... da mi je to razumeti.....

Psihologue:
PRVO PITANJE:
Šta mislite šta ne treba nikada raditi ?
a) Davati ili ne davati ljubavne savete...
b) Provodadžisati (sa neizvesnim ishodom po sopstvenu bezbednost)
c) Vaši predlozi

DRUGO PITANJE:

a) Šta mislite da li je moguće da se čovek uči na tuđim greškama ili mora da ima sopstvene i to čak da ih ponovi više puta da bi se dozvao pameti...
b) Koliko puta se ponavljaju iste greške ?

NAPOMENA:
Za sve one koji misle da su se pronašli u ovoj temi da se tema ne
odnosi na njih.Svaka slučajnost je nenamerna.( ovo se vežbam za knjigu koju ću da izdam uskoro
):-D.

Kao prvo rekla bih da je najkritičnije provodadžisanje .... zato što tvoja najbolja namera, ne mora uopšte da urodi plodom.

Što se tiče drugog dela, rekla bih da bi čoveku bilo najbolje da može da se uči na tudjim greškama, ali da je to nekada nemoguće ....jednostavno dokk ne lupim glavom o zid, ne mogu da znam gde su moje granice.

1. Nije dobro bas uvek davati ljubavne savete jer desi se da das pogresan savet i onda bude svasta.Oped zavisi o cemu jer rec kada ti neko trazi savet te prirode.Mada ako neko od tebe trazi savet onda treba reci svoje iskreno misljenje.

2. Zavisi od veka do coveka.Nekom je dovoljno da kod drugog uoci neku gresku i jednostavno nauci sta se nesme.Dok ce neko ponavljati sto puta jednu te istu gresku dok iz 300 puta ne nauci.Oped kazem sve zavisi od coveka i od toga koliko on zeli da uci na svojim ili tudjim greskama!

Psihologue:
PRVO PITANJE:
Šta mislite šta ne treba nikada raditi ?
a) Davati ili ne davati ljubavne savete...
b) Provodadžisati (sa neizvesnim ishodom po sopstvenu bezbednost)
c) Vaši predlozi

DRUGO PITANJE:

a) Šta mislite da li je moguće da se čovek uči na tuđim greškama ili mora da ima sopstvene i to čak da ih ponovi više puta da bi se dozvao pameti...
b) Koliko puta se ponavljaju iste greške ?

1.a) Ne davati. U principu je to gubljenje vremena, jer te osoba koja ih je tražila neće ni uzeti u razmatranje, već će i dalje terati po svome kako je i ranije radila. Tek u retkim situacijama uzimaju i savet u obzir.
1.b) Nikako se ne baviti provodadžisanjem. Kad veza pukne osećaš se kao da si nekog zeznuo. Zanimljivo je da kada su meni provodadžisali i preporučivali devojke, da je stvar inače ispala loša. Zapravo, što su se više mešali i što su više preporučivali, u toj meri je devojka bila gora. U najgorem slučaju, bio sam sa psihom gde zamalo da i fizički nadrljam. A svi su govorili da je sjajna osoba (pored toga što ima dobro telo).

2.a) Moguće je i veoma preporučljivo. Naravno, uvek postoji neverica i nada da se čoveku neće desiti isto. To je velika greška.
2. b) Dok se ne ukapira razlog zašto se ponavljaju.

Back