Šta nam je ostalo od nekadašnje Jugoslavije?

Jugoslavija je bila divna zamisao.

Nukleus buduće Slavije .

Iskustvo je pokazalo da su sve te zablude preskupo plaćene, a samo idiot može da ponovi glupost i očekuje da neće ponovo naijebati.

Ostalo nam je dakle upravo to, iskustvo.

Ko god da je bio "malji deca" nije u toku da je bilo puno stvari za koje i u snu ne sanjaju.
Samo čovek iz tog doba zna koje su prednosti.

Jugoslavenska ideja je bila odlična, ali njeno sprovođenje u praksi je bilo teško, a uništenje je počelo s pojavom Slobodana Miloševića.

Bila je dobra za vas.
Propala nije sa Milosivecem, nego je propala i prije nego sto je stvorena 1. decembra 1918. Barut i vatra ne idu zajedno.. Osim u pomucenim glavama takovani Srbenda.

- - - - - - - - - -

Ko god da je bio "malji deca" nije u toku da je bilo puno stvari za koje i u snu ne sanjaju.
Samo čovek iz tog doba zna koje su prednosti.

Koje su prednosti?
Pa valjda bi vi sr-ali o tome iz "jugoslavije" a ne iz pichka materina Njemacka, Svicarska, Francuska, Austrija i ostali mrski dusmanski zemalja i vekovni neprijatelja?

Takođe ovaj Gusar nije u toku.Ja mislim na Titovo vreme kada sam bio slobodan i bio ko ptica na grani.
Sloboda je najveća stvar bez obzira koji narod je u pitanju

Nijesam ja u toku, ali vi ste u toku koji ste uvalili svoje guzz. kod Njemaca i Svicara.

I moj caca je radio u Norveskoj sedamdesetih, ali ne zato sto je u "Jugi" bilo previse dobro. Vise je zaradio za jednu godinu nego u Jugi sto bi za jedan vijek kao posten covjek, koji se NIJE NIDJE DOBRO UVALIO!

ДРУГАРИЦЕ И ДРУГОВИ! ОД СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ФЕДЕРАТИВНЕ РЕПУБЛИКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ НАМ ЈЕ ОСТАЛА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЈЕР НИЈЕ СЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОДВОЈИЛА ОД ДРУГИХ ВЕЋ СУ СЕ ДРУГЕ РЕПУБЛИКЕ ОДВОЈИЛЕ ОД СРБИЈЕ, А ЗБОГ МИЛОШЕВИЋЕВЕ АНТИ-ПОЛИТИКЕ. КАДА ЗНАМО ДА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА ПРАВНИ НАСЛЕДНИК СФРЈ И СРЈ, МОЖЕ СЕ РЕЋИ И ДА ЖИВИМО У ПОСЛЕДЊЕМ ОСТАТКУ ЈУГОСЛАВИЈЕ. ИМАЈУЋИ У ВИДУ СУКОБЕ У РАЗВИЈЕНОМ СВЕТУ, ПРЕ СВЕГА ОНАЈ НА ЛИНИЈИ ЛОНДОН - БЕРЛИН, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ТАЈ ДАНАШЊИ ТУЖНИ ОСТАТАК ИПАК СМОЋИ СНАГЕ ЗА ЈОШ ЈЕДАН ИСТОРИЈСКИ УЗЛЕТ ТЕ ДА СЕ ОПЕТ НАМЕТНЕ КАО ПИЈЕМОНТ СТВАРАЊА ЈЕДНЕ НОВЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У РЕГИОНУ, А УЗ ПОМОЋ САВЕЗНИКА ЈЕР СЕ ЈУГОСЛАВИЈА ПОКАЗАЛА КАО НАЈБОЉА ОДБРАНА ОД НЕМАЧКОГ КОЛОНИЈАЛИЗМА НА ЈУГУ ЕВРОПЕ! ЖИВЕЛИ!

Samo bih ukazao na jednu pogrešku u tvom komentaru. Nisu se republike bivše države odvojile od Srbije, već od Jugoslavije, a to nije isto. Tvoja tvrdnja implicirala bi da su ostale republike bile dio Srbije, što je netočno.

Poslednja izmena:
Samo bih ukazao na jednu pogrešku u tvom komentaru. Nisu se republike bivše države osvojile od Srbije, već od Jugoslavije, a to nije isto. Tvoja tvrdnja implicirala bi da su ostale republike bile dio Srbije, što je netočno.

Odvojile su se od Miloševićeve Jugoslavije, odnosno da ne budu u istoj državi sa Srbijom. Konačno od Miloševićeve Srbije i njegove srbizirane Jugoslavije su pobjegli svi Slovenci, Hrvati, Bošnjaci, Makedonci, Albanci pa i drugo srpsko oko u glavi Crnogorci. Neće biti da Milošević i Srbi koji su mu dali masovnu podršku nisu bili glavni glavni krivci za raspad Jugoslavije.

Што се нас Срба тиче- дугови, проблеми и разочарање.
Никад више.

Jugoslavija je, u načelu, bila dobra ideja, ali neprovediva na trenutnoj razvojnoj razini balkanskih plemena, u kojima narod i vođe ne razumiju pojmove kao što su "ravnopravnost", "kompromis", "suradnja", "diskusija", "tolerancija" itd.

Nijesam ja u toku, ali vi ste u toku koji ste uvalili svoje guzz. kod Njemaca i Svicara.

I moj caca je radio u Norveskoj sedamdesetih, ali ne zato sto je u "Jugi" bilo previse dobro. Vise je zaradio za jednu godinu nego u Jugi sto bi za jedan vijek kao posten covjek, koji se NIJE NIDJE DOBRO UVALIO!

Nije sve u parama.SLOBODA JE NAJVAŽNIJA a tih godina se on seća.Što se tiče zarade verovatno je ćaća pričao,
ali je zaboravio da je mnogo koristio sistem.Naravno nije bio sam,a to se takođe plaća.

Back