Van_Helsing
Elita
- Poruka
- 24.278
Живим у малом месту где је омиљено место за игру, састајање и дружење деце предшколског и школског узраста, школско двориште. Пошто је настава само пре подне, поподне двориште врви од дечурлије. До предвече су ту баш малишани, на тобоганима, жирафама, љуљашкама, мало старији на фудбалу, возе се тротинети, бицикла... Ма, милина. Е, увече се ту састају друштванца тинејџера. Нека, и треба. Али... Јуче пре подне са мојим клинцима, нађем разбацане 'унучиће' вотке, празне лименке гуаране и пива, а на сред фудбалског игралишта разбијену чашу. Покупим ја то, бацим у контејнер, кад данас иста слика. Лименке, кесе од грицкалица, флашице, на све стране.
Сад, не бих да пишем о томе да ли нам, и колико, омладина пије, то је већ друга тема, али ме страшно иритира та неодговорност прем лепо уређеном окружењу. Подшишана трава, дрвеће, клупице, и гомила смећа. Питам се, да ли би, да ја јуче нисам скупио, уопште приметили смеће око себе, па би само додали и данашњу туру?!
У реду је дружити се, али сине, кад завршите, смеће у контејнер, или канте, има их...
Предугачак увод у питање, али шта ћу. Сад ме занима, како поправити однос омладине према животном окружењу? Да ли је потребан предмет, типа екологије, као самосталан? Или је, ипак, кривица до нас родитеља? Уосталом, шта нам је чинити?
Сад, не бих да пишем о томе да ли нам, и колико, омладина пије, то је већ друга тема, али ме страшно иритира та неодговорност прем лепо уређеном окружењу. Подшишана трава, дрвеће, клупице, и гомила смећа. Питам се, да ли би, да ја јуче нисам скупио, уопште приметили смеће око себе, па би само додали и данашњу туру?!
У реду је дружити се, али сине, кад завршите, смеће у контејнер, или канте, има их...
Предугачак увод у питање, али шта ћу. Сад ме занима, како поправити однос омладине према животном окружењу? Да ли је потребан предмет, типа екологије, као самосталан? Или је, ипак, кривица до нас родитеља? Уосталом, шта нам је чинити?