Šta najviše volite u Beogradu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Шта волим.
Земун где сам сад, околину Пете гимназије у коју сам ишла и базен Ташмајдан, Палмотићеву и Македонску кад дрвеће олиста, Сарајевску и Краља Петра (смер ка Дунаву) због осунчаности и занимљивих радњи, Рузвелтову и Булевар због успомена на факултет и још неке ствари.

Шта волим.
Земун где сам сад, околину Пете гимназије у коју сам ишла и базен Ташмајдан, Палмотићеву и Македонску кад дрвеће олиста, Сарајевску и Краља Петра (смер ка Дунаву) због осунчаности и занимљивих радњи, Рузвелтову и Булевар због успомена на факултет и још неке ствари.
Hej...dobro se vratila! 😀

neke gradjevine...npr
kasarnu na uglu nemanjine i resavske, Zgradu zeleznicke stanice, hotel moskvu, vile u krunskoj
Мени је најлепша зграда Академије наука.
И ова у Краља Петра
IMG_20220402_171527.jpg

Волим:

Волим припреме за Нову годину и сво оно узбуђење пар дана пре. Сви нешто журе са шареним кесама, од радње до радње, јурећи попусте. Снежана, при крају Кнеза, пуна до последњег места, улазим са супругом и клинцем да покушамо да нађемо место и када се оно случјано укаже седамо. Време стане на тренутак. Чујем клинца како објашњава супрузи које играчке му се свиђају (било до пре 2 године сада их је прерастао) а около сви у новогодишњој еуфорији. Сви причају узбуђено а у ваздуху се осећа мирис колача, пице, женског парфема и све прошарано мирисом дима цигарета. Сећа ме на детињство где сам и ја са мојима то исто радио само много много давно.
Прелепо је 01.01. ујутру прошетати или крајем или чак и градом и тада доживети Београд на неки посебан начин. По неки случајни пролазник честита ти нову годину, аутобус са само једним путником који дрема позади. Хладан ветар доноси неко ново време и неку нову годину од које очекујеш увек више и боље.

Волим да одем на пијацу јер београдске пијаце имају неки посебан шмек. Ваљда зато што ту долазе са свих страна и измешани обичаји, карактери, културе дају неки посебан осећај.
Волим Калемегдан, волим кафане београдске, волим људе....

Back