Šta najviše mrzite da radite u kući?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.105
Kućne obaveze dio su naše svakodnevice i najčešće moramo da ih obavimo, željeli to ili ne. Ipak, uprkos tome što ih obavljamo čak i kada ne želimo, činjenica je da svako od nas ima neku kućnu obavezu koja mu najteže pada..
Pranje posudja, usisavanje, brisanje prašine.. "hiljadu" poslova po kući.
A tek pripremanje hrane, kuvanje.. za neke je pravi smor i mučenje.
Lično mi teško pada slaganje odjeće u ormarima ili tražnje, šta obući danas.. :roll:
Šta je to što vas mrzi a i nervira da radite po kući?

Da.. znam neke koje bi sve radile samo da ne kuvaju. Prije bi farbale, krečile.. nego se latile posla u kuhinji :lol:
U principu , ja više volim da radim napolju ..
I spremanje , brisanje prašine ..nije mi problem , radim to čak iprečesto ..
Ali nikada nisam volela da se muvam po kuhinji...
I nije da ne umem da skuvam ,spremim(spremam hranu uglavnom za sestru ) ali -ne volim...

E pa fala ja ne kuvam pa ne znam,znam uz internet je mnogo teze
Samo seckanje smara,tutnes u lonac i cao,zato sarme nijedna ne zavija
moram da priznam retko...ali umesto toga pravim ovo :)

székelykáposzta

szekelykaposzta-1.jpg

Auuuu aj lov ju. Jos mi reci da znas da pravis rezance i pravo krumpli testo. Ne znam kako je originalan naziv na madjarskom.
rezance ne pravim ali ako mislis na testo koje ide u gulas - nokedli ili galuske onda to povremeno pravim... :) mada tu ne stavljam krompira :rumenko:
a kod strapacke ide krompir u pripremu testa...ono se servira pored i sa sirom obicno :)

Poslednja izmena:
rezance ne pravim ali ako mislis na testo koje ide u gulas - nokedli ili galuske onda to povremeno pravim... :) mada tu ne stavljam krompira :rumenko:
a kod strapacke ide krompir u pripremu testa...ono se servira pored i sa sirom obicno :)
Ne. Mislila sam na testo sa krompirom. Oni domaci-baka rezanci, dinstani lukac, crvena paprika i kuvani krompir. Znam da ima madjarski naziv jelo ali nikako da mi "dodje".

Od kada planiram, ništa mi nije teško.
Ranije, bila sam neorganizovana, sve sam radila i postizala, ali pod nekom tenzijom.
E, onda mi je pomgla olovka i papirić.

Sve što je trebalo poraditi uz jutarnju kafu sam zapisivala, kao dajući prioritet važnijim poslovima.
Sve urađeno sam štikirala. Ako mi je ostala stavka ili dve sa spiska, to su bili manje važni poslovi, ali sam se trudila i to da uradim.Zadovoljstvo je bilo moje.

Sada mi više ne treba podsetnik, uvek uveče isplaniram sutrašnji dan,
Osmislim šta ću obući, to pregledam i pripremim.
Znam šta ću kuvati i uveče većinu povrća očistim, spremljeno i oprano ostavim u plastičnu posudu i u frižider. Ujutru dok kuvam kafu, na primer, odmah pristavim i supu ( u šerpu ubacim spremljeno povrće i meso) i uživam u jutarnjoj kafi.

Back