- Poruka
- 92.940
https://drawpaintacademy.com/dramatic-paintings
by Dan Scott
Ove slike pokazuju koliko moćna umetnost može biti i koliko emocija možemo da
prikažemo kao umetnici. Čak i ako više volite šarene i prijatne scene, još uvek ima
mnogo toga da se nauči iz tehnika koje se koriste na ovim dramatičnim slikama.
Razmislite samo o tome ..
Andrew Wyeth, Christina's World, 1948
Ova dramatična slika Endrua Vajeta prikazuje usamljenu i izazovnu prirodu
„Kristininog sveta“. Kristina je mlada devojka koja izgleda nasukana usred polja
i gleda u kuću u daljini. Veruje se da je bolovala od neuromišićne bolesti koja joj
je sprečavala da hoda. Vajet slika sa visokim nivoom detalja i dosadnom paletom
boja. Mnogi su ovaj stil slikanja nazvali "magijskim realizmom".
Claude Monet, Camille on Her Deathbed, 1879
Slika Kloda Monea iznad je u oštroj suprotnosti sa živopisnim i energičnim pejzažima koji
su nam poznatiji. Snima poslednje trenutke njegove žene na samrti. Umrla je u mladosti
od 32 godine, nakon što je pretrpela razna medicinska stanja.
Mone je rekao prijatelju o ovoj slici...
„Ne možete znati... opsesija, radost, muka mojih dana... Bio sam na samrti jedne dame
koja mi je bila, i još mi je bila veoma draga... Zatekao sam sebe kako buljim u [njeno]
tragično lice, automatski pokušava da identifikuje stvari kao što su proporcije svetlosti".
by Dan Scott
Ove slike pokazuju koliko moćna umetnost može biti i koliko emocija možemo da
prikažemo kao umetnici. Čak i ako više volite šarene i prijatne scene, još uvek ima
mnogo toga da se nauči iz tehnika koje se koriste na ovim dramatičnim slikama.
Razmislite samo o tome ..

Andrew Wyeth, Christina's World, 1948
Ova dramatična slika Endrua Vajeta prikazuje usamljenu i izazovnu prirodu
„Kristininog sveta“. Kristina je mlada devojka koja izgleda nasukana usred polja
i gleda u kuću u daljini. Veruje se da je bolovala od neuromišićne bolesti koja joj
je sprečavala da hoda. Vajet slika sa visokim nivoom detalja i dosadnom paletom
boja. Mnogi su ovaj stil slikanja nazvali "magijskim realizmom".

Claude Monet, Camille on Her Deathbed, 1879
Slika Kloda Monea iznad je u oštroj suprotnosti sa živopisnim i energičnim pejzažima koji
su nam poznatiji. Snima poslednje trenutke njegove žene na samrti. Umrla je u mladosti
od 32 godine, nakon što je pretrpela razna medicinska stanja.
Mone je rekao prijatelju o ovoj slici...
„Ne možete znati... opsesija, radost, muka mojih dana... Bio sam na samrti jedne dame
koja mi je bila, i još mi je bila veoma draga... Zatekao sam sebe kako buljim u [njeno]
tragično lice, automatski pokušava da identifikuje stvari kao što su proporcije svetlosti".