Šta mislite o vozačima automobila od 2.5 3.0 i više u Srbiji?

Terenskim vozilima, kao i šleperima treba zabraniti ulazak u gradove.
Zagađuju i "zasmrđuju" kao 3 automobila.....
Pretpostavljam da nisi pratio ovo pažljivo poslednjih godina... imaš "terenskih vozila" koji zagađuju vazduh 5 puta manje nego neke limuzine. ne možeš doneti takvu odluku na osnovu oblika karoserije, već na osnovu numeričkih vrednosti koje pokazuju štetne izduvne gasove. Sad je i kod nas krenula provera izduvnih gasova na tehničkim pregledima, što pozdravljam.

Ja sam ratni vojni invalid i cak nisam iskoristio pravo da uvezem auto bez carine . Kupio sam solidan auto od rodbine i meni dosta .
Vrtili su se oko mene neke mutikase da preko mene uvezu auto i sve sam ih poslao u pzdu mtrinu .Inace bih zabranio invalidima da
uvoze auta preko 2000 ccm .Vozim dizelasa od 1700ccm i mislim da je to vise nego dovoljno !
verovatno bi ga i ti registrovao tako jer bi ti registracija i za astru bila jeftinija za 10000 , al ni invalidi nemaju ta prava, jedino da su od 80 i vise posto!
drugo, ko ih ebe, kada moze sto da neiskoristim nekradem po groblju sa mrtvaka i bakarne zice, moj deda je izgradjivao ovu drzavu koju svi koriste, pola crne gore mi je na vlasti, po roma jede od mog socijalnog, pola lopova zivi od mog poreza, sto da ne, posteno imam pravo, ionako kojekvim budalama daju pogodnosti koji nimalo nemaju prava!
a to ako umre, moze da se resi jednim papircetom i potpisom!;)

verovatno bi ga i ti registrovao tako jer bi ti registracija i za astru bila jeftinija za 10000 , al ni invalidi nemaju ta prava, jedino da su od 80 i vise posto!
drugo, ko ih ebe, kada moze sto da neiskoristim nekradem po groblju sa mrtvaka i bakarne zice, moj deda je izgradjivao ovu drzavu koju svi koriste, pola crne gore mi je na vlasti, po roma jede od mog socijalnog, pola lopova zivi od mog poreza, sto da ne, posteno imam pravo, ionako kojekvim budalama daju pogodnosti koji nimalo nemaju prava!
a to ako umre, moze da se resi jednim papircetom i potpisom!;)

Jedino 100% invalidi imaju prava.

Aleksandar Vucic NA MOJ RACUN vozi blindiran BRABUS Mercedes GL klase od ovog auta tesko da ima skuplji!

I TO TRI KOMADA BATO

287188-seikov-poklon-aci-vucicu-220113-ras-foto-djordje-kojadinovic044.JPG

286997-seikov-poklon-aci-vucicu-220113-ras-foto-djordje-kojadinovic019.JPG

287056-seikov-poklon-aci-vucicu-220113-ras-foto-djordje-kojadinovic032.JPG

286979-seikov-poklon-aci-vucicu-220113-ras-foto-djordje-kojadinovic011.JPG

sto ne vozi blindirani Fiat 500L ?

Boris Tadic dok je bio predsednik kupio je NA NAS RACUN blindiran Mercedes S klase

boris-tadic-mercedes.jpg

tadi__mercedes_376866S1.jpg

Oni voze auta od po par stotina hiljada evra NA MOJ RACUN a ja da im placam registraciju 1500 evra za auto koji kosta 3000 evra?

SISAJTE
flipping-the-bird.gif

ajde mercedes. i ajde gl. i ajde čak i tri.
ali ZA KOJI ****** MU TREBA BAŠ BRABUS?!?!

Можда нема блиндиран, а да није брабус. :mrgreen:

U slucaju da invalid umre, ja sa svim papirima od auta + ovim ovlascenjem mogu da sklopim kupoprodajni ugovor i overim ga u sudu i na taj nacin prenesem vlasnistvo sa invalida na sebe, ili na nekog drugog invalida.

Молим те ако није проблем скенирај то овлашћење, нисам никад видео да постоји тако нешто или конкретно да постоји овлашћење да сам са собом правиш купопродајни уговор. :)

Poslednja izmena:
Можда нема блиндиран, а да није брабус. :mrgreen:

Молим те ако није проблем скенирај то овлашћење, нисам никад видео да постоји тако нешто или конкретно да постоји овлашћење да сам са собом правиш купопродајни уговор. :)

skeniracu ti sledece nedelje ne mogu pre jer nisam kod kuce.

Inace ni ja nisam znao za to ovlascenje upoznao me stric koji je pravnik, kaze on meni, ja nijedan auto kad ga prodam nisam isao da prenosim vlasnistvo , nego dam to ovlascenje kupcu kompletno i on posle radi sta god on hoce. I tako sam ja skoro preveo ovaj auto na identican nacin. I to ovlascenje mi uredno overio brat u sudu u Beogradu, onda ja i otac potpisali kupoprodajni ugovor u agenciji, odneli ga u nas sud na overu i onda u SUP-u sa svim tim dokumentima mi izvrsili prenos vlasnistva sa brata od tetke na mene.

Inace video sam pre neki dan ovakvog Mercedes GL klase to je cudoviste od auta. Ogroman je.

Poslednja izmena:
Evo vam vest sa B92 - DIREKTOR PORESKE UPRAVE IZBEGAVA PLACANJE POREZA SRBIJI TAKO STO JE SVOJE FIRME REGISTROVAO U OFFSHORE ZONAMA !

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=07&dd=29&nav_id=737150

A ja treba da budem "patriota" i da placam sve njihove harace, pa da Vucic, Tadic i ostala banda lopova i secikesa sledece godine umesto Mercedes S 600 i GL-ova kupe nekog Rols Rojsa, Aston Martina ili Bugatija! :rtfm:

I kaze sarvas da to nije moralno. A moralno je da oni se izdrkavaju na racun najsiromasnijeg naroda u Evropi i imaju vozni park od 30.000 automobila sa kojeg cine najskuplji automobili na svetu.

Satro nemaju pare za narodne kuhinje a imaju pare za S klase, GL-ove, G klase, Audije Osmice, Bembare Sedmice!

To je "moralno" po sarvasu.

Da sam vlast - prvog dana bi prodao kompletan vozni park svih drzavnih agencija vlade i ministarstava i odredio da se svako vozi vojim autom.

Dozvolio bi da samo elektrodistribucija posta i bolnica imaju svoja vozila.

ajde mercedes. i ajde gl. i ajde čak i tri.
ali ZA KOJI ****** MU TREBA BAŠ BRABUS?!?!

pa brate voli da kad nacepi gas mu zaurla ispod haube masina od 6000 kubika :mrgreen:

I Vucic voli sve sto mi volimo ,samo sto je razlika izmedju nas i njega, sto mi to sto volimo obezbedjujemo licnim radom i sopstvenim sredstvima - a on na tudj racun tj na nas :mrgreen:

I nama kad zafali para mi mora da radimo vise , bolje, da bi zaradili, a oni samo razrezu koju kakvu novu taksu, akcizu ili slican harac i tako nam otmu iz naseg dzepa.

Nama i nasoj deci manje - a njihovoj vise.

Tacno je sto je kalin rekao da automobil registrovan na invalida mogu da voze samo clanovi najuze porodice i tako je po zakonu.E sad sto zakon ne postujemo to je nesto drugo. I najmanji procenat invaliditeta da bi mogao povoljno da registrujes auto je 80% i to provereno jer sam prosle godine prodao jednom invalidu auto koji nje imao potvrdu i kad sam ga pitao za to onda su skontali da je povoljnija registracija i izvadili potvrdu na 80% i registrovali jeftinije.
Takodje kad imas punomoc ne mozes auto da prevedes na sebe nego na trece lice i to vazi od februara ove godine kad su ukinuli mogucnost da samom sebi prodas auto.
A da se vratimo na temu i odgovorim sta misli o vozacima koji voze velike kubikaze.
Mislim da su to sposobni ljudi koji ili dobro zaradjuju ili dobro kradu pa otud voze kola sa tim kubikazama iako im nisu bas toliko potrebne.

Tacno je sto je kalin rekao da automobil registrovan na invalida mogu da voze samo clanovi najuze porodice i tako je po zakonu.E sad sto zakon ne postujemo to je nesto drugo. I najmanji procenat invaliditeta da bi mogao povoljno da registrujes auto je 80% i to provereno jer sam prosle godine prodao jednom invalidu auto koji nje imao potvrdu i kad sam ga pitao za to onda su skontali da je povoljnija registracija i izvadili potvrdu na 80% i registrovali jeftinije.
Takodje kad imas punomoc ne mozes auto da prevedes na sebe nego na trece lice i to vazi od februara ove godine kad su ukinuli mogucnost da samom sebi prodas auto.
A da se vratimo na temu i odgovorim sta misli o vozacima koji voze velike kubikaze.
Mislim da su to sposobni ljudi koji ili dobro zaradjuju ili dobro kradu pa otud voze kola sa tim kubikazama iako im nisu bas toliko potrebne.

Tacno je da ne mozes vise da prodas auto samom sebi , al mozes nekom drugom clanu porodice ili bilo kom drugom tako da ti dodje na isto.

Drugo kad vozis auto registrovan na invalida taj se auto ni po cemu ne razlikuje od ostalih vozila , niti igde to pise u saobracajnoj ili bilo gde drugde. Jedina razlika je sto se na osnovu potvrde koju izdaje socijalno osiguranje, oslobadjas placanja takse na registraciju vozila , i umesto uplatnice za tu taksu prilazes u SUP-u tu potvrdu i na osnovu toga ti se izdaje saobracajna i nalepnica ko i svakom drugom.

To da mogu da voze samo clanovi porodice je glupost , jer je invalid covek ko svaki drugi, sto znaci da ako ja mogu da dam kome ja hocu ovlascenje da upravlja autom registrovanim na moje ime, da ga otudji ili bilo sta drugo, moze i on. Zakon bi trebalo da je isti za sve.

Poslednja izmena:
To nije nikakva glupost!
Nisu oni tebi dali na lepe oci da ti uvezes auto sa povlasticama i da ga registrujes sa povlasticama. I u zakonu pise da takva kola mogu da voze samo clanovi najuze porodice.Proveri pa onda pricaj drugacije.
Da ti naidje tj da te zaustavi obrazovani policajac kom se digla ona stvar video bi kako bi prosao jer bi ti pisao kaznu 1/1.
To sto tebi takva prica ne odgovara jer si kupio takav auto je sasvim razumljivo.

To nije nikakva glupost!
Nisu oni tebi dali na lepe oci da ti uvezes auto sa povlasticama i da ga registrujes sa povlasticama. I u zakonu pise da takva kola mogu da voze samo clanovi najuze porodice.Proveri pa onda pricaj drugacije.
Da ti naidje tj da te zaustavi obrazovani policajac kom se digla ona stvar video bi kako bi prosao jer bi ti pisao kaznu 1/1.
To sto tebi takva prica ne odgovara jer si kupio takav auto je sasvim razumljivo.

pa daj link gde to pise. Ja znam da to u praksi ne funkcionise tako.

Samo bez veze plasis narod :)

Evo na primer mene zaustavi policajac kaze daj saobracajnu vozacku - ja dam . On pogleda , pogleda nalepnicu i vidi da je auto registrovan , tj da nije istekla registracija i to je to :)

U najgorem slucaju kad vidi da moje ime nije isto kao i ime na saobracajnoj trazi mi ovlascenje za upravljanje vozilom i ja mu i to dam. Sta moze posle?

Nista.

Sto se njega tice ja sam cist. Jedino sto moze da uradi preko toga, i par puta sam imao to iskustvo, da mi trazi licnu kartu da i mene licno proveri kao lice ,da nema neka poternica i slicno.

Posle toga sve sto mu ostaje jeste da mi vrati dokumenta i kaze hvala i dovidjenja.

Poslednja izmena:
Pa kao sto rekoh u praksi je tako a po zakonu je ovako i da ti naidje nadrkani policajac koji je ustao na levu nogu mogao bi da ti pise kaznu samo tako. Samo mi imamo neobrazovan policijski kadar koji i ne zna sta je zakon ali ima radno mesto i tu je zackoljica zasto to sve prolazi.
Ali veruj da ce i tome doci kraj pa ce biti drugacije,samo malo da se povede prica o tome pa ce neko pustiti kerove da malo provere ko sta vozi i kako vozi u Srbiji.
A sto se tice plasenja naroda mislim da ti mnogo vise plasis narod sa tvojim turbinama i diznama.:)

Pa kao sto rekoh u praksi je tako a po zakonu je ovako i da ti naidje nadrkani policajac koji je ustao na levu nogu mogao bi da ti pise kaznu samo tako. Samo mi imamo neobrazovan policijski kadar koji i ne zna sta je zakon ali ima radno mesto i tu je zackoljica zasto to sve prolazi.
Ali veruj da ce i tome doci kraj pa ce biti drugacije,samo malo da se povede prica o tome pa ce neko pustiti kerove da malo provere ko sta vozi i kako vozi u Srbiji.
A sto se tice plasenja naroda mislim da ti mnogo vise plasis narod sa tvojim turbinama i diznama.:)

pa kako da mi pise kaznu kad on nema mogucnost da proveri dal je auto registrovan na invalida ili nije jer je taj auto isti kao i svaki drugi nema nikakve razlike ni u saobracajnoj ni u nalepnici niti u bilo cemu.

Ne plasim ja narod za dizelase to je stvarno realno

Upoznao sam skoro lika iz Jagodine, znaci znas koji gazdurina - ne zna sta ima - a znas cime se bavi ? REPARACIJOM DIZNI
[
Covek radi ko drakstor od ujutro do 9-10 uvece . Specijalizovao se za francuze narocito Renoa...

Ne zna sta ima... Ultra je bogat.

Tako da razmisljam da i ja posaljem brata da se iskoluje za to i otvorim u svom kraju servis za reperaciju dizni i pumpi , ima da namlatim pare samo tako :mrgreen:

toje tacno ,, vecinom veliki auta sa kublikazom voze invalidi ,, iz mupa nacuosam dace nesto da menjaju te rupe u zakonu ,,

pa kako da mi pise kaznu kad on nema mogucnost da proveri dal je auto registrovan na invalida ili nije jer je taj auto isti kao i svaki drugi nema nikakve razlike ni u saobracajnoj ni u nalepnici niti u bilo cemu.

Ne plasim ja narod za dizelase to je stvarno realno

Upoznao sam skoro lika iz Jagodine, znaci znas koji gazdurina - ne zna sta ima - a znas cime se bavi ? REPARACIJOM DIZNI
[
Covek radi ko drakstor od ujutro do 9-10 uvece . Specijalizovao se za francuze narocito Renoa...

Ne zna sta ima... Ultra je bogat.

Tako da razmisljam da i ja posaljem brata da se iskoluje za to i otvorim u svom kraju servis za reperaciju dizni i pumpi , ima da namlatim pare samo tako :mrgreen:

hehehe imam familiju u kg atoje blizu jagodine ,, ionako idem u akva park pacu da vidim ,, astabi radili bosisti da nije te dizne ,, ako imas nekog dobrog prijatelja bosistu pitajga ,,

Jedino 100% invalidi imaju prava.

60% donjih ekstremiteta ili 80 % invalidnosti za registraciju, ili 70 za carinu i 100% carina i porez, stim sto se porez placa pa se trazi povrat!
mogu da voze samo clanovi uze porodice, ili bilo ko ako je valsnik u kolima, mada nigde u saobracajni nepise koliko je placena registracija, mene su zezali i ako sam platio porez i carinu i full registraciju samo zbog ebene nalepnice za parking, nemozes da im objasnis!

Poslednja izmena:
skeniracu ti sledece nedelje ne mogu pre jer nisam kod kuce.

Inace ni ja nisam znao za to ovlascenje upoznao me stric koji je pravnik,

Tacno je da ne mozes vise da prodas auto samom sebi , al mozes nekom drugom clanu porodice ili bilo kom drugom tako da ti dodje na isto.

Где набављаш ти ту дрогу?

Право на путничко моторно возило

Војни инвалид коме је својство војног инвалида I групе признато трајно због ампутације или тешких оштећења екстремитета изједначених са ампутацијом екстремитета и због губитка вида на оба ока има право на путничко моторно возило домаће производње запремине до 1000 cm3.
Војни инвалид може поново остварити правно на путничко моторно возило по истеку 7 година од дана преузимања раније примљеног возила.
Документација потребна за остваривање права:

захтев за признавање права на путничко моторно возило, (образац број 13.)
решење о признатом својству (важи за инвалиде I групе – 100% инвалидитета)
саобраћајна дозвола претходно добијеног путничког возила.
http://valjevo.rs/?st=90

Back