To nije istina. Ako invalid umre, u najgorem slucaju ti auto parkiras kod svoje kuce i ne registrujes.
ALI , ja imam napravljeno ovlascenje od strane invalida na mene, gde u ovlascenju pise da ja imam ovlascenje da upravljam autom u zemlji i inostranstvu I DA GA OTUDJIM U SVAKOM TRENUTKU KAD TO POZELIM.
Sta to znaci?
U slucaju da invalid umre, ja sa svim papirima od auta + ovim ovlascenjem mogu da sklopim kupoprodajni ugovor i overim ga u sudu i na taj nacin prenesem vlasnistvo sa invalida na sebe, ili na nekog drugog invalida.
Tako da sa potpisanim kompletnim ovlascenjem koje ukljucuje i ovlascenje da otudjis vozilo - ti i u slucaju smrti invalida nemas nikakvih problema niti mora da cekas ostavinsku raspravu.
Znaci sustina je samo prosta kad kupis auto i registrujes ga na invalida, trazi da ti invalid odmah napravi ovo ovlascenje NA TVOJE IME , i na taj nacin si u svakom trenutku u mogucnosti da preneses vlasnistvo na sebe ili nekog drugog, jer se ovo ovlascenje takodje overava u sudu.
Takodje ako te policija zaustavi, ti u svakom trenutku mozes da ih napusis qurcem, jer ti ne mogu nista kad imas ovo ovlascenje
Ja sam bas skoro pre par meseci tako preveo auto jedan sa mog brata od tetke na sebe. Brat od tetke je napravio ovo ovlascenje na mog oca, onda sam ja sa saobracajnom od auta i ovlascenjem na oca , uradio kupoprodajni ugovor, i onda smo ja i cale otisli u sud i overili kupoprodajni ugovor i onda sa tim ugovorom , placenim porezom na prenos i ostalim papirima preregistrovali vozilo na mene.
Isto ovlascenje sam uradio i sad kad sam kupio grand cherokee-a registrovanog vec na invalida . Inace po dogovoru sa prodavcem moci cu da produzavam registraciju na tog invalida uz uslugu koju placam 100 evra za potvrdu, a i u slucaju da on nece uvek mogu da ga prevedem na drugog.
Inace za sve ovo krivicu snosi sama drzava koja je lopovska. Kad je registracija za ova auta bila 500 evra godisnje, ja sam placao . Kad su su povecali registraciju na preko 2000 evra, naravno da niko nije lud da im placa taj harac i da ce ili da parkira auto ili da nadje neku alternativnu metodu da izbegne ovu otimacinu.