Šta mislite o veštačkom mesu uzgajanom u laboratorijama?

Ja sam probao sojine snicle...
Moja iskustva su......energetski je slabije nego sto je meso....ima nesto sto mi smeta, sto je u njima, ne drasticno ali smeta.....ukus , manje vise....znaci najveca zamerka je efikasnost 85% sto nije lose, ali nije max....i ono sto mi smeta , ne znam sta je....da li lepak za te snicle...ne znam...

Nije o temi , ali mozda ne steti , a onda koristi...

Prvo pitanje pre upustanja u debatu , jesi li probao?
nisam.

Sada je tek u razvoju. Proizvodnja jedne funte (450 grama) trenutno košta preko 10 hiljada dolara.

Propagatori veštačkog mesa "lože narod" da će cene brzo da padnu mada eksperti predvidjaju da će za 10 godina kilo takvog "mesa da košta negde izmedju 3.600 i 8.500 dolara

Ja sam probao sojine snicle...
Moja iskustva su......energetski je slabije nego sto je meso....ima nesto sto mi smeta, sto je u njima, ne drasticno ali smeta.....ukus , manje vise....znaci najveca zamerka je efikasnost 85% sto nije lose, ali nije max....i ono sto mi smeta , ne znam sta je....da li lepak za te snicle...ne znam...

Nije o temi , ali mozda ne steti , a onda koristi...
da, ovde s ene radiu o vegetarijanskoh hrani već o bukvalno veštačkom mesu koje treba da ima sva svojstva mesa i veštački se gaji

nisam.

Sada je tek u razvoju. Proizvodnja jedne funte (450 grama) trenutno košta preko 10 hiljada dolara.

Propagatori veštačkog mesa "lože narod" da će cene brzo da padnu mada eksperti predvidjaju da će za 10 godina kilo takvog "mesa da košta negde izmedju 3.600 i 8.500 dolara
E pa to si trebao da kazes pre....baja odmah prelazi na piletinu i pohovane tikvice i papriku...

ovako izgleda pravo veštačko mesa koje je uzgajano u labaratoriji

original.jpg

Mark Post holds the world's first lab-grown beef burger in 2013 (David Parry / Reuters )

da, ovde s ene radiu o vegetarijanskoh hrani već o bukvalno veštačkom mesu koje treba da ima sva svojstva mesa i veštački se gaji
Nemam trenutno projekat u vezi hrane....znaci imam masu i pronalazaka i projekata koji mogu da se aktiviraju , ali nemam u vezi istrazivanja hrane...
Verovatno zato sto sam za odrzivu hranu...pazi , znam za fore gde imas stvarno super ukus a nije ono sto mislis....imam nekih 3,4 tih zamki, laznih ukusa...ali tu se uvek postavi pitanje cene.

Imam ja tu trikova u dzepu puno ....ali kazem svi pokazuju da je mnogo vise moguce i jeftinije gajenje a ne vestak...

Razmisljao sam o tvom pitanju...i da ti kazem ja mogu da jedem vestacke stvari..
Npr meni ne smeta izmesana tekstura punjenih paprika...volim to sto ima svaki ukus redom a ne smetami sto je sve pomesano, tj izmuckam ja kad podgrevam i ne smeta mi...
Tako mi sigurno ne bi smetalo muckanje jos nekih stvari....Nemam averziju prema muckanju...
Najdraze jelo mi je ono na svadbama , sa crevcima i dzigericama i crnim lukom i svi mi se smeju ali sam maskota i obicno ispadne to na kraju simpaticno ako je dobro napravljeno...

Znaci mogu muckano da jedem...splacine kako to zovete, iz korita, ili kako to vec ko zove..

Razmisljao sam o tvom pitanju...i da ti kazem ja mogu da jedem vestacke stvari..
Npr meni ne smeta izmesana tekstura punjenih paprika...volim to sto ima svaki ukus redom a ne smetami sto je sve pomesano, tj izmuckam ja kad podgrevam i ne smeta mi...
Tako mi sigurno ne bi smetalo muckanje jos nekih stvari....Nemam averziju prema muckanju...
Najdraze jelo mi je ono na svadbama , sa crevcima i dzigericama i crnim lukom i svi mi se smeju ali sam maskota i obicno ispadne to na kraju simpaticno ako je dobro napravljeno...

Znaci mogu muckano da jedem...splacine kako to zovete, iz korita, ili kako to vec ko zove..
a, ovo je druga stvar. Ovo je u rangu da jedeš mlevene gliste

Mito, za uzgajanje tog mesa se koristi goveđi serum. Jer da bi izgajao kulturu ćelija one moraju sa nečim da se hrane.
Ovo sam pitala naučnicu koja se u našoj zemlji bavi time.
U prevodu neka krava mora da strada da bi se napravio taj serum
To je samo zamajavanje ljudi.
Nisam se mnogo udubljivao, ali u poslednje vreeme se pojavljuju vesti vezane za "meso uzgajano u labaratorijama" i često su vezane za nekakve teorije zavere gde je Gejc "zvezda vodilja"

Ja sam probao i mekinje, to je ono za svinje...zbog mirisa, ali ukus je nikakav....ali miris je fantastican sa mlakom vodom....isto kao i kafa, miris je super, ukus je zalostan iz ugla deteta....ili realno...
ma to je uobičajena hrana kod nas, kao i iznutrice, kavurme, jezik, bubrezi, beli bubrezi...

Meni ovo veštačko meso ko da bih jeo bubašvabe

Back