Šta mislite o Solarnoj jogi , i praktikovanju iste ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

needlman

Primećen član
Poruka
635
Metoda je izuzetno stara , alii od skora tek poznata zapadnom svetu , upravo zato što nije široko , i masovno otkrivana , tek bi jedan guru , prenosio saznanja na drugog učenika , i tako ko zna koliko u nazad !
Potiče iz Indije (odakle bi pa drugo) , a esencija je najkraće u tome da se postepenim gledanjem u sunce , u svitanje , i u sumrak , fotoni , tj atomi sunčeve svetlosti upijaju u organizam ..., i navodno naš mozak bez ikakvog uticaja svesnoga , ima mehanizme , da preobradi sunčevu energiju (preko hipofize , epifize , amigdale , i još dva ključna dela mozga kojih nemogu da se setim) , u fizološku , odnosno da podhrani čitav organizam , i čak regeneriše isti , u potpunosti da meditantu , netreba unos hrane .
Potrebno je piti vodu , ali najpoznatiji učitelj (tačnije on je samo konzument metode) , dokazano ne jede već 14 godina , i savršenjo je zdrav , čak sa svojih 70 i nešto god., nakon opsežnog višegodišnjeg ispitivanja od strane raznih zapadnjačkih doktora "egzaktne" medicine i dr. oblasti ..., utvrđeno je da su mu svi organi na nivou 40to godišnjaka !
Eto dokaza koliko mi samu prirodu nepoznajemo , niti smo u ikakvom skladu sa njom , a želimo da se "preselimo na Jupiter" .
I kolika je ta potreba , i radoznalost usmerena u pogrešnom pravcu .
Oduvek , sa zapadnjačkim ubeđenjima , učenjima , i religijom ..., je to i bio problem , kako na kolektivnom , tako i na individualnom nivou ...
Želim reći da se pojedinci , uvek okreću prvo nasleđenim saznanjima , i doživljavanju , okoline , i drugih pojedinaca , umesto da se potraže fundamentalni odgovori , i pitanja u sebi samome , a onda to iskoristiti , kao alat i pomoć , u daljem stvaralaštvu , edukaciji , ili čemu god već ko stremi !
Zato je istok uvek spokojniji , samopouzdaniji , a zapad navalentniji , i neobuzdaniji ..., istok teži samospoznaji , a zapad propovedanju (otkrovenju jednako jevanđelju).
Istok je više osobenjački , individualan , zapad je kolektivan , i društven ..., istok je JIN , zapad Jang !

Sve što cveta i raste , i treba da raste , ali neko nema semena niti klice za to ...
A neradi se uopšte o tome , dal je neko gladan ,ili ne ..., to je kao reći zaćto da čitam , kad imam diskaveri ili , tu mi je svo znanje koje mi treba .
Radi se upravo o tom paradoksu ravnodušnosti , prema nepoznanju i odvojenosti od prirode , a koju pojedini , ili pojedine , tako lepo pokazuju ...
Licemerje , i lažnost , namesto divljenja , i oduševljenja ...

ja verovatno otkada znam za sebe imam jedan problem sa ocima,problem je doduse bezopasan i moze lako da se resi.radi se o jednoj tacki kruznog oblika koja mi se stalno nalazi u polju vida.ta tacka je uvek prisutna ali retko obracam paznju na to i ne predstavlja mi nikakav problem.postoji dosta ljudi sa tim problemom kod nekih se cak i vise zakomplikuje i lecenje nije bas efikasno kod nas koliko u inostranstvu gde se to radi sa laserom.navodi se dosta razloga sta je problem u svemu tome kao sto ima i razlicitih smetnji kod ljudi,kod nekog je izrazenije manje kod nekog vise.i ja se vec duze vremena dvoumim dali da gubim vreme kod nasih lekara od kojih cu verovatno dobiti odgovor da je to normalno ili da probam malo da gledam u sunce da vidim hoce li se desiti neka promena.

Е, па овако, стигао сам до нека три и по минута сунчања очију (или сунчања кроз очи), што није пуно, али јесте нешто. Могу рећи да су утисци само позитивни. После првих неколико пута осетио сам појачан енергетски набој. У једном тренутку, осећао сам као да ми се врелина сунца налази у плућима, такав неки осећај. Онда сам се ваљда навикао, сад не осећам ништа посебно, и почело је да делује опуштајуће. Одморнији сам и спавам мање, лакше устајем рано ујутру. Не знам зашто се ствар мистификује и назива "јогом", кад је једноставно реч о сунчању, само што се уместо преко коже сунчаш кроз очи, па је ефекат као да сунчаш тело изнутра уместо споља. Јасно је да је сунчање здраво, и то је то. Мислим да бих врло лако могао и одмах да гледам 45 минута, не знам зашто мора да се постепено повећава време. Немам никакав психолошки проблем да погледам директно у Сунце. Кад подесим бленду и експозицију, лепо се види наранџасти Сунчев диск. Пар минута након сунчања жмурим и држим дланове преко очију да их одморим. Видим жути круг док жмурим, и неколико минута после кад отворим очи где год да погледам, али он полако ишчезне. Надам се да ће ово сунчање заиста деловати на побољшање здравља и смањење потребе за храном.

Е, па овако, стигао сам до нека три и по минута сунчања очију (или сунчања кроз очи), што није пуно, али јесте нешто. Могу рећи да су утисци само позитивни. После првих неколико пута осетио сам појачан енергетски набој. У једном тренутку, осећао сам као да ми се врелина сунца налази у плућима, такав неки осећај. Онда сам се ваљда навикао, сад не осећам ништа посебно, и почело је да делује опуштајуће. Одморнији сам и спавам мање, лакше устајем рано ујутру. Не знам зашто се ствар мистификује и назива "јогом", кад је једноставно реч о сунчању, само што се уместо преко коже сунчаш кроз очи, па је ефекат као да сунчаш тело изнутра уместо споља. Јасно је да је сунчање здраво, и то је то. Мислим да бих врло лако могао и одмах да гледам 45 минута, не знам зашто мора да се постепено повећава време. Немам никакав психолошки проблем да погледам директно у Сунце. Кад подесим бленду и експозицију, лепо се види наранџасти Сунчев диск. Пар минута након сунчања жмурим и држим дланове преко очију да их одморим. Видим жути круг док жмурим, и неколико минута после кад отворим очи где год да погледам, али он полако ишчезне. Надам се да ће ово сунчање заиста деловати на побољшање здравља и смањење потребе за храном.

idi na onaj sajt gde cybermikan postire dosta youtube gde priča Hira Ratana Manek...http://forum.krstarica.com/showthrea...Obrok-od-Sunca
a i sam mikan ima finih uputstava..
jeste sunčarenje - hrana za našu pinealnu žlezdu..ali i vrsta molitve...mantre..bla bla... autosugestijom..ili pozitivnim mislima do ozdravljenja kako umnog tako i telesnog...cilj je održati mladost što duže .

CCCcccc jos jedna pseudonaucna sekta nastala u svetu negde i cim to saznao neki nas Srbin rekao je - "Uf nista ne verujem u ova sra nja, al dobra je fora, od danas sam ja rodonacelnik toga u Srbiji i namlaticu pare"......Cccc tesko je vreme doslo, ljudi rade svakojake gluposti samo da bi zaradili novac i preziveli....

A vi sto imate te psiholoske efekte - TO VAM JE SAMO AUTOSUGESTIJA, TO JE CISTA PSIHOLOGIJA, VEOMA MOCNA STVAR.....SUNCE NEMA TU NIKAKVE VEZE SA TIME....

Sugestija i autosugestija su veoma mocne stvari, A PREVARANTI SU OBICNO DOKTORIRALI ONAJ DEO PSIHOLOGIJE KOJI CE IM KORISTITI U MANIPULACIJI "ZRTAVA".....

PA kada to jos lepo skroje u pseudonaucnom astro-fizickom tripu ispada kao "nesto ozbiljno"..... Koriste se naucnim terminima i naucnim pojavama kako bi objasnili svoju pseudonauku tj laznu nauku koja nije dokazana.....

Ah, ako samo buljite u OVO NEZDRAVO RADIOAKTIVNO SUNCE U 2011 GOD KADA NAM JE JOS VISE PROBIJEN OZONSKI OMOTAC, LJUDI DOBIJAJU RAK KOZE OD SUNCANJA TELA A VI SAMO SUNCAJTE OCI :roll::roll::hahaha::rotf:
OFTAMOLOZI CE IMATI POSLA SAMO TAKO :hahaha::rotf:

Ne bi me cudilo da ovu pseudoteoriju i filozofiju nije napravilo globalno udruzenje oftamologa kako bi sto vise posle prodavalo naocare za vid :hahaha::rotf:

Poslednja izmena od moderatora:
glupost. gledao sam onaj snimak gde se lik bavi time, nista ne jede, samo pije mleko i "suncevu energiju", i kaze covek "ja se zbog solarne joge osecam odlicno, evo gledajte sad, pre 10 godina nikad ne bih mogao da uradim ovo" i sad ja mislim ima da uradi ko zna sta, i uzme covek i skoci. samo skoci, obican skok, ni pola metra od zemlje. i onda kad posle kaze ljudi mi kazu da sam svetac, andjeo, hoce da mi prave ikone da se klanjaju. urnebes.

glupost. gledao sam onaj snimak gde se lik bavi time, nista ne jede, samo pije mleko i "suncevu energiju", i kaze covek "ja se zbog solarne joge osecam odlicno, evo gledajte sad, pre 10 godina nikad ne bih mogao da uradim ovo" i sad ja mislim ima da uradi ko zna sta, i uzme covek i skoci. samo skoci, obican skok, ni pola metra od zemlje. i onda kad posle kaze ljudi mi kazu da sam svetac, andjeo, hoce da mi prave ikone da se klanjaju. urnebes.
Vidiš kako jednu istu stvar vide različito , a istim čulima ..., to je samo dokaz da neko nevidi nešto i kad mu je pored nosa , a neko zna da je to moguće , pa makar i nevideo ...
Ovo je već , ona hrišćanska prostota i želja za stvaranjem antagonizma !

Poslednja izmena:
CCCcccc jos jedna pseudonaucna sekta nastala u svetu negde i cim to saznao neki nas Srbin rekao je - "Uf nista ne verujem u ova sra nja, al dobra je fora, od danas sam ja rodonacelnik toga u Srbiji i namlaticu pare"......Cccc tesko je vreme doslo, ljudi rade svakojake gluposti samo da bi zaradili novac i preziveli....

A vi sto imate te psiholoske efekte - TO VAM JE SAMO AUTOSUGESTIJA, TO JE CISTA PSIHOLOGIJA, VEOMA MOCNA STVAR.....SUNCE NEMA TU NIKAKVE VEZE SA TIME....

Sugestija i autosugestija su veoma mocne stvari, A PREVARANTI SU OBICNO DOKTORIRALI ONAJ DEO PSIHOLOGIJE KOJI CE IM KORISTITI U MANIPULACIJI "ZRTAVA".....

PA kada to jos lepo skroje u pseudonaucnom astro-fizickom tripu ispada kao "nesto ozbiljno"..... Koriste se naucnim terminima i naucnim pojavama kako bi objasnili svoju pseudonauku tj laznu nauku koja nije dokazana.....

Ah, ako samo buljite u OVO NEZDRAVO RADIOAKTIVNO SUNCE U 2011 GOD KADA NAM JE JOS VISE PROBIJEN OZONSKI OMOTAC, LJUDI DOBIJAJU RAK KOZE OD SUNCANJA TELA A VI SAMO SUNCAJTE OCI :roll::roll::hahaha::rotf:
OFTAMOLOZI CE IMATI POSLA SAMO TAKO :hahaha::rotf:

Ne bi me cudilo da ovu pseudoteoriju i filozofiju nije napravilo globalno udruzenje oftamologa kako bi sto vise posle prodavalo naocare za vid :hahaha::rotf:

A ti si pročitao Emila Kue-a , i tu misliš da je kraj , pa možda i jeste ali u tvojim psihoanalitičkim saznanjima .

Jer ovde se radi o prostoj fizici , o moći mozga da sam bez ikakvog učešća volje , obradi fotone (sv. energiju) u telesnu , tj. fiziološku energiju ...
I to je to , imate prost recept o tome , kako se to izvodi , i niko nepostaje ničiji rob (iako ste svi robovi monetarnog , dužničkog sistema pa nista u stanju da to sagledate , a ovo je sektaštvo , demonizam ..., i ostale nebuloze proizišle iz tog materijalističkog , pa i Frojdovskog analiziranja , kao da je to jedini prihvaćeni metod , on je jedini nametnuti , putem školstva , način psihoanalize , a Niče je za njega bio doktor u istome , što su i Friojdovi sledbenici priznavali , samo što Ničeu nije bilo nužno da svemu nadene ime , kao ovome kokainskom ovisniku !
Koliko još neznanih metoda postoji , stoga ja i na svaku egzaktnost , pljujem , naročito što se tiče uma , jer tu ništa nije konačno i nepromenljivo.
A oni koji su zaslepljeni jednom idejom , mogu da tvrde suprotno , i takvi i vode ovaj svet , u jednostranost , u idolopoklonstvo ... to je zločin !!!
Ako je radioaktivno sunce , a nije nego ima više infra zračenja , a magnetosfera (ako znaš šta je) upravo zaustavlja nalete radioaktivnosti , i materija koje bi nas zbrisale ..., tako da lupetanju je kraj .
U sunce su gleda , samo pri svitanju , i u sumrak , kada nema nikakvog zračenja ...

A da ti pročitaš "Mučninu" od Viktora Igoa?

Ima mnogo dobru posvetu:

"Kastoru

"To je momak bez važnosti za opštost, to je samo pojedinac."

L.F. Celinc, L' Eglise"
Oću ako budem imo vremena , a kakve to veze ima sa onim što sam reka pre tebe !
A vrati se na Duh ,Duša , Telo da ti pojasnim , moju verbalnu ekvilibristiku , koja se netiče suštine , nego površnog sagledavanja ...
"Ako ti je nik , vezan za pevačicu , onda ne vidim argument , zašto bi se iko identifikovao sa romantičnom Divom , a da nedeluje niti malo duševan ..."
- Eto otrilike isto tako bez ikakvog utemeljenja , ti na moju tezu , pa samo da ti pokažem kako je to bezveze , u najmanju ruku ...
ako ćemo o načitanosti , i prosipanju misli isto tako bez utemeljenja , imam i ja bogatu biblioteku !!!:ok:
Bolje da se savršeno nerazumemo :lol:, nego , da se rasplinjavamo u banalnom nadigravanju , ko je načitaniji , ili bistriji , ili mudriji ... to mi se gadi , iskreno ...,
ovako lepo se savršeno nerazumemo , i ENDE:think:

Poslednja izmena:
ja verovatno otkada znam za sebe imam jedan problem sa ocima,problem je doduse bezopasan i moze lako da se resi.radi se o jednoj tacki kruznog oblika koja mi se stalno nalazi u polju vida.ta tacka je uvek prisutna ali retko obracam paznju na to i ne predstavlja mi nikakav problem.postoji dosta ljudi sa tim problemom kod nekih se cak i vise zakomplikuje i lecenje nije bas efikasno kod nas koliko u inostranstvu gde se to radi sa laserom.navodi se dosta razloga sta je problem u svemu tome kao sto ima i razlicitih smetnji kod ljudi,kod nekog je izrazenije manje kod nekog vise.i ja se vec duze vremena dvoumim dali da gubim vreme kod nasih lekara od kojih cu verovatno dobiti odgovor da je to normalno ili da probam malo da gledam u sunce da vidim hoce li se desiti neka promena.

Pa možda bolje da ne praktikuješ bez nekog stručnijeg saveta . Pronađi Obed od Sunca , gore je neko postavio link , pa pročitaj , nije ništa preozbiljno .
Ali nije u pitanju izlečenje od ičega , već izdizanje sebe kao čoveka na viši nivo , to nije niti klasična meditacija ..., zato se ovi prostulji vraćaju na to da će "uvek jesti , i da mu je Srnećak lepši od bilo kakvog gledanja u sunce" , to je kao kada ludaku , date lek koji bi mu kao rukom odnešeno uklonilo svo ludilo , a on , kako nije svestan svoje ludosti , kaže , ma odjebite sa tim lekom , meni je ovako lepše . To je ta analogija prostaka , u dubini svoje nesvesnosti !
Ovde neki imaju mnogo gore fleke , i to tamo gde ih najmanje treba biti , pa smatraju da im ništa netreba ..., ingenijozno animalno !

A ti si pročitao Emila Kue-a , i tu misliš da je kraj , pa možda i jeste ali u tvojim psihoanalitičkim saznanjima .

Jer ovde se radi o prostoj fizici , o moći mozga da sam bez ikakvog učešća volje , obradi fotone (sv. energiju) u telesnu , tj. fiziološku energiju ...
I to je to , imate prost recept o tome , kako se to izvodi , i niko nepostaje ničiji rob (iako ste svi robovi monetarnog , dužničkog sistema pa nista u stanju da to sagledate , a ovo je sektaštvo , demonizam ..., i ostale nebuloze proizišle iz tog materijalističkog , pa i Frojdovskog analiziranja , kao da je to jedini prihvaćeni metod , on je jedini nametnuti , putem školstva , način psihoanalize , a Niče je za njega bio doktor u istome , što su i Friojdovi sledbenici priznavali , samo što Ničeu nije bilo nužno da svemu nadene ime , kao ovome kokainskom ovisniku !
Koliko još neznanih metoda postoji , stoga ja i na svaku egzaktnost , pljujem , naročito što se tiče uma , jer tu ništa nije konačno i nepromenljivo.
A oni koji su zaslepljeni jednom idejom , mogu da tvrde suprotno , i takvi i vode ovaj svet , u jednostranost , u idolopoklonstvo ... to je zločin !!!
Ako je radioaktivno sunce , a nije nego ima više infra zračenja , a magnetosfera (ako znaš šta je) upravo zaustavlja nalete radioaktivnosti , i materija koje bi nas zbrisale ..., tako da lupetanju je kraj .
U sunce su gleda , samo pri svitanju , i u sumrak , kada nema nikakvog zračenja ...:

Ja se dicim diplomom sa filozofskog fakulteta a ne sa nekim glupetanjima i pseudonakama, kakva crna fizika tvoja, EVOLUCIJA JE SVE TO LEPO SREDILA NEBI NI JEDNA VRSTA JELA I UNOSILA NUTRITIVNE NAMIRNICE U TELO DA MOZE DA ZIVI OD SUNCA ....

STA TEBE BRIGA KOJI CU JA AVATAR DA STAVIM? Vidim primenjujes "argumentum ad hominem" kao sto i rade prevaranti i kvazi teoreticari jer nemas nista drugo...

I da naravno da znam da si isfrustriran mojim postom jer raskrinkavam prodavce "magicne tople vode" pa je tvoj odgovor u skladu sa onim sto sam predvideo i izanalizirao.....

Kakvi tvoji fotoni itd, REKOH JA DA PSEUDONAUCNICI KORISTE NAUCNE TERMINE, ZAKONE I POJAVE DA BI DOKAZALI SVOJU SULUDU TEORIJU I DA BI IZGLEDALI "OZBILJNIJE" TJ DA BI SIROKA IONAKO PRIGLUPA MASA STO PRE PRIHVATILA GLUPOST, JER GLE, on se izrazava tu nekim terminima, to mora da postoji i da je tacno......

Samo ti gledaj u sucne, pa dobij rak koze i nek ti se uvecavaju mladezi hahahhaha

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back