Šta mislite o ovom tabletu?

• Začetnik teme Začetnik teme PCMag
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po slikama, to je ONDA tabler, jedan od jačih kineskih brendova , specifikacije su ok

Problem je u tome, što nema garancije. Da li ti je windows uopšte potreban na takvom uređaju. Ja bi ipak, neki tablet, samo sa androidom, ali sa garancijom

Sada videh da ima garanciju 12 meseci, pitanje je koliko je ostvariva

Poslednja izmena:
I ja bih rekao da je Onda. Nebitno što je kinez, moje mišljenje, ipak i npr. Samsung i ostali popularni brendovi se proizvode u Kini, a u njih trpaju sve i svašta. Mada ovde vidim da je Intelov procesor, što nije za potcenjivanje. Da li se isplati kupovati ovako nešto u Srbiji?

Jeste mali ekran, ali u sledećem rangu verovatno bi cena porasla za nekih 50 evra. Koliko vidim može da se poveže sa monitorom preko micro hdmi vga kabla, možda uzeti otg hub i priključiti tastaturu i miš, tako da može simulirati računar. Viđao sam i mini wireless tastaturu sa touchpadom, mogla bi se ona npr. priključiti preko otg-a. Gledam ostale tablete sa sličnim cenama, skoro da ni jedan nema približne karakteristike, ili možda grešim?

Mislim da je u pitanju Onda V820W. Zanimljiv model i makar po specifikacijama ne deluje loše. Kažem po specifikaciji, jer kao prvo, displej-tač, ne znamo kakvog je kvaliteta. Lično, uvek bih se radije odlučio za marku Lenovo. Posedujem njihov laptop i njihov tablet od 7 inča i prezadovoljan sam. Inače, navdeni model skoro upola jeftinije možete naručiti direktno sa sajta Onda-tablet, a videh na tariffando.it da se u decembru mogao pazariti u Italiji za 92 evra.I da dodam: Svoj Lenovo, 7 inča, SIM, 3G, 1gb RAm, 16 gb ROM, 5 mpx-2mpx, odličnim tačom plaatio sam prošle godine na akcijskom sniženju u Italiji 99 evra. Nadam se da sam Vam bar malo pomogao.

P.S. Nespretno sam se izrazio- svoj tablet Lenovo sam kupio pre nešto vše od godinu dana.

Poslednja izmena:
Ako ti se sviđa - kupi. Ako ćeš da ga koristiš kao PC, predlažem da kupiš u tom slučaju PC.

Ne znam koliko aplikacija radi na (4)core, ako ima malo jači procesor ali dual-core bilo bi cool i po mogućstvo da je niže litografije.

Bavim se već duže vreme IT-em, zanimanja su mi vezana za savremene tehnologije. Naleteo sam na tablet sa izuzetnim karakteristikama, a da pritom ima i dva sistema. Recite mi ukratko vaše mišljenje o ovom tabletu (kupujem prodajem). Evo linka: http://www.kupujemprodajem.com/Tablet-PC-Windows-10-Android-4-4-28809746-oglas.htm?filter_id=10327 z:poz:
Preskupo , 140 evra za uređaj slabih karakteristika je mnogo za te novce barem 5 megapixela kameru i sim slot obavezno

Preskupo , 140 evra za uređaj slabih karakteristika je mnogo za te novce barem 5 megapixela kameru i sim slot obavezno

I meni deluje. Sve zavisi od potreba, ako neko hoće tablet sa windowsom i nema nekog izbora ili grešim? Gde onda mogu naći za 150 evra sa kamerom od 5Mpx? Za sim slot se ne slažem, nije neophodno, mada ima ljudi koji vole da telefoniraju preko tableta. z:poz:

Kakve veze ima broj jezgara sa aplikacijama, nije mi jasno? Računar imam, ali bi mi dobro došao prenosivi uređaj iz razloga što računar ne mogu non-stop seliti. Wtf litografija???

Ne pratim tablet tržište, recimo meni je to bacanje novca, ali bih kupio za roditelje da imaju čisto eto zbog skype ili da gledaju slike unučadi.
Kada vidiš da procesor ima recimo 22nm, to mu je 22nm litografija. Što je manja, tim je trošenje baterije (energije generalno) manje, samim tim duža baterija.
Većina aplikacija nije programerski pravljena da koristi quad-core arhitekturu, samim tim zavisi od toga šta želiš da radiš na tabletu. Takoreći, određene iplikacije (igre i filmovi prvenstveno) bi imali veću korist od manjeg broja jezgara, a više Mhz.

Ili da pojasnim ovako - imaš 4 sijalice od 65 vati, ali treba ti samo za dve sobe. Bolje je kupiti dve sijalice od po 100 vati jer će ti više osvetliti sobu u kojoj ćeš raditi.

Po čemu je bolji ovaj Lenovo od onog što sam ja pronašao? Po specifikacijama nije, mada jeste samo što se kamere tiče, ali kome treba kamera na tabletu... Čak mi se ne sviđa ni čipset MTK, dok je kod onog Intel. Ima li neko bolje rešenje?
ome treba kamera na tabletu?
ti mora da se šališ 2 mpx front kamera umesto 0,3 i 5 umesto 2 za snimanje ,
još dobiješ na poklon futrolu sa tastaturom
garancija 24 meseca iz firme a ne od privatnoga lica koje će ti spusti slušalicu kada ga nazoveš za reklamaciju ... lik prodao cela dva tableta .....

Po čemu je bolji ovaj Lenovo od onog što sam ja pronašao?
baviš se duže vreme it-em i pitaš po čemu je lenovo bolje?
nemam komentar

i sve to
ali porediš zvaničnu kupovinu sa kupovinom od privatnog lica
kakvim se ti it-em baviš?

Čak mi se ne sviđa ni čipset MTK, dok je kod onog Intel. Ima li neko bolje rešenje?
ok, mtk i nije na glasu
ali da li si ti ikada koristio lenovo?

Poslednja izmena:
Ja cu uskoro da narucim neki dual os tablet. Do skoro sam mislio bas taj da uzme, tu ondu, ali neko mi rece da nije nesto pa cu verovacno chuwi hi8. Inace mislim da su ti tableti sasvim ok. I pun su pogodak jer imate full win, a android je tu reda radi. Tableti bez wina mii i nemaju mnogo smisla jer android tablet je razvucen telefon, a win je ipak mnogo ozbiljnija stvar :P

Back