Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Od ove biljke mogu da se prave razni napitci, lekovi, čak i papir, odeća, flaše...Kako sve to od ove jedne biljke? Čuo sam da je uzgoj konoplje u Jugoslaviji postojao ali je posle zabranjen...
Mislim da je posleratna Jugoslavija bila jedan od velikih izvoznika palete industrijskih proizvoda od iste .
....................................................................................................................................................................
Kako su pričali nama matori , žene su jedva čekale da predu tažinu-kučinu i da u slast lizuću prste.
Zbog toga se i radjalo puno dece.Sve im je bilo lepo i bez nervoze.
Od ove biljke mogu da se prave razni napitci, lekovi, čak i papir, odeća, flaše...Kako sve to od ove jedne biljke? Čuo sam da je uzgoj konoplje u Jugoslaviji postojao ali je posle zabranjen...
Наш назив је грсница (не знам еквивалент на латинском):
Садила се у марту. У јулу се прво брала тзв "бела грсница" (белка, бељка) без семена, а у августу "црна" (црнојка, црнка семењача). Остаци после друге бербе (недорасле, ниске стабљике) су се такође вадили и звани су "маљурке".