Sta mislite o Google Pixel telefonima?

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne zivim u Srbiji, u UK sam. Kupio sam pre 8 meseci nov S21, problemi poceli nakon sto sam instalirao Android 13, pa se povecali nakon februarskog azuriranja. Sve u svemu telefon je trenutno neupotrebljiv, nadam se da je citac SIM kartice, na kom je ujedno i USB-c port, jer oboje zezaju.
Nemam garanciju jer nemam racun trgovca koji je ovlascen od Samsunga vec samo Paypal uplatu.
Mogu da ga cimam, a on moze 'ladno da me stavi na ignore ili da pristane da posaljem telefon njemu, pa da on proba. Ja posaljem, nije jeftino, a on mi javi nakon mesec dana da je kap vode skantala port, i da zamena moze o mom trosku ili sta slicno.
Gledao sam juce nekoliko recenzija na YT o Pixel 7, citao postove na Benchmark forumu, otisao danas do jedne prodavnice telefonima da vidim kako mi stoji u ruci (dimenzija je kao S21 FE) i da ga malo probam, dosao kuci, uplatio i otisao odmah po telefon i slusalice.
Prebacio sam osnovno na njega, drugacije je dosta, a neke od Samsung programa na koje nsam navikao cu instalirati i na Pixel, naravno one koji mogu da se skinu na Google Play, npr Samsung Internet browser.

Iste te probleme omam ja sa kršomijem rekao bih da je to ista platforma. To su ti sve lažni telefoni sa lažnim memorijama i lažnim procesorima tako da prvi apdejt dovodi do katastrofe telefona. Zašto se to dešava pa dolazi ti uštelovan namunjen i svaki apdejt to poremeti. Telefon misli i napiše da ima 4 ili 6 gb memorije a u realnosti ima jedva 2 gb.

To proveriš tako što na novom telefonu odeš i vidiš koliko ima slobodne memorije. Ako je malo taj telefon radi do prve krivine i onda se raspadne. Kinezi prevaranti.

Ps: takve telefone ćeš pre kod provajdera da dobiješ nego u šopovima. To su akcijaški telefoni za otimanje para i pljačku građana.

Čim to napišeš na internetu odmah ti se jave botovi kao zx i slični da ti objasne kako ti u stvari ne znaš da koristiš telefon i da si sam kriv što te provajder prevario. Sa pričom što nisi dao hiljadu evra i slične mudroseralije.

Pamet u glavu! Danas nikad više prevaranta i lopova!

Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da nisam ni jednom imao problem sa SIM dok sam bio na Android 12.
Znam da je u poslednje vreme bilo ucestalo i da je to neprepoznavanje SIM kartice trajalo sve duze (30 min pre desetak dana) i pre dva tri dana totalno.
USB-c znam da je radio, a od februara prvo sam primetio da jedna strana kabla ne puni. Posto je kabal blago formirao oblik verovatno 9 od 10 puta ubodem tu stranu koja puni, pa ni to nisam primetio odmah.
Problem se pojavljuje otprilike nakon mesecnog azuriranja (februar).
Pratio sam dosta tema po tom pitanju i nasao da moze biti do problematicne zavojnice za bezicno punjenje, koja utamani SIM citac; a moze biti i da je skantana matricna ploca. U tom slucaju telefon moze da ide u delove, verovatno vredi oko100 evra (kuciste ocuvano 99%, ekran bez mikro ogrebotina, jos uvek sa fabrickom zastitnom folijom koja se primeti samo povecalom, baterija, sitni delovi).
Takodje, moze biti i da je problem do plocice na kom je i citac SIM kartice i USB-c port. Taj deo kosta dvadesetak evra i bice dobro ako je to.
Sme li i moze li kap vode da dovede do prvo povremenog, a kasnije trajnog ostecenja ne znam.
Ima mi logike i da greska na toj plocici moze da izazove i da signal bude los, bio je pocesto.
Glavni problem je zapravo to sto telefon nisam kupio tu gde zivim i za region u kom zivim.
Ako ga popravim, videcu sa zenom, neka bira taj ili Pixel 7.

Nek je stobom sila džedaja da te štiti od lopova i prevaranata koji prodaju nove telefone.
Evo ga 4 meseca kod mene.
Radi.
Svakih par dana dodje update za Google aplikacije i svaki put je u pitanju "bug fixes".
Za Google aplikaciju "Photos" obavezno nedeljno ili dvonedeljno dolazi novi folder sistem. Ja razliku ne primetih.
SOT mi je u pocetku bio 5 do 6 sati; update ga je uspesno "sredio" na 3 do 4 sata.

Google Pixel 7 ima "fenomenalnu" kameru.
Rezolucija je 50 megapiksela, a maksimalna rezolucija fotografija je 12.5 megapiksela. Google kaze da softver od 4 piksela pravi jedan.
Koliko god se trudio nisam shvatio poantu. Jedan piksel je jedan piksel, da li je napravljen od jednog ili od 100, jedan piksel je opet jedan piksel.
12.5 megapiksela nije 50 megapiksela, nego "malo" manje.
Na nekim forumima likovi tvrde da je u pitanju lazno oglasavanje od strane Google (false advertising). Na drugoj strani su strucniji i pametniji i oni kazu da nije tako, da kad Google napise da kamera ima 50 megapiksela, on zapravo misli na objektiv koji je u stanju da vidi 50 megapiksela.
To sto korisnik ne vidi tih 50 megapiksela, nije razlog da se buni.
Google se potrudio da softverski sredi tu sliku da ona bude savrsena.
Meni licno te fotografije nisu ni malo bolje od fotografija koje sam imao sa Samsung S7, a S9 i S21 fotke su mi bolje nego na Pixel 7.
Mozda je i do mene.

Mrezu mi gubi Samsung S21.
Uradio sam factory reset, stavio drugu karticu i uradio sve update-e sto je ponudio. Povremeno ga upalim, vidi mrezu, ali od zvucnih nitifikacija radi samo poziv.
Ako mi nema zvucnog signala na SMS, Viber, Whatsapp, email, telefon mi je beskoristan. Ne koristim ga.
U Srbiju cu u septembru, otvoricemo ga onda. Ne znam da li je moguce menjanje matricne ploce, pa flesovanje evropskog (UK) softvera, da se resim tog korejskog sistema.
Telefon jos ima original zastitu na ekranu i stvarno izgleda kao nov.

Nema sta nisam probao. Samsung telefone koristim godinama, S5, S7, S9, S21, znam gde je sta.
Kad telefon pali nakon restarta tipkam sifru. Svako sledece logovanje je preko otiska prsta, prvo mora na sifru.
Pristiskom na bilo koji broj sifre telefon odgovara zvucnim signalom. Znaci, to radi. Zvuk dolazi.
Kad telefon taj prvi put upali, pa ga zakljucam i ponovo se logujem sifrom tog zvucnog odziva vise nema.
Pritiskanje na tastaturu takodje nema zvucnog odziva.
Ocigledno je da nesta iskljuci sve i jedan od tih zvucnih odziva kao i notifikacije.
Kad odem u meni i biram koju melodiju hocu, nebitno za sta, za SMS, za poziv, ne cuje se nista.
U meniju za Whatsapp i Viber prilikom biranja melodije cujem ih kada ih biram, ali koju god da odaberem, nema zvuka kasnije kad me neko zove ili kad dobijem poruku.

Ono sto je interesantno je da je jednog mometa bilo proradilo sve, ali je tada telefon prestao da prepoznaje SIM karticu. Iz tog razloga zelim da promenim drzac SIM kartice, a on se nalazi na istoj ploci na kojoj je i port za punjenje.

Na kupovinu S21 iz druge regije odlucio sam nakon citanja, gde ni jedan jedini komentar nisam nasao da neko kaze da su moguci problemi.
E, pa, moguci su. Ne samo moguci, nego su vrlo verovatni.
Da sam imao 10% sumnje, ne bih ga uzeo. Da je neko rekao da originalna aplikacija za vreme klikanjem vodi na sajt na korejskom, ne bih ga kupio, a to je generalno sitnica.
Niko nije pomenuo nikakvu razliku.

Pixel sam uzeo jer mi je telefon trebao brzo, pogledaj history u ovoj temi i vidi kad sam pitao za telefon i kad sam ga kupio.
Pogledao sam tada YT recenzije, mnogo njih.
Hvale kameru svi.
Ne karikiram, kamera je ispod osrednje, zahvaljujuci agresivnom softveru. Opcije manuelanog setiranja ne postoje, prepusten si automatici.
Pokazuju na YT videima kako obraditi slike, vidis sliku na pola sekunde i cini ti se cudo, a kad to isto uradis na svom telefonu i gledas detalljnije, uocis da to nije nista specijalno.
I softver za obradu slika na Samsung S21 je meni bolji od softvera na Pixel 7 i ima vise opcija.
Sve sto moze Pixel 7, Samsung S21 moze bolje i moze jos mnogo toga sto Pixel ne moze.
Pixel nema mogucnost menjanja rezolucije slike, moras da skines programcic, pa s tim programom ides kroz meni do odredjene slike, pa promeni rezoluciju, pa nadji gde ces je sacuvati. To je bilo na Nokia telefonima pre 15 godina, a danas na Pixel 7 nema.

Poslednja izmena:

Back