Šta mislite, koja teorija evolucije je tačnija?

Koja teorija evolucije je tačna?

• Ukupno glasova
    9
Četvrta....

cinjenica da ne mozes da dokazes da je ista ikada igde evoluiralo
Osim socijalnih konstrukata....doba vođa, imperatora, pobunjenika, učitelja, kolonista, mučitelja, umetnika, jadnika, vozova, vozača, televizora, interneta, virusa, .... krug začarani....

A što se tiče životinjskih vrsta i ljudskih mutacija. Možeš itekako videti razne promene kroz periode od tada do sada.

Ja sam ubeđen da se i fizika menjala.
A ne samo biologija.
Hemijom se igramo konstantno....
A Matematika... eh. Od... Astrologije do Astronomije....
Kako, zašto, zbog čega, to verovatno niko nikad neće znati.... Točak nikom ne odgovara.

Poslednja izmena:
Teorija evolucije nije samo jedna,ima ih više.Imajući u vidu da je to vrlo bitno pitanje,jer govori o našem poreklu,stavljam da sami zaključite šta je najtačnije.Ja smatram da su Lamark i kreacionizam odavno prevaziđeni.Kakvo je vaše mišljenje?Glasajte i pišite.
Која је Ламаркова теорија?Ја знам само за Дарвинову.

Teorija evolucije nije samo jedna, ima ih više. Imajući u vidu da je to vrlo bitno pitanje, jer govori o našem poreklu, stavljam da sami zaključite šta je najtačnije. Ja smatram da su Lamark i kreacionizam odavno prevaziđeni. Kakvo je vaše mišljenje? Glasajte i pišite:
Opsjednut si teorijom evolucije. Nadji zensku.

Četvrta....

Osim socijalnih konstrukata....doba vođa, imperatora, pobunjenika, učitelja, kolonista, mučitelja, umetnika, jadnika, vozova, vozača, televizora, interneta, virusa, .... krug začarani....

A što se tiče životinjskih vrsta i ljudskih mutacija. Možeš itekako videti razne promene kroz periode od tada do sada.

Ja sam ubeđen da se i fizika menjala.
A ne samo biologija.
Hemijom se igramo konstantno....
A Matematika... eh. Od... Astrologije do Astronomije....
Kako, zašto, zbog čega, to verovatno niko nikad neće znati.... Točak nikom ne odgovara.
nista nije evoluiralo...

Објасните мало Ламаркову теорију,за оне који не знају.
Lamark je svoju teoriju postavio krajem 18 i početkom 19 veka, i to na primeru žirafa. Govorio je da su žirafe nekada imale kratke vratove, ali su se vremenom izdužili. To je tada bila samo "hipoteza o adaptacijama, prilagođavanju i prirodnoj selekciji", mogli bismo tako reći. Za današnje vreme je ona donekle manjkava, jer ne pominje evoluciju, dok je Darvinova teorija sve upotpunila.

Lamark je svoju teoriju postavio krajem 18 i početkom 19 veka, i to na primeru žirafa. Govorio je da su žirafe nekada imale kratke vratove, ali su se vremenom izdužili. To je tada bila samo "hipoteza o adaptacijama, prilagođavanju i prirodnoj selekciji", mogli bismo tako reći. Za današnje vreme je ona donekle manjkava, jer ne pominje evoluciju, dok je Darvinova teorija sve upotpunila.
darvinova teorija je
pod 1 teorija
pod 2 darvinova

nema tu nikakvog dokaza za evoluciju
sto je normalno i razumljivo obzirom da evolucija ne postoji

Која је Ламаркова теорија?Ја знам само за Дарвинову.

Ламаркисти сматрају да је за еволуцију битна 'спонтаност'...

Например .....Медведима је хладно .... Спонтано добију супљу длаку ... која је бољи изолатор ... Више нису мрки него бели... јер је длака шупља

Том 'спонтаношћу' мрка длака бива 'закжљала' ... и расте само 'бела'

Рецимо дводихалице .... Често су у барама и сушно ... Саме 'спонтано' почну дисати на мехур ...Све више се 'спонтано ' обликује рибљи мехур у

плућа...

Межутим та хипотеза има пар рупа ... По Ламаркистима . и данас би имали 'спонтану' еволуцију ....

Ламаркизам је уствари почетак анализе утицаја средине на форме живота. Дарвин тврди да се селекцијом јављају боље прилагожене форме

које у датим условима остављају више потомства и истискују лошије прилагожене.

Дарвинизам е боље сложио са познатим мутацијама ДНК које дају различите форме. Неке од мутација ће бити усешније ...

Межутим обе теорије пропуштају да ДНК има велке зоне 'успаванога' .. материјала

Тај 'материјал' можда бива 'пробужен' односно активиран условима средине без мутације

Односно као да је већ унапред 'нешто' уписало у ДНК могући одзив организма на стимулацију средине ... Ово је рецимо блиско креационистима

.... Можда је ДНК устварои само велика гомила материјала који случајем може баш на велики дијапазон промена

одговорити ...

Тако да тачност стоји негде измежу ... теорије 'све је већ записано у ДНК' .. односно укрштеној Ламарк Дарвин теорији

Back