Sta mi je? Sta dalje ciniti?

Mickey Mouse020

Početnik
Poruka
49
Simptomi su poceli pre oko mesec dana. Nespecificni su i klinicka slika dosta varira, ali probacu ukratko da opisem tegobe.

Primetio sam da se nekako teze borim sa stresom, da cak i kad se najmanje iznerviram, da mi se nekako celo telo unervozi nenormalno, ostajem bez daha, bole me misici na raznim mestima, itd..........Ima perioda kad sam skoro po ceo dan nervozan bez razloga i ne mogu da se smirim. Povremeno dobijam i napade panike.

Ima perioda (sada sve cesce) i da nisam nervozan uopste, ali da povremeno (a pogotovo kad sam u vrucoj prostoriji) imam jak osecaj da cu se ugusiti i zaista ostajem bez daha, srce mi se ubrzava, a imam i glavobolje, kao i vrtoglavicu na momente. Takodje i bolove i slabost u misicima. Opet na momente kao da vidim neke zute tackice u vidnom polju, ili mi se pak zamagli vid. To traje oko sekundu.

I jos sam primetio da se lakse zamaram i da, kada sam fizicki aktivan, zna da mi bude jos gore.

Isao sam kod lekara, proveravao sam stitnu zlezdu, radio analizu krvi i mokrace, ali svi nalazi su mi u okviru referentnih vrednosti i svi su mi potpuno normalni. Jedino nisam merio trigliceride, ali ovo ostalo sto sam izmerio, sve je normalno. Mogu da ih okacim ako treba.

Jednom mi je izmeren i nizak pritisak (tada su tegobe bile najjace), upravo u domu zdravlja, ali sad se uglavnom krece oko 130/80. Radjen je i EKG i uocena je blaga tahikardija. Prvi put je broj otkucaja bio 117 a drugi put 110.

Da li je moguce da je problem do nadbubreznih zlezdi (tu jos nisam radio analize)? Sta je po vama najbolje dalje raditi? Dosta se dobro osecam, ali plase me te glavobolje, bolovi u misicima, vrtoglavice, a pogotovo gusenje.

Da li je dobra analiza krvi i urina iskljucila mogucnost nekih tumora? Toga se najvise plasim......

Nemam nikakvu terapiju jos, jer jos uvek nikako da saznam sta mi je.

Hvala puno unapred na odgovoru,

Sta je po vama najbolje dalje raditi?
imala sam vrlo slicne simptome...shvatila sam da sam sebi najvaznija i uzasno sam se potrudila-popricala sam prvo sama sa sobom...sta je to/ko je to sto me narocito uznemirava?sta mogu da ucinim za sebe?sta je to sto radim a stetim sebi?
-koliko sam u stanju,izbegavam ljude i situacije koje su me godinama uznemiravali/le..izbacila sam neke vrlo ruzne navike...trudim se da me ne mrzi da svakog dana negde tabanam,posebno u prirodi...ponekad vozim bicikl
osecam se skoro pa preporodjeno.teram dalje:zurka:

imala sam vrlo slicne simptome...shvatila sam da sam sebi najvaznija i uzasno sam se potrudila-popricala sam prvo sama sa sobom...sta je to/ko je to sto me narocito uznemirava?sta mogu da ucinim za sebe?sta je to sto radim a stetim sebi?
-koliko sam u stanju,izbegavam ljude i situacije koje su me godinama uznemiravali/le..izbacila sam neke vrlo ruzne navike...trudim se da me ne mrzi da svakog dana negde tabanam,posebno u prirodi...ponekad vozim bicikl
osecam se skoro pa preporodjeno.teram dalje:zurka:

Ok ostalo ali nije bas zdravo formirati izbegavajuca ponasanja, jer se ona vremenom sve vise i vise sire sve dok ne zahvate celokupni socijalni zivot, i tada tek osoba shvata da sa njom nesto nije debelo u redu i obraca se za pomoc. Ne smes da imas utisak da negde ne smes da ides.... Ajde ne moras skakati iz aviona, ili da se penjes na vrh planine, ali za sve ostalo moras da ne osecas strah.

ja ne osecam nikakav strah,i nemam utisak da negde ne smem da idem.
osobe koje su me godinama uznemiravale,a iz kurtoazije sam trpela-nisam ih sasvim odbacila,ali sam uvek nesto `zauzeta`,pa sad retko i kratko razgovaram sa njima,i zao mi je sto ranije nisam ovako reagovala

Back