Šta mi je s mačkom? (help, hilfe, ayuda)

Treba mačora držati malo u kući i ne puštati napolje...to je jedini lek koji znam a da nije kastracija....kad želiš da mačka manje luta...
Mačka koja živi u kući veći deo dana ima manju potrebu za lutanjem...jednostavno za početak ne puštati ga napolju noću...sa životinjama treba malo i strogo postupati...
Što se tiče opadanja dlake i rana...verovatno je neka gljivična infekcija...kupi "oksanil!" u vet apoteci...to je za gljivice i druge infekcije....možeš mazati i "kanesten" kupuje se u humanoj apoteci..
Mršavost je od lutanja...neka miruje i jaka hrana...ne vitamine jer će od toga još više biti u pokretu...

Treba mačora držati malo u kući i ne puštati napolje...to je jedini lek koji znam a da nije kastracija....kad želiš da mačka manje luta...
Mačka koja živi u kući veći deo dana ima manju potrebu za lutanjem...jednostavno za početak ne puštati ga napolju noću...sa životinjama treba malo i strogo postupati...
Što se tiče opadanja dlake i rana...verovatno je neka gljivična infekcija...kupi "oksanil!" u vet apoteci...to je za gljivice i druge infekcije....možeš mazati i "kanesten" kupuje se u humanoj apoteci..
Mršavost je od lutanja...neka miruje i jaka hrana...ne vitamine jer će od toga još više biti u pokretu...

zasto imam osjecaj da ti nikad nisi zivio s mackom
ili s bilo kojom drugom zivuljkom...:zcepanje:

Ne znam...za poslednjih deset godina udomio sam 40-50....nisam ti napamet pričao

udomio ili s njima i zivio...?
posto, da jesi s mackama zivio
znao bi da macka oce sta joj se oce
i kad joj se oce...
nema tu ne moze i "ostro"...
kad se radi o stvarima kao sto je...setnja
narocito kad je macak nekastriran i navikao da izlazi...
znaci, ti se okrenes, a njega vec nema...nesto...provuko
se izmedju nogu...ko Hudini...:lol:

Help, hilfe, ayuda. :(

Na selu smo, mačor star 2 godine, dolazi i odlazi od kuće kako on hoće.
Dakle, kad je u kući mazi se, spava na jastučiću, hrani se mačjom hranom, kad ode po selu - tuče se s drugim mačorima, juri mačke, lovi miševe, pentra se na drveće isl.

Povremeno dođe izgreban zbog tuče.

E, sad - u poslednje je vreme jako omršavio. Slabo jede, dlaka mu opada s ušiju, a po glavi su mu se pojavile nekakve krastice...

Mila, nisam vet ali mislim da nije nikakav kancer, daleko bilo. Simptomi koje navodis lice na kozni problem tj. gljivicno oboljenje kod macaka. Mnogo puta sam vec prosla kroz to, pre oko 10-ak dana ponovo i preziveli smo svi :D. Ako hoces vise detalja i predloge, slobodno se javi na pp :).

Poslednja izmena:

Back