Sta li je u njegovoj glavi??

Sternocleidomastoideus

Zainteresovan član
Poruka
135
Zanima me muski pogled na sledeci problem: U vezi sam 4 meseca sa deckom koji je pre 2 nedelje otisao na studije arhitekture u Austriju. I planira da ostane tamo verovatno ceo zivot (ili ne ceo,ali dugo). Sve je bilo divno dok nije otisao, jako nam je bilo lepo ,mislim da je bio bas zaljubljen u mene iako to nije preterano pokazivao na recima,ali na delima jeste... a od tada mi se retko javlja,poslao mi je poruku (zapravo odgovorio na moju) treci dan nakon sto je stigao tamo i pre nedelju dana i juce... da li se odljubio ili nasao drugu ili sta je problem?
Ja razumem da neko ima puno obaveza i sve to,ali zar je tesko pustiti poruku ili mail bar jednom dnevno...
Kako da postupim? Mozda je trebalo da budem malo hladnija...a mozda postoji opcija da ne zeli da me povredi pa misli da je bolje da me ne muci vezom na daljinu i zato pokusava da me udalji od sebe i da ga zaboravim?
Nije mi jasno sta je u njegovoj glavi ? :(

trebali ste o tome razgovarati pre no sto je otisao i koji su vam planovi..ne njegovi nego zajednicki..ono sto nikad nemoj raditi je da ulazis u tudj mozak jer ces se pogubiti i sebe izgubiti ocekujuci nekog da ti servira sta ces raditi..trebali ste se organizovati za skype ali ako niste o tome pricali ocigledno je tu kraj price

Zanima me muski pogled na sledeci problem: U vezi sam 4 meseca sa deckom koji je pre 2 nedelje otisao na studije arhitekture u Austriju. I planira da ostane tamo verovatno ceo zivot (ili ne ceo,ali dugo). Sve je bilo divno dok nije otisao, jako nam je bilo lepo ,mislim da je bio bas zaljubljen u mene iako to nije preterano pokazivao na recima,ali na delima jeste... a od tada mi se retko javlja,poslao mi je poruku (zapravo odgovorio na moju) treci dan nakon sto je stigao tamo i pre nedelju dana i juce... da li se odljubio ili nasao drugu ili sta je problem?
Ja razumem da neko ima puno obaveza i sve to,ali zar je tesko pustiti poruku ili mail bar jednom dnevno...
Kako da postupim? Mozda je trebalo da budem malo hladnija...a mozda postoji opcija da ne zeli da me povredi pa misli da je bolje da me ne muci vezom na daljinu i zato pokusava da me udalji od sebe i da ga zaboravim?

драга савета, лепо си ми објаснила да јајне ћелије бирају у мноштву. што ми ниси рекла да сперматозоиду извиру свакодневно и да траже излаз?

Ti si bila sa njim 4 meseca ,dok studije arhitekture traju 2-4 godine i to u stranoj zemlji,a očekuješ da jedno drugo čekate toliko dugo, a pri tom ste oboje vrlo mladi ?
I još lik planira tamo da ostane ceo život?

Ti si bila sa njim 4 meseca ,dok studije arhitekture traju 2-4 godine i to u stranoj zemlji,a očekuješ da jedno drugo čekate toliko dugo, a pri tom ste oboje vrlo mladi ?
I još lik planira tamo da ostane ceo život?

Ja sam predlozila da raskinemo upravo iz tog razloga,ali on nije zeleo. Samo ne znam sta mu to sad znaci da se tako retko javlja. Da li mislite da postoji mogucnost da se vrati? Mozda mu bude pretezak njihov fax ili tako nesto.

Mislim da je u njegovoj glavi trenutno konfuzija, nova sredina, novo sve, privikavanje i ostalo... I verovatno da je pri tome svestan toga da će ta vaša veza jako teško opstati, možda samo nije hteo da te povredi kada ste o tome razgovarali, a možda je tek po odlasku tamo shvatio...
Kako da postupiš ne znam, videćeš već od razvoja situacije.
U svakom slučaju, ne nadaj se previše... :aha:

Odreko te se covek samo nece brutalno da ti kaze, ceka da daljina ucini svoje a vec je zapoceo strategiju udaljavanja.

On je u vrlo teskoj duhovnoj situaciji i ocito cezne da ispuni prazninu u sebi koju ti nisi mogla nadomjestiti iako je po tvojim rijecim sve bilo "divno". Radi o klasicnom primjeru otudjenja modernog muskarca od svoje antecedentne biti i ne vjerujem da ima ikakve sanse da ova vasa romanticna veza raskosno ozivi. Postoji mogucnost da je u medjuvremeno procitao neka Sartreova ili Kamijeva djela. Tvoj decko je uvidio da je veza s jednom djevojkom obicno mehanicko trenje bez ikakve ljepote bitisanja, prema tome, u toku od 2 nedjelje poceo je da razmislja kao moderni burzoaski intelektualac. Njegovo nejavljanje je u stvari revolt covjeka cija veza je odavno bila osudjena na propast. Bio je svjestan te nimalo ugodne cinjenice. U njegovoj glavi su trenutno prejake, stihijske meditacije i zamrsena misaona prozimanja na temu zivota, slobode, humanizma, protivurjecnosti suvremenog covjeka, intelektualne i duhovne sfere ljudske djelatnosti. Zavladala je opca konfuzija u mislima zbog ociglednog dispariteta fizicke i duhovne komponente sto najvjerovatnije ukazuje da mu je licna sudbina trenutno vaznija od bilo koje djevojke ili zene.

За 2 недеље већ би имао времена да се јави, а имао је времена и да се мало све "слегне и да размисли" тако да је ово тачан одговор.
Самр кисис винтер тирс

Odreko te se covek samo nece brutalno da ti kaze, ceka da daljina ucini svoje a vec je zapoceo strategiju udaljavanja.

Kao neko ko je imala vezu nekada na daljinu, mogu da ti kažem samo ovo: ako postoji obostrana želja, volja trud, poverenje i stvarno veJika Ljubav, sve može da opstane. Ja sam lični primer za to bila, znači govorim ti iz iskustva. Vreme kao vreme ne mora ništa da znači, da bi nešto išlo na bolje ili na gore, veruj mi. Bitno je samo ono šta Vi, kao par želite. Ne želite. Na šta ste se obavezali ili niste jedno drugome. O, tome se radi. Mislim, da ste trebali o tome detaljno...detaljnije da porazgovarate pre njegovog odlaska. Jer svaka veza zahteva trud, posvećenost i ulaganje soptsvenog vremena, želje, emocija, znaš. A, veze na dačjinu su posebno delikatne. Jer ti nemaš koga da poljubiš kada ti je teško, da dodirneš, da zagrliš i to ume da bude, jako, jako teško. Ali...i uvek postoji jedno ali. Ako oboje znaju šta žele i koga žele, vreme tu ništa ne može da učini...da našteti i naškodi. Ali, tu zaista treba biti karakter i precizno i jasno definisati sve. Hoću reći, da je on sada u nooj državi, faza privikavanja, naprosto zbunjenosti...ali hej...niko me neće ubediti, da tri dana nije stigao da se javi?! Znači, ljudi moji niko me neće ubediti. Jer ako ti je neko bitan i jako mnogo drag, ti znaš, da će neko za tebe brinuti, sekirati se, želeti da te čuje, kao i ti nekoga. Da ćeš jedva čekati da mu / joj čuješ glas. Ljudi moji, daljina je samo izgovor, veruj mi. Ko nešto hoće- taj hoće. Ko neće, veru mi, neće i naći će bilo koji izgovor. A, ko ume samo da te voli, dok ti ej pred nosom, onda slabe vajde od takve ljubavi, čim makne nogu. Jer ja znam šta je to i ja verujem u to, da nešto može da ti bude mnogo, mnogo i jako, jako daleko a da ti bude na sam otkucaj srca blizu. A, da je pustiti sms ili mejl onome koga voliš uživanje, želja i jedva čekaš da otvoriš oke, da ugledaš taj sms na displeju ili da otvoriš inboks pa da pročitaš to nešto...a toliko ti vremena treba , isto koliko i kada jedeš, dišeš, čitaš. Znači, šta? Stigao je sve to, samo ne i da se javi? Hoću reći, ne treba dizati odmah paniku, tenziju, trku frku i dreku, porazgovaraj najpre sa njim, pitaj ga. Šta se dešava. Ako je stvarno dodje do toga, da naprosto vidiš da neko ne ulaže isti trud, posvećenost i ne pokazuje želju za istim, onda ga lepo "pusti" . Ponekad imaš i ljude, koji naprosto čekaju da ih ostaviš...jer ne umeju da ostave. Jer nisu dovoljno hrabri, da kažu da sa istim intenzitetom nisu u stanju, da žele. Da vole. I da čuvaju. Nadam se da Vi niste par, jedan od takvih, već posve suprotan. Da ćete umeti i želeti da prevazidjete sve ono na šta Vas život sada stavlja. Iskušava i proba. Da se vidi i pokaže, koliko je Vaša ljubav istinski važna, prava i jaka. Kako pojedinačno, svakome od Vas, kako oboma, kao jedan maJeni tim. Iskreno Vam želim svaku sreću i da istrajete. Svako dobro.

ja sam bila u vezi s jednim deckom 2 meseca
onda je on otisao u bg da radi i odjednom nije se vise javljao nego jedva poslao jedan sms u dve nedelje
i posle nekih mesec dana dosao na vikend u zavicaj i video me sa drugim u gradu :cool:

To ti je suočavanje sa rizicima megapolisa....
Provincijalas dođe u veliki grad,pa bi sve da vidi,pipne lizne....
Taj zaboravi oca,majku,štalu i drljaču....
A kam' ne bi svoju pastiricu !?

Budućeg nikako ne puštaj dalje od zem. zadruge !

Poslednja izmena:
Upravo mi je poslao sms:
Necu se vise vracati.Jbg,tako stoje stvari.Ovde imam novi zivot.

I sta sad ja da pomislim? A sta je sa njegovim prijateljima i porodicom? Da li je moguce da se bas nikada nece vratiti? Meni je tu nesto jako sumnjivo i nejasno. :(
Pa,šta ti rekoh ?
U postu iznad....!
Osetio junoša miris naparfemisane čavke,
pa ga omamilo.

A,koga mazne omama,ne gine mu pomama !

Poslednja izmena:
Upravo mi je poslao sms:

I sta sad ja da pomislim? A sta je sa njegovim prijateljima i porodicom? Da li je moguce da se bas nikada nece vratiti? Meni je tu nesto jako sumnjivo i nejasno. :(

OndaK su ti stvari jasne. Čovek samo sebe vidi tamo. Što nije rekao: "Ljubavi, tu je super, ja ne planiram, da se vraćam. Sada samo da nadjemo način, da i ti dodješ, ako želiš...Ovde će nam biti puno bolje..." U poruci jasno se vidi, da te čovek ne uključuje u svoje planove...On ne misli da se vraća. Njemu tako stoje stvari. On tamo ima novi život...U stilu, snalazi se sada sama i arivederci, ciao amore. Šta da pomisliš? Ono što si i pomislila. Prva reakcija je obično 90 % istinita; svaka sledeća obrada informacija je konfuznija. Pa, u stilu, dolaziće on njih da obiće, možda...nikada...ili povremeno. Ali, po pisanju, jasno te isključuje iz svog života. Ko veli, ja sam sebi pronašao mir, a šta ćeš ti...pa već ćeš se snaći. Strašno. Jako mi je žao.

To ti je suočavanje sa rizicima megapolisa....
Provincijalas dođe u veliki grad,pa bi sve da vidi,pipne lizne....
Taj zaboravi oca,majku,štalu i drljaču....
A kam' ne bi svoju pastiricu !?

Budućeg nikako ne puštaj dalje od zem. zadruge !

mafija grofe, mafija...

trazis muza.jpg

Upravo mi je poslao sms:

Znaci,trudi se da me zaboravi,divno :sad2:

cero on tebe nije ni voleo.. kolko god ovo surovo zvuci
ko ga jebbe, uvek dodje drugi to ti je bila poruka mog prvog posta :pivce:

OndaK su ti stvari jasne. Čovek samo sebe vidi tamo. Što nije rekao: "Ljubavi, tu je super, ja ne planiram, da se vraćam. Sada samo da nadjemo način, da i ti dodješ, ako želiš...Ovde će nam biti puno bolje..." U poruci jasno se vidi, da te čovek ne uključuje u svoje planove...On ne misli da se vraća. Njemu tako stoje stvari. On tamo ima novi život...U stilu, snalazi se sada sama i arivederci, ciao amore. Šta da pomisliš? Ono što si i pomislila. Prva reakcija je obično 90 % istinita; svaka sledeća obrada informacija je konfuznija. Pa, u stilu, dolaziće on njih da obiće, možda...nikada...ili povremeno. Ali, po pisanju, jasno te isključuje iz svog života. Ko veli, ja sam sebi pronašao mir, a šta ćeš ti...pa već ćeš se snaći. Strašno. Jako mi je žao.

Ne mogu da dodjem kod njega jer sam tek upisala farmaciju,pa cu 5 godina sigurno biti ovde dok ne zavrsim.Nemacki ne znam ni da beknem da bih tamo studirala.Tako da je logicno da ne moze da me pozove da zivim tamo.
Mnogo mi je krivo sto je ispalo kako jeste.A decko je dosta emotivan,ali verujem da zna sta radi,verovatno se bori sam sa sobom jer znam koliko mu je bilo krivo sto odlazizbog nase veze iako je vise od svega zeleo tu stipendiju.

Back