Sta kupiti?

Ne planiram nista da overklokujem, hocu samo da uzmem neki procesor iz slike dole i neku graficku do 3/4 hiljade, da ne menjam ni maticnu ni nista, a i da ne pridjame.A posto kupujem polovan procesor vecina ne prodaje kuler i pitanje je mogu li ja kuler od amd a4 4020 da stavim od procesora ponudjenih dole.
fm2+ ploca ne moze dobro da se ugraduje. Najbolji procesor za nju je 880k. koji kosta barem 4000-5000 polovan. Plus su to procesori koji jako mnogo trose, treba ti i jaci kuler i napajanje. a taj procesor ne moze da prismrdi bilo kojem i5 druge ili trece generacije a u rangu je i3 druge i trece generacije koje mozes naci za 70dinara.. Jeftinije ti je da predjes na 1155 platformu nego da uzimas to smece.

ako planiras da ugradujes tu konfiguaraciju sa grafickom i procesorom potrebno ti je napajanje barem 2500 -3000 dinara, posto su ti amdovi procesori veliki potrosaci, dobar cooler- barem 2000 dinara i procesor od barem 4000 dinara i grafa isto toliko.
To ti je 100ak evra za upgrade
Druga opcija ti je ploca 1155+ i3 3240 oko 4000 dinara. Ne treba drugi cooler posto je ta konfiguracija mali potrosac, a ni drugo napajanje + graficka

ja sam imao 860k to je grejalo boze sacuvaj sa stock coolerom pa sam mu uzeo cc-120 cooler. I plus je napajanje puklo, jer sam stavio graficku pa sam morao jos da ulozim i za napajanje

A možda je vezano uz veličinu piksela? :super:
Sto vise objekata u sceni to je veci broj poligona, svaki poligon se direktno ucitava u memoriju (isto vazi i za teksture), ne postoje nikakve procesorske kalkulacije, samim tim logichno mi je da igra optimizuje scenu zbog deficita sa memorijom.

Eventualno za sta je potrebna procesorska obrada bilo da je GPU ili CPU jesu u sustini shaderi i skripte/mehanika u igri.

ps.

sto se tice piksela jedino sto mi pada na pamet je anti-aliasing, ali to nema veze sa distancom ,

Sto vise objekata u sceni to je veci broj poligona, svaki poligon se direktno ucitava u memoriju (isto vazi i za teksture), ne postoje nikakve procesorske kalkulacije, samim tim logichno mi je da igra optimizuje scenu zbog deficita sa memorijom.

Eventualno za sta je potrebna procesorska obrada bilo da je GPU ili CPU jesu u sustini shaderi i skripte/mehanika u igri.
ps.
sto se tice piksela jedino sto mi pada na pamet je anti-aliasing, ali to nema veze sa distancom ,
Čemu uopšte generirati ili gurati u memoriju nešto što bi bilo manje od 'pola sa pola' piksela? To više ni ne prikazuješ....

Sve je to lepo i krasno, ali nema baš praktičnu korist ako nema paralela sa cenama novih i korištenih komponenti! Zdravo seljački: Da li mi se isplati pljunuti DVA puta više zlatnika da bih dobio samo 10% bolje karateristike! :zcepanje: :zcepanje:
Znas kako, gledas potrebe i mogucnosti. Ako jeftiniji proc zavrsava posao, i nece ti ubuduce trebati vise od toga...

Back