Sta je za vas metro?

• Začetnik teme Začetnik teme nnmmo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nnmmo

Početnik
Poruka
2
metro moze biti:
nachin kretanja
moranje
sklonishte (od kishe, vetra, snega, atomske bombe)
mesto sastanka
mesto rastanka
prostor za umetnost, prostor za trzhishte, prostor za marketing
izvor prihoda (za gradjevinca, projektanta, zaposlene,..)
..

Sta za vas predstavlja metro?

Posto nisam gradjevinac, onda samo sredstvo prevoza.
Nesto sto ce da omoguci da se iznad zemlje obavlja bar 20-30% manje saobracaja cime ce da se rasciste guzve. Bice gusceg saobracaja, ali ne i stajanja u prazno.

metro moze biti:
nachin kretanja
moranje
mesto sastanka
mesto rastanka
..

Hipotetiku..mislenu imenicu ..kako je krenulo...:mrgreen:

metro moze biti:
nachin kretanja
moranje
mesto sastanka
mesto rastanka
..

metro je za mene utopija...
kad se setim metroa iz moskve, petrograda, singapura, njujorka...mislim, nema šanse da se kod nas to desi - bar ne za moga života.
reče duško radović:
'' kada će više taj metro? mnogi beograđani su pod zemljom i čekaju'' :lol:

pitanje nije bilo "shta mislite o gradnji metroa u beogradu" ili "da li mislite da ce se on ikada izgraditi", vec

"shta metro za vas predstavlja" - shta vam znachi, koliko vam znachi, kako ga vidite..?

"fobija' i "sredstvo prevoza" su dovoljno dobri odgovori :)
nishta lichno, svidjaju mi se i ostali odgovori, samo bih zelela da malo usmerim temu, jer mi se chini da tema o samoj izgradnji beogradskog metroa vec postoji..

ako vam sam "beogradski metro" previshe apstraktno deluje, pokushajte da se setite voznje nekim drugim metroom u svetu (verujem da je dosta vas imalo tu priliku) - shta vam je u tom trenutku taj metro znachio, kakvo vam je iskustvo doneo i da li biste to zheleli i u Beogradu? (bez obzira na to hoce li ga ikada biti, kada ce ga biti i da li je uopshte potreban ovom gradu)

utisci i iskustva se sigurno drastichno razlikuju, od onih pozitivnih (koje je navela pričalica - moskovski, petrogradski, njujorshki,.. metro), preko neprijatnih (primer R.Žiskar - minhenski metro... to do sada nisam znala), pa do "wtf" utisaka (ko je imao prilike da se vozi nekim metroom u Japanu ili Kini, gde kroz jednu stanicu dnevno prodje i po vishe miliona putnika)

evo samo neki rendom klip sa jutjuba - obratite paznju na metro u Tokiju (pred kraj klipa, otprilike na 2:20)

Back