pitanje nije bilo "shta mislite o gradnji metroa u beogradu" ili "da li mislite da ce se on ikada izgraditi", vec
"shta metro za vas predstavlja" - shta vam znachi, koliko vam znachi, kako ga vidite..?
"fobija' i "sredstvo prevoza" su dovoljno dobri odgovori
nishta lichno, svidjaju mi se i ostali odgovori, samo bih zelela da malo usmerim temu, jer mi se chini da tema o samoj izgradnji beogradskog metroa vec postoji..
ako vam sam "beogradski metro" previshe apstraktno deluje, pokushajte da se setite voznje nekim drugim metroom u svetu (verujem da je dosta vas imalo tu priliku) - shta vam je u tom trenutku taj metro znachio, kakvo vam je iskustvo doneo i da li biste to zheleli i u Beogradu? (bez obzira na to hoce li ga ikada biti, kada ce ga biti i da li je uopshte potreban ovom gradu)
utisci i iskustva se sigurno drastichno razlikuju, od onih pozitivnih (koje je navela pričalica - moskovski, petrogradski, njujorshki,.. metro), preko neprijatnih (primer R.Žiskar - minhenski metro... to do sada nisam znala), pa do "wtf" utisaka (ko je imao prilike da se vozi nekim metroom u Japanu ili Kini, gde kroz jednu stanicu dnevno prodje i po vishe miliona putnika)
evo samo neki rendom klip sa jutjuba - obratite paznju na metro u Tokiju (pred kraj klipa, otprilike na 2:20)