Šta je za vas dom?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Današnji domovi, koliko god lepi bili i puni nekakvih spravica nisu na
korist čoveku. Uglavnom je čovek rob doma i tu se potpuno gubi
smisao. Kakav je to dom ako čovek stalno mora nešto da popravlja, da
kupuje nove spravice, nameštaj, da plaća račune, a da od doma dobije
samo sklonište?

Šta tačno smatrate domom?
Kakav dom su vama pripremili vaši roditelji i kakav dom vi stvarate
za svoju decu?
Ili, kakav bi dom voleli da im stvorite?

Šta bi dom sve trebao da vam obezbedi da bi tu mogli da se osećate
sigurno i zaštićeno?

1_cc8ac21f-d2ee-4508-916f-ea3f7bdfb05a.jpg

samo sklonište?

za svoju decu?

sigurno i zaštićeno?
Kako si ovo lepo srocila...:heart: Toliko ulazemo, radimo da bi namickali kucu...bukvalno radimo za nju...i to ne prestaje...uvek nesto iskrsne, uvek nesto treba da se menja, dodaje, sminka...popravlja...u nedogled...
Ja jos ne smatram nista svojim domom. Dom ce mi biti tamo gde cu biti sa dragom osobom/porodicom, negde gde cu se osecati prijatno i mirno...neki svoj kutak....
Meni velicina kuce nije bitan faktor. Volela bih da je funkcionalan. Kupatilo, kuhinja, dnevna, spavaca, ostalo je sve +.
Ako vec sanjarim...volela bih i bastu...nije isto prosetati se napolju medju ljudima i imati svoju oazu mira, Eden...pticice, kucne ljubimce, itd...

Kako si ovo lepo srocila...:heart: Toliko ulazemo, radimo da bi namickali kucu...bukvalno radimo za nju...i to ne prestaje...uvek nesto iskrsne, uvek nesto treba da se menja, dodaje, sminka...popravlja...u nedogled...
Ja jos ne smatram nista svojim domom. Dom ce mi biti tamo gde cu biti sa dragom osobom/porodicom, negde gde cu se osecati prijatno i mirno...neki svoj kutak....
Meni velicina kuce nije bitan faktor. Volela bih da je funkcionalan. Kupatilo, kuhinja, dnevna, spavaca, ostalo je sve +.
Ako vec sanjarim...volela bih i bastu...nije isto prosetati se napolju medju ljudima i imati svoju oazu mira, Eden...pticice, kucne ljubimce, itd...
moze?

Vikendica-i-vocnjak-.jpeg
ima i kupatilo i kuhinju i špajz i soba i jedna soba za goste

samo sklonište?

za svoju decu?

sigurno i zaštićeno?
Za mene je dom mesto gde imam svoj mir!
Mislim da bi deca trebala stvoriti svoj, po svojim željama.Ja bih u tome pomogla, više finansijski, ali se ne bih mešala u njihove izbore.
Ne treba tu mnogo, ...dom nije samo građevina i u suštini, nebitno je kakav je. Važno je da se u njemu osećamo lepo i prijatno i da taj prostor "odiše" pozitivnim vibracijama.

Dom je autentičan i jedinstven, po tome što svako od ukućana doprinosi njegovom izgledu, nekim svojim ličnim "pečatom". Makar to podrazumevalo i haos i nered! 😁
Čim uđete u nečijii dom, oseti se "duh", koji vlada nad tim prostorom.Negde pršti kreativnost na sve strane, negde je sve lepo skockano i ušuškano, negde je divlje i razuzdano.To je do energije, koja preovladava. Sveukupno, takođe čini, dom.

Poslednja izmena:

Back