Šta je to imendan?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нема никакве сличности гледано глобално...

Слава је колективни и национални празник Срба, а имендан код Грка и Бугара и Руса је "соло прослава" индивидуална...

Серби не славе имендане, већ је то празник искључиво вође заједнице, нпр. Србског патријарха или митрополита...

Кад обични Срби славе имендан (махом, гастоси и мешанци), знак је да не функционишу више као верници у Србском корпусу Светосавља...

Иначе фанариоти су грчка елитистичко секта на подручју Србије, коју предводи вођа Секте, Цинцар Иринеј Буловић...

Држава преко ње контролише цркву у Србији, пошто они тако сада зову СПЦ...

Mislim, šta je to uopšte imendan? Kako se obeležava i čemu služi?
Замишљен је као посебан молебан унутар неког литургијског празника, није ништа одвојено, већ допунско у богослужењу...

Тај део се зове "многољепствије" и служи да се Богу принесе молитва за духовног вођу, да добије силу за правилно управљање духовном породицом...

Дакле намена му је унутар-породична, са акцентом на вођи који би требао да обједињује...

Иначе фанариоти су грчка елитистичко секта на подручју Србије, коју предводи вођа Секте, Цинцар Иринеј Буловић...

Држава преко ње контролише цркву у Србији, пошто они тако сада зову СПЦ...
Slušala sam neštoo fanariotima, pa je rečeno da visoko sveštenstvo promoviše
imendan. A nije mi jasno kako ga promovišu, kad ništa o tome čula nisam.
Za imendan znam samo jer u okolini Pirota ima bugarskih sela.

Takođe, neki ljudi smatraju da Srbi ne bi trebali da završavaju teologiju u
Grčkoj, jer ih tamo indoktriniraju idejama protiv Svetog Save.

Šta je to imendan i kakve on sličnosti sa slavom ima? Čula sam da
sveštenici školovani u Grčkoj, promovišu imendan u Srbiji. Da li je
to tačno?
Погрешно си чула. Ако дете понесе имендан из своје породице, онда у реду, али то зависи од куће до куће, од породице до породице.
Нема ту овај промовише, овај не па да као има разлике.
Код нас неке породице у једној парохији држе до тога, неке друге не. Дакле индивидуална ствар.
Ni meni nije jasno što se školuju u Grčkoj kada postoji fakultet u Beogradu.
Постдипломске студије није у питању факултет од нуле да сад неко као ето упише као бруцош факултет теологије у Грчкој. И ако то неко ради то је веома ретко, јер се увек основне студије заврше у Београду.

Ni meni nije jasno što se školuju u Grčkoj kada postoji fakultet u Beogradu.
Комуњаре масонске... узурпирали су СПЦ...

Циљ тих језуитских секташа је да преко Цариградске јереси контролишу и преправе ЦЕЛОКУПНО православље анационализацијма, алокацијма и сличним разбијањима традиције цркава (множина)...

Poslednja izmena:
Slušala sam neštoo fanariotima, pa je rečeno da visoko sveštenstvo promoviše
imendan. A nije mi jasno kako ga promovišu, kad ništa o tome čula nisam.
Za imendan znam samo jer u okolini Pirota ima bugarskih sela.

Takođe, neki ljudi smatraju da Srbi ne bi trebali da završavaju teologiju u
Grčkoj, jer ih tamo indoktriniraju idejama protiv Svetog Save.
Бежати од Грка ко од шуге је императив свих негрчких цркава и националиних православаља (множина)...

Легло су јереси и верске шизофреније високог образовног степена...

Народе, не слушајте овог ИПХ Зурлота. Имендан немају само наша браћа Грци, већ и наша браћа Бугари, Румуни, Руси... Погледајте на Википедији шта је имендан. Не слушајте овог смутљивца који само шири заваду. Грци су нам пуно помогли за време ратова 90-их година прошлог века, нарочито сиротињу, сирочад, ђаке са школским прибором... Много је наше деце било у Грчкој о њиховом трошку. Нарочито из Републике Српске.

E pa to sam i gledala. Odatle ova tema..
Још је црње... Овај Шаргић зна само историјске чињенице, невезано за унутар-црквени рат самих Грка против тих фанариота...

Од светог Никодима Агиорита преко Светог Нектарије Егинског до Светогорских зилота, сами Грци аскете и богомољци су највише пострадали и страдају и дан данас...

Ужасно је опасно по цркву када је воде људи који воле новац и потпуну контролу финансија у тоталитарним државама и империјама...ту буја сатанизам масонерије, који купује капиталом послушност...

E pa to sam i gledala. Odatle ova tema..
Александар Шаргић (1976.) је српски писац и независни истраживач
?
Јел то тај ?
Чим је независни истраживач није догурао више од средње школе. Добро ниси Мирољуба ставила као извор.

Александар Шаргић (1976.) је српски писац и независни истраживач
?
Јел то тај ?
Чим је независни истраживач није догурао више од средње школе. Добро ниси Мирољуба ставила као извор.
To ti je kolega. Apsolvent na teologiji. Koji ispit tamo vamo, razlika
nije tako drastična.

To ti je kolega. Apsolvent na teologiji.
Сигурно ? За твоју информацију постоје два теолошка факултета у Београду. Један је адвентистички.
Знаш Јацо, факултет ти је као гимназија.
Знаш од свега по мало. Знаш шта је истина и знаш шта је лаж. Као да имаш мапу па да не залуташ и да учиш даље, просто ти факултет отвара та врата да можеш ићи даље.
Не треба правити од себе експерта јер су експерти нпр Литургичари (докторирали Литургику), Каноничари (докторирали каноне...)
Да не идемо у детаље са факултетом, али данас факултети, рецимо Богословски даје опште образовање. И то је то, не може се ту ићи у неку експертизу и улазити у неке посебне идеје без мало веће школе.
Идеја да неко од прве године факултета иде у грчку је апсурдна и у томе смо се сложили, што се генерално и не ради.
Постоје људи који студирају постипломске студије у Грчкој али то је већ друга прича.

Jel imaš neke argumente kojima bi osporio to što priča ili bi ličnost
njegovu da omalovažiš i rešiš problem?
Раџа је класичан адхоминаш, не труди се дозивом чињеница... горде се фарисеји својим школарским дипломама (по страну што су је добили у 40+ годинама у просеку, ко сви лоши и приучени ђаци), зато им Бог узо памет и смирење... сваком своје

To ti je kolega.
Александар Шаргић је отац две ћерке. Апсолвирао је теологију, студирао новинарство, завршио економију, школу за односе са јавношћу, као и нижу музичку школу.
Видиш да се човек специјализовао за историју Срба а није завршио историју и да је по струци економиста. Шта је школа за односе са јавношћу ? Виша школа ?
Каква је ово биографија, почео више школа, нешто завршио а нешто не ?

Видиш да се човек специјализовао за историју Срба а није завршио историју и да је по струци економиста. Шта је школа за односе са јавношћу ? Виша школа ?
Каква је ово биографија, почео више школа, нешто завршио а нешто не ?
To se zove svestranost. Nešto je završio, nešto nije, ali šta god da je završio
ume da prikupi informacije i od toga napravi prezentaciju. Mislim da to može
čak i neko sa srednjom školom.
On u svakoj emisiji navodi izvor informacija. Ne priča nešto napamet što je
sam izmislio.

Back