Šta je teže: balet ili umetničko klizanje?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Šta je teže: balet ili umetničko klizanje?

Po nekim stručnjacima,

Umetničko klizanje je teže

Naučiti

Potrebno je neko vreme da se naviknete na led i ne skliznete i padnete svakih 10 sekundi. Klizanje uzme neko vreme da se navikne.

Izraziti se

Pod izrazom se misli na to kako izgleda. Umetničko klizanje publici izgleda vrlo graciozno i bez napora. Ali zaista, fizički je to vrlo teško, jer neprestano skačete i okrećete se brzinom trkača. Nema puno pauze.

Balet je teže

Ovladati

Jednostavno je započeti balet jer plešete na zemlji. To nije poput umetničkog klizanja tamo gde idete na led, a ravnoteža vam se oseća potpuno drugačijom. Ali pošto balet ima toliko tehnike, potrebno je mnogo više vremena da se savlada. Uvek se trudite da poboljšate izlaznost, dodatak, dodatak, izraz lica, stopala, ravnotežu itd.

Fizički
Stavljate telo u položaje u kojima inače nije. Plesači se često povređuju od prekomernog istezanja ili ne istezanja pre plesa. Noge su vam takođe uvek okrenute. Nije teško pronaći sebe kako hodate poput patke koja nije u stanju da vrati noge. Plesači uvek imaju problema sa kukovima. I na kraju, ne možete zaboraviti te baletanke. Umetnički klizači imaju čizmu vezanu na nogama. Dok balerine plešu na prstima. Te cipele su neudobne.

mislim da je klizanje bas tesko
cerku sam vodio na balet kad je bila mala, a deca od drugarice idu na klizanje, treninzi i uslovi su ipak malo tezi izgleda na tom klizanju
Kao što sam (pre)pisao u ovodnom postu, oni što se razumeju kažu da je balet lakše da se počne ali teže da se usavrši. To je pisala neka profesionalna igračica koja je probala i jedno i drugo. Tvoje zapažanje je u skladu sa tim

Meni se ipak cini da je balet tezi nekako, ne znam...Ali ni klizanje nije za potcenjivanje.
Skoro sam gledao Ja, Tonia, bio na tv...O cuvenoj klizacici, Tonia Harding, koja je bila umesana u olimpijski skandal koji je kostao karijere.:(
Pomalo i dirljiv film, preporucujem ga, ima i impresivne delove u pogledu samog sporta...Da ne pominjem glavnu glumicu(;))..pomenucu je, Robi Margo.:cool:
Nedavno jedna nasa balerina rece da je balet najumetnickiji od svih sportova, i obrnuto, najsportskiji od svih umetnosti...ako se to vazi.:)

Ruski državni balet na ledu iz Sankt Peterburga izvešće sjajnu baletsku predstavu “Krcko Oraščić” Petra Iljiča Čajkovskog u Sava Centru. ❄️

Čuveni ansambl, koji čine 30 klizača - baletskih umetnika, pobednika na olimpijskim igrama i na mnogim svetskim takmičenjima, imao je preko 7000 nastupa na najpresžnijim pozornicama sveta. ✨

Ovo je prva i trenutno jedina baletska trupa koja na specijalnoj ledenoj podlozi izvodi klasičan balet u originalnim kostimima. Beogradska publika ima jedinstvenu priliku da uživa u ovom spektaklu na ledu!

Ruski državni balet na ledu iz Sankt Peterburga izvešće sjajnu baletsku predstavu “Krcko Oraščić” Petra Iljiča Čajkovskog u Sava Centru. ❄️

Čuveni ansambl, koji čine 30 klizača - baletskih umetnika, pobednika na olimpijskim igrama i na mnogim svetskim takmičenjima, imao je preko 7000 nastupa na najpresžnijim pozornicama sveta. ✨

Ovo je prva i trenutno jedina baletska trupa koja na specijalnoj ledenoj podlozi izvodi klasičan balet u originalnim kostimima. Beogradska publika ima jedinstvenu priliku da uživa u ovom spektaklu na ledu!

ok ako su klizači nisu baletani, il jedno il drugo
cepidlačim malo :P

Ballet_Don_Quichotte_-_acte_1.JPG

balet je starija aktivnost, doduše ima klasičan i moderan, ali i ovaj klasičan ima valjda bar od 18-19 veka? ili 19
ne znam kad se pojavljuje klizanje u ovom akrobatskom formatu, pre su verovatno ono zimi se malo zabavljali, tj kad su počele piruete i to i kao sport
:cistinaocare:
Klasican balet u Evropi se pojavio u peruodu 1300 - 1600 te godine.
800px-Edgar_Germain_Hilaire_Degas_005.jpg

Balerine - Edgar Dega

Уметничко клизање је зимски спорт у којима инвидуалци, парови, или групе људи изводе скокове, пируете, и остале потезе на леду, често праћени музиком. Клизачи се такмиче у више нивоа, од почетника до професионалца, на националним и међународним такмичењима.Сам спорт је такође уско повезан и са шоу бизнисом. Главна такмичења укључују егзибиције у којима најбољи клизачи изводе тачке по избору, без икаквих забрана и ограничења пред публиком. Многи клизачи данас, и током каријере, као и после ње, клизају и учествују у клизачким егзибицијама и представама обично по завршетку годишње клизачке сезоне (обично у лето и пролеће).
NSAPINY9_EXTR.jpg

Литографија из 1862. која приказује људе који клизају по залеђеном језеру

Back