Šta je snapshot, a šta fotografija?

To su fotografije koje nisu inscenirane - nastaju spontano bez nekog aranzmana. :)

- - - - - - - - - -

Ja ih imam dosta :)

IMG_9735.jpg

IMG_3716.jpg

_tOtN1_g6t21-tjZY2vPNHWP9bQTTdeks29o1xiAB2s=w1000-h543-no

Poslednja izmena:
Snapshot je nekomponovana, nepromisljena, neskladna, nekropovana, obicno progorela, prekontrastirana fotografija. Snapshooter je, dakle, onaj "fotograf" koji samo uperi svoju kameru ka sceni i okine, pri tome zanemarujući sva pravila koja fotografiju čine fotografijom. On/ona je, dakle, kliktač ili škljocač. Na njegovim snapshotovima fale glave, ruke, noge, objekti su isečeni na pola, vodene površine su kose, pa imamo utisak da će se izliti sa fotografije, i sl.

JO, fotografije koje si postavila su fotografije, a ne snapshoti, jer si ispoštovala pravila. To što si ih napravila u prolazu i bez plana ne znači da su snapshotovi. Da nije tako, novinarska fotografija bi bila snapshooterska, a nije. Dakle, tvoje fotke su action photography, street photography, sports photography, kako hoćeš, samo ne snapshoti.

Хан, мислим да !ЈО под snapshot подразумева оне врсте фотографија које сам ја назвао као тему, документаристичка фотографија.То не мора увек да значи да је лоша фотографијаЗависи од нашег искуства и спрептности колико ће бити добра и ако не поштује сва правила за добру фотографију, дајући предност или радњи пред објективом или или посебном светлу или или било ком другом елементу који нам се у тренутку чини као битан и вредан регистровања.

Evo, ovakav je snapshot u odnosu na fotografiju:

10303447_681742058545976_4637619982779269253_n.jpg

Pogresno je da mislis da je snapshot uvek odsecena i losa fotografija. Ako si ti izvezban fotograft tj. ako imas praksu u snapshotingu, onda ti snapshot slike mogu potpuno solidno izgledati.
Nego, pogledaj original bolje pa ces videti da fali deo stopale :lol:

To sto ti mislis da je snapshout to je „Lomografija“ i spada u kategoriju snapshouta ili kako bi mi u Srbiji mozda rekli „impulsivna“ fotografija…
Meni se svidja taj lomografski stil ali sve fotografije su cini mi se isto nesto malcice obradjene.

Evo ovde je jedan koji slika jos samo tako … http://www.lomography.de/magazine/locations/2011/08/25/aus-der-hufte-fotografiert-in-nyc

Хан, мислим да !ЈО под snapshot подразумева оне врсте фотографија које сам ја назвао као тему, документаристичка фотографија.То не мора увек да значи да је лоша фотографијаЗависи од нашег искуства и спрептности колико ће бити добра и ако не поштује сва правила за добру фотографију, дајући предност или радњи пред објективом или или посебном светлу или или било ком другом елементу који нам се у тренутку чини као битан и вредан регистровања.

Da, to su uglavnom sve snapshout iz auta slikane :)

ja sam oduvek na snapshot posmatrao vise kao na "turisticku" fotografiju.. (pri tome ne mislim na fotografije sa putovanja nego kakve pravi vecina turista)
znaci fotografije koje se prave u prolazu bez posebnog vodjenja racuna o kadru, da li je podeksponirano i slicno...na brzaka "uslikati" nesto ili nekog za uspomenu..ovekoveciti trenutak.

Snapshot je nekomponovana, nepromisljena, neskladna, nekropovana, obicno progorela, prekontrastirana fotografija. Snapshooter je, dakle, onaj "fotograf" koji samo uperi svoju kameru ka sceni i okine, pri tome zanemarujući sva pravila koja fotografiju čine fotografijom. On/ona je, dakle, kliktač ili škljocač. Na njegovim snapshotovima fale glave, ruke, noge, objekti su isečeni na pola, vodene površine su kose, pa imamo utisak da će se izliti sa fotografije, i sl.

.

to je to

Back