Šta je savet mesne zajednice?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobar dan.

Gde uopste mogu da nađem nešto vezano za to šta je mesna zajednica i kako funkcioniše; šta je savet mesne zajednice; uprava opštine; skupstina oštine i dr?

Konkretno nema nigde na internetu, a čitati ustav red po red i nekakve zakone gde se ispise 100 rečenica tamo gde je sve moguće staviti i objasniti u jednu - to mi ne pada na pamet da čitam...
Prvo sta je savet mesnih zajednica ili savwt mesne zajednice, da li neko moze da mi odgovori na ovo pitanje?

Mesna zajednica ima u svakom selu, zar ne? I to znaci svako selo ima svoj savet tj. svaki selo ima savet MZ? ...
Не мора да значи. Нека веома мала насеља немају сопствену месну заједницу, већ су придружена суседној, већој.
На пример:
https://ivanjica.gov.rs/mesne-zajednice/?_rstr_nocache=rstr8856335b75a5738d
МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА КУШИЋИ

kušići

Број поште: 32258 Телефон: 836-919 МК:836-905

Месна заједница Кушићи саповршиномод 89 км2 и надморском висином од 1. 000 метара обухвата подјаворска села Кушићи, Деретин, Маскову и Равну Гору. У месној заједници живи 1. 205 становника у оквиру 437 домаћинстава.

Dobar dan.

Gde uopste mogu da nađem nešto vezano za to šta je mesna zajednica i kako funkcioniše; šta je savet mesne zajednice; uprava opštine; skupstina oštine i dr?

Konkretno nema nigde na internetu, a čitati ustav red po red i nekakve zakone gde se ispise 100 rečenica tamo gde je sve moguće staviti i objasniti u jednu - to mi ne pada na pamet da čitam...
Prvo sta je savet mesnih zajednica ili savwt mesne zajednice, da li neko moze da mi odgovori na ovo pitanje?

Јављам се на Ваш оглас за председника месне заједнице. Помоћи ћу вам да ужете у златно доба и да Вам тече млеко ..

... да порез не плаћате ...вино да пијете .. и да имате свега да једете ... да се грејете ....

АВ

Aleksandar-Vucic-1000x560.jpg

Poslednja izmena:
Mesna zajednica ima u svakom selu, zar ne? I to znaci svako selo ima svoj savet tj. svaki selo ima savet MZ? U tom savetu bude od 7 do 9 predstavnika (odbornika? iz tog mesta)??
Месна заједница је остатак ранијег тростепеног система локалне самоуправе.Постојале су општине(сада месне заједнице) и срез (сада општина) и окрузи(који сада немају статус локалне самоуправе).Тај систем је постојао још од Краљевине Србије/СХС/Југославије, али су 60-тих година те мале општине које су се састојале од 2-3 села/насељена места, груписане у веће општине које и данас постоје.
1952 године Србија је имала 2300 општина, и 128 срезова.

Месна заједница је изгубила своју функцију, па је данас само мртво слово на папиру.

To ti je "institucija" za uhleb par podobnih partijskih nabiguza niskog nivoa, i za okupljanje par društveno-politički svesnih stanovnika te mesne zajednice, u narodu poznatih kao "špijuni", koja se uglavnom ne bavi ničim bitnim i korisnim.

Месна заједница је остатак ранијег тростепеног система локалне самоуправе.Постојале су општине(сада месне заједнице) и срез (сада општина) и окрузи(који сада немају статус локалне самоуправе).Тај систем је постојао још од Краљевине Србије/СХС/Југославије, али су 60-тих година те мале општине које су се састојале од 2-3 села/насељена места, груписане у веће општине које и данас постоје.
1952 године Србија је имала 2300 општина, и 128 срезова.

Месна заједница је изгубила своју функцију, па је данас само мртво слово на папиру.
Treba forimari te seoske optine .
Tako i danas u Rumiji postoje seoske optine .
U takvim su Srbi značajno stanovnovštvo -

Back