Šta je sa Partizanom

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
85.032

Partizan bez identiteta: Skupi stranci, zaboravljeni klinci​

Srbija - Super liga Autor: Nikola Paripović
FK Partizan
Guliver
Malo je toga što u Partizanu "štima" ovih dana. Cilj ulaska u Evropu nije ispunjen, rezultati i igra su loši, a zbog toga crno-beli sada moraju da prodaju igrače - i to za siću.

Čim se završila utakmica sa Gentom u Belgiji stigla je informacija da je Svezozar Marković prodat. Kapiten odlazi iz kluba, i to za smešne pare – tek 750.000 evra će pripasti Partizanu od tog transfera. Crno-beli će morati i da nadoknade gubitak na štoperskoj poziciji, krenuće po novo pojačanje, ali koga će pronaći sada i da li će to biti adekvatna zamena?
Mateus Saldanja je zimus i pred početak nove sezone imao ponude od deset, ili 12 miliona evra, biće prodat za šest. Šta ovo sve govori o transfer politici i uspehu kluba i vodećih ljudi u njemu?
Zašto je ovo toliki problem? Zato što je Partizan nekada imao identitet i bio klub čija je osnova bila promocija mladih igrača, klub koji nije morao da prodaje kapitena i najboljeg strelca da bi opstao.

Partizan je na svoju omladinsku školu zaboravio. Dovedeno je preko 25 igrača u poslednjih godinu dana, potrošeno i previše novca za ukus kluba iz Humske, a pogođeno je tek sa golmanom Jovanovićem i Mateusom Saldanjom. Gde su Partizanovi klinci, zašto ih nema u prvom timu, već se dovode kojekakvi stranci sumnjivog kvaliteta i mogućnosti, a troše se velike pare?
U prvom timu crno-belih od izdanaka iz Teleoptika je Matija Stjepanović, Nikola Simić, Milan Roganović i Nemanja Trifunović. Minute je dobijao Trifunović početkom sezone u Super ligi, a Stjepanović tek na kašičicu.
Nijedan od njih ne igra u kontinuitetu, čak ni na domaćoj sceni. Crno-beli su kao bonuse koristili igrače koji su došli iz Voždovca, ali i Ibrahima Zubairua koji je dobio srpski pasoš i sada se, zbog nakaradnog pravila o bonusima koristi kao domaći mladi igrač.

Mladi igrači koji vrede iz Partizana odlaze besplatno, uz tužbe i svađe sa klubom. Matija Popović (2006, Monca), Vanja Vlahović (2004, Atalanta), Bogdan Mirčetić (2005, Radnički 1923), samo su neki od mladih igrača koji su Partizanu mogli da daju mnogo, i finansijski i rezultatski, a otišli su prerano. Stipendije se ne isplaćuju redovno, omladinska škola izbacuje sve manje igrača…
Uz Ajaks i Barselonu je Partizan nekada bio jedan od najvećih „proizvođača“ mladih talenata, danas je samo bleda senka…

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/...identiteta-skupi-stranci-zaboravljeni-klinci/

postavio sam ovo, a srce me boli kad čitam , na šta je sve spao moj Partizan
vreme je za veliki reset , i to na najvišem nivou
Po rečima grobara sa foruma, kriv je AV što ne dopušta da se smeni uprava Partizana ...

Ja čisto sumnjam u to a iskreno nisam nešto ispratio dešavanja toliko u Partizanu jer me ne zanima tuđe dvorište ali da padaju u ponor i to ko zna koliki, to je puka istina.

ima nešto istine i u tome , ali velikan i mašinerija kao Partizan trebalo bi da ona odlučuje o politici , jer iza sebe ima navijače koji su u isto vreme i glasačka mašinerija
tako da verujem da su ljudi koji vode klub više krivi nego neko drugi
ali da se crno piše Partizanu to je itekako očigledno

ima nešto istine i u tome , ali velikan i mašinerija kao Partizan trebalo bi da ona odlučuje o politici , jer iza sebe ima navijače koji su u isto vreme i glasačka mašinerija
tako da verujem da su ljudi koji vode klub više krivi nego neko drugi
ali da se crno piše Partizanu to je itekako očigledno
Ja sam već dve godine ovde i od tada slušam uprava napolje .. ali uprava i dalje ostaje

Партизан је црна овца државе од 2000-их па на овамо. Држава не жели пуне трибине ЈНА, а за пуне трибине је потребан успех и јединство навијача и то је то. Навијачи су пасивизирани, критична маса не постоји, клуб се распада на свим нивоима, резултат - празне трибине и летаргија....то је једноставно државни интерес. Наравно да држава може да уреди ствари у ФК Партизан као што је уредила у Звезди али неће јер навијачи Партизана нису захвални толико као навијачи Звезде што се да видети и по кошарци и онда је потпуно логично да владајућа гарнитура не жели да уздиже и помаже неког ко може да јој буде трн у оку јер реално гледано да Партизан има јединство навијача и да има какав-такав успех у Европи грмело би на сваком мечу против власти, а то њима једноставно не треба. Муку муче и са кошарком још им само фудбал фали. Навијачи Партизана су против овер власти и против будуће и против сваке јер то је једноставно тај анархистички приступ фудбалу који се развио у доба Југославије по узору на тадашње старе енглеске хулигане тако да навијачи Партизана генерално никад нису и никад неће бити завални ниједној власти већ ће по дефаулту пљувати сваку, и ову сада и жуте пре њих и после ових јер навијачи Партизана сваку власт доживљавају као Звездину, а Звезду као државну мезимицу и то ће увек бити тако. То је неко моје виђење и сигуран сам да не грешим пуно.

Poslednja izmena:

Back