Šta je psorijaza?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tvoja je zena imala srece, uslovno receno, sto joj se to polako i sporo javlja. Nekome se to siri brzo, pre i nego sto lekari otkriju sta je, posto vecina sumnja na seboreju i tu izgubis dragoceno vreme, ja konkretno 8 meseci dok sama nisam otisla da dam isecak i vidim sta je.

Do tad, to se prosirilo toliko da ni danas ne mogu da ga skroz uklonim. Kortiko preparate koje daju samo su mi uvecali problem i to je mnogo doprinelo sirenju.

Sada, kako sam presla na salicilne kreme (+ ova i sa solidolom) samostalno, drzim nekako pod kontrolom, ali daleko je to od prvobitnog stadijuma kad mi je bilo zahvaceno samo vlasiste, tada da sam to stavljala sigurno ne bih imala ovoliko, ali to je to sto je lekare bas briga a za to vremeti lecis pogrsno uspostavljenu dijagnozu i gubis vreme dok se muke nastavljaju a psorijaza siri.
Pre te kreme joj to bukne i ne zna sta ce,a kada je kupila tu kremu i koristi je,od onda joj to izlazi slabije.Inace kada joj krema bude pri kraju,javi toj zeni u apoteci da joj napravi,a ova joj javi kada je gotova.Ode kupi i uvek ima kada je potrebno.Mada u poslednje vreme joj se sve slabije javlja.Mislim, najvise u rano prolece.

Pre te kreme joj to bukne i ne zna sta ce,a kada je kupila tu kremu i koristi je,od onda joj to izlazi slabije.Inace kada joj krema bude pri kraju,javi toj zeni u apoteci da joj napravi,a ova joj javi kada je gotova.Ode kupi i uvek ima kada je potrebno.Mada u poslednje vreme joj se sve slabije javlja.Mislim, najvise u rano prolece.
Meni leti, od znojenja mislim da se prosiruje.

Mogu li na pp da te pitam koja je to krema, od cega se pravi?

Možeš i ovde da napišeš
Ne znam da ne prekrsim pravilnik,pa da ispadne da ja to reklamiram.Zena kaze da zna da se to pravi samo u Arandjelovcu u toj privatnoj apoteci,a mozda ima i po vecim gredovima.Postavicu sliku,valjda nece biti posledica.Ima jos jedna krema sto mi cerka koristi i njoj pomaze,a ona ima da se kupi u svakoj apoteci."Sudocrem.
IMG_20220919_135814.jpg

Ne znam da ne prekrsim pravilnik,pa da ispadne da ja to reklamiram.Zena kaze da zna da se to pravi samo u Arandjelovcu u toj privatnoj apoteci,a mozda ima i po vecim gredovima.Postavicu sliku,valjda nece biti posledica.Pogledajte prilog 1224323
Nije reklamiranje ako u kontekstu priče navedeš nešto, pogotovo što ovo nije lek nego više nega. Možda će koristiti nekome.

Nije to uvek samo estetski problem na koži. Stradaju kosti, zglobovi i unutrasnji organi, srce, creva.. ma svašta može da bude...Meni su osim skalpa i manjih delova kože svi nokti zahvaceni, kad se odvoje od ležišta, a nekad i otpadnu, bude bolno na svaki dodir... Iskrivljuju mi se dva prsta na rukama i imam problema s vratnom delom kičme i sumnjam na psoriatični artritis, to mi je cak rekla i jedna doktorka sa dermatologije kad smo našli slučajno u nekom društvu.
Tu jedino kortikosteroidi navodno pomazu dok se koriste, da se bolest malo zaustavi, sistemska ili biološka terapija koja mi se čini preagresivna. To sam rekla necu da uzimam dok god izdržim ili kad odem u penziju jer mogu da se jave gadne nuspojave od tih lekova i prosto se plašim.
Ovako za po koži koristim jednu mast koju prave u Bosni na bazi bilja, psorex se zove pa naručujem to i stvarno pomaže, ali mora redovno da se koristi i čim se pojavi naimanja flekica. Imaju svoj sajt na netu i fejsu pa koga zanima neka si pogleda. Psorijazu imam preko 30 godina, prvih godina samo u kosi sam imala i postepeno se širila samo...

Ne znam da ne prekrsim pravilnik,pa da ispadne da ja to reklamiram.Zena kaze da zna da se to pravi samo u Arandjelovcu u toj privatnoj apoteci,a mozda ima i po vecim gredovima.Postavicu sliku,valjda nece biti posledica.Ima jos jedna krema sto mi cerka koristi i njoj pomaze,a ona ima da se kupi u svakoj apoteci."Sudocrem.Pogledajte prilog 1224323
Za lek se ne kaze "hvala" ali u svakom slucaju hvala na trudu.:heart: Vidim da na Fejsbuku imaju stranicu pa cu ih kontaktirati oko sastojaka i eventualno, dostave jer bas nikog nemam u Arandjelovcu.:):ok:

Zelim svako dobro tebi i tvojoj zeni takodje, ostajte u svakom dobru, zivi bili i zdravi 100 godina! :uja:
Nije to uvek samo estetski problem na koži. Stradaju kosti, zglobovi i unutrasnji organi, srce, creva.. ma svašta može da bude...Meni su osim skalpa i manjih delova kože svi nokti zahvaceni, kad se odvoje od ležišta, a nekad i otpadnu, bude bolno na svaki dodir... Iskrivljuju mi se dva prsta na rukama i imam problema s vratnom delom kičme i sumnjam na psoriatični artritis, to mi je cak rekla i jedna doktorka sa dermatologije kad smo našli slučajno u nekom društvu.
Tu jedino kortikosteroidi navodno pomazu dok se koriste, da se bolest malo zaustavi, sistemska ili biološka terapija koja mi se čini preagresivna. To sam rekla necu da uzimam dok god izdržim ili kad odem u penziju jer mogu da se jave gadne nuspojave od tih lekova i prosto se plašim.
Ovako za po koži koristim jednu mast koju prave u Bosni na bazi bilja, psorex se zove pa naručujem to i stvarno pomaže, ali mora redovno da se koristi i čim se pojavi naimanja flekica. Imaju svoj sajt na netu i fejsu pa koga zanima neka si pogleda. Psorijazu imam preko 30 godina, prvih godina samo u kosi sam imala i postepeno se širila samo...
Naravno da to nije samo estetski problem, kamo srece da je samo to. Tu nema spavanja ponekad a narocito leti nocima jer se upali do bola, bukvalno i pece i boli istovremeno da je strasno i budis se umoran i iscrpljen.

Da, treba samo na vreme mazati sve te kreme, da ne uhvati maha, tada se lakse iskontrolise i kudikamo je manja steta.

Svako dobro drugari! :uja:

Za lek se ne kaze "hvala" ali u svakom slucaju hvala na trudu.:heart: Vidim da na Fejsbuku imaju stranicu pa cu ih kontaktirati oko sastojaka i eventualno, dostave jer bas nikog nemam u Arandjelovcu.:):ok:

Zelim svako dobro tebi i tvojoj zeni takodje, ostajte u svakom dobru, zivi bili i zdravi 100 godina! :uja:

Naravno da to nije samo estetski problem, kamo srece da je samo to. Tu nema spavanja ponekad a narocito leti nocima jer se upali do bola, bukvalno i pece i boli istovremeno da je strasno i budis se umoran i iscrpljen.

Da, treba samo na vreme mazati sve te kreme, da ne uhvati maha, tada se lakse iskontrolise i kudikamo je manja steta.

Svako dobro drugari! :uja:
Hvala puno na lepim zeljama,a zelim i da tebi pomogne.Sve najbolje.

Back