Šta je problem sa kondomima?

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
42.068
Pričam sa drugaricom, velika većina muškaraca koje srećemo ima odbojnost prema korišćenju kondoma.

Hajde kada se radi o dugim ili stalnim vezama, pa su ljudi pouzdani, nego govorim o onim muškarcima koji su u opticaju, koji generalno menjaju partnerke.

Oni jdnostavno imaju stav tipa hajde da vidimo da li će sve biti ok.. ja verujem da hoće, nemam nikakvih promena na penisu, ja sam čist, pregledam se kod urologa jednom godišnje i slično.. Ili neki kažu dezinfikujem ga alkoholom ;).. ili kažu najčešće "pazim sa kim se seksam", a ono seksaju se sa ne znam kim sve.. Njima to pazim sa kim se seksam uglavnom znači da se ne jebbu sa prostitutkama, ili da se viđaju sa udatima, kao da to što je žena lepa, čista i uredna ne znači da nema HPV ili herpes ili vaginozu i slično.

Zašto tako odbojan stav prema kondomima i da li je to red flag ako muškarac kojeg upoznajete ne želi da ga koristi?

Nemam pojma, možda strah da ne spadne ili su stipse.
Ili samo jako sebični i neodgovorni sto se moze zakljuciti iz tvog opisa.

Ima i onih koji nisu dovoljno potenti, istina. Njima onda spada.
Ima i onih koje je mrzelo da se bave veličinom kondoma za svoj penis, kao da je to nebitno, pa koriste kondom neodgovarajuć veličine koji ih onda ili steže ili spada.

Da li je moguće da su stipse? Pa mislim ja ću da ga kupim. 10 komada jeste ako valjaju preko 1000 dinara, ali ja ne mogu da poverujem da je fora u novcu, mislim da nije.

Ako kupiš većinu količinu a stojí u fijoci onda će da propadnu ;)
Danas sve ima rok upotrebe a dobar deo populacije je jako neodgovoran i po pogledu licne higijene a ne oko drugih stvari.
Sa kondomima je ista stvar kao sa maskama u koroni "neće meni ništa da se desi, ja sam zdrav".

Pa da, toliko je to iracionalno. Onda dobiješ recimo herpes od njih, i kažeš imam herpes, nikad ranije nisam imala. A oni onda zaista? Pa možda je to nešto od pre, samo ti se nije aktiviralo. Ili ne znam moj penis to nikad nije imao...

Kao da to što se ne vidi ne znači da nisu prenosioci virusa.

Mislim, kod žena vaginoza može da se javi ako je imala par partnera samo u istoj godini, iako ni jedan od njih ne mora da ima neku bolest niti virus, dovoljno je da imaju drugačiju floru /i faunu haha/, pa da to kod žene izazove reakciju u vidu poremećaja mikrobiota, ružan miris sekreta itd.

A još crnje je što žene to prikrivaju od muškaraca i neće da kažu, stide se kada imaju bilo kakav poremećaj, bakterijski, gljivićni ili virusni...

Illi ne žele da kažu partneru bilo da je nov ili star - i to je jako neodgovorno. A one vrlo dobro znaju kada imaju poremećaj.

Jedna veza 2,5 druga oko 6 pa su imale neke infekcije, koje se mogu dobiti od ladnog betona,za analni je moranje

Jasno, može se dobiti infekcija i posle korišćenja antibiotika ili kada padne imunitet.. posle antibiotika se kandide mogu namnožiti. Sve je to moguće. Ali vaginoze se mnogo češće javljaju kod žena koje menjaju partnere, nego koje ne menjaju. Ovo sve pod uslovom da su oni skoz zdravi.

A gde je kada imaju nešto

o tome je i tema

A pišeš na LjiSu kako si imao ovu ili onu, pa povremeno se seksaš sa jendom, a povremeno sa drugom damom, pisao si, a sad kažeš da ga ne koristiš...
Ne, ne koristim zaista. Dame sa kojima se nalazim su uglavnom udate ili u dugim vezama. Poneka dama, poput one manekenke sa kojom sam bio pre jedno 6 ili 7 meseci, je bila nedodirljiva za sve. Lako ih pročitam na prvom upoznavanju. Možda nisam u pravu, ali mislim da bi kondom trebalo upotrebljavati u susretu sa rizični osobama, a ja takve izbegavam.

Za mene je to deal-breaking ;)
Može da bude Alen Delon
Znači ni ovaj ne bi prošao bez kondoma kod tebe?
63875-untitled.jpg

Sreća da je umro prošle godine, pa ne može da vidi tvoju objavu...

Ali je to tema koja će da zamara muškarce, oni bi uglavnom o tome da hotuju, da sve bude puno erotike i da pršti strast.. Ovo im samo kvari ugođaj

šta ih briga, neće oni posle da idu na intervencije niti imaju rak penisa zbog HPVa i slično

Back