Šta je ovo u konzervi?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.551
Konzervirana hrana je prešla dugačak put od svog pronalaska 1800-ih. Tada je izbor bio ograničen: govedina, ovčetina, šargarepa, pastrnjak ili supa. Danas postoji čitav svet opcija koje možete izabrati.

Da pogledamo neke iznenađujuće poslastice u limenkama koje se čuvaju na policama širom sveta. Vaši prilozi i komentaru su kao i uvek dobrodošli

Svinjski mozak

BB1bhVnY.jpg

Obično se jedu pomešani u kajganu, svinjski mozak je generacijama južnjačko jelo. Iako deluje neprivlačno, hranljivo je i prepuno proteina. Prodavao ga je Armor (koji pravi meso u saksiji) i Kelli’s (poznat po čiliju sa pasuljem), ali sada ga možete kupiti samo od brenda pod nazivom Rose!

Larve svilene bube

BB1bi29r.jpg

U korejskoj, kineskoj i vijetnamskoj kuhinji jesti larve svilene bube je sasvim normalno. Ova "grickalica" se smatra dobrom za životnu sredinu, jer je insekt završio izradu svile, pa bi u suprotnom otišao na otpad. Na pari ili prženi, kažu da su spolja hrskavi i sočni iznutra.​

Napitak od gljiva ptičjeg gnezda

BB1bhJj3.jpg

Ono što može izgledati kao nečuveno izmišljotina, soda napravljena od bele gljive ptičjeg gnezda redovna je soda u Vijetnamu. Ptičje gnezdo se smatra delikatesom, a bela gljiva se konzumira zbog svojih zdravstvenih prednosti. Piće dobija pozitivne kritike na mreži i kaže se da je lagano, slatko i poput čorbe.

Volovski jezik

Pogledajte prilog 964620

Sve do pedesetih godina prošlog veka, volovski jezik sušen u salamuri bio je svakodnevno meso za ručak. Rezan u sendviču sa želeom, senfom, kiselim krastavcima i salatom, pravio je ukusan obrok. Verovatno je pao u nemilost zbog izgleda jezika?
Jela sam jezik u sosu od višanja. Ukusno je.
Svinjski mozak sam imala prilike više puta da probam, ali me nije privlačilo tako da nisam jela.

Konzervirani insekti

BB1bhYDp.jpg

U mnogim zemljama sveta, bubice i insekti se smatraju svakodnevnom hranom. Tajland Unikue prodaje najveći izbor jugoistočne Azije koji uključuje skakavce sa ukusom slanine i sira, bambusove crve sa roštilja, slane mrave, supergliste i svilene bube prekrivene čokoladom. Pokušajte, možda ćete biti prijatno iznenađeni.

Back