Sta je osnovno i najpotrebnije u kuhinji?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne moze bez daske ili dve, ne moze bez noza, dva ili tri, ne moze bez viljuske, kutlace , kasike , ne moze bez drzalji, tiganj nije neophodan, svejedno je sta je tu , ako znas...
Ja volim i ekspres lonac...ali ako sudim po letovanjima, onda bez ekspresa...

Na svakom putovanju kupim noz, odmah...i na kraju poklonim, sta cu , ne ide u avion...
Ne znam da li oni keramicki vriste u avionu....mislim moja logika kaze da bi trebali da vriste....tj videce ga na snimku...

Pocevsi od malih kuhinjskih aparata, preko serpi i tanjira, do viljuski,kasika, daski za secenje i sl.

Pf...meni su potrebni kuvalo, blender i mikser.
Dobar set nozeva na koji sam se navikla.
Debela daska za seckanje.
Manja teska kaserola i veca serpa sa debelim dnom da fino prenosi toplotu od inoxa.
Tiganj od inoxa, isto tezak coveka da ubijes.
Vatrostalno staklo, za pecenje, u razlicitim velicinama.
I moja varjaca, moja kutlaca...sve moje, naviknem se i ne mogu da menjam.

To mi sve treba i sve koristim na dnevnom nivou, osim miksera ali i on radi bar nedeljno ako ne cesce.

Tiganj sa poklopcem, tiganj za palacinke, nekoliko serpi i serpica, idealno sa poklopcima, lonac za pasulj i slicne corbuljke (poklopac se podrazumeva), veci i manji pleh, secko, mikrotalasna, tanjiri mali i veliki, duboki ili cinije (ja preferiram cinije jer mogu i za corbu i za ovsenu kasu), satarica, noz za meso, noz za tranziranje, noz za povrce, visenamenski noz, reckavi jedan ako seces hleb, kutlaca, hvataljke razne, rukavica, najmanje dve daske - za meso i za povrce, nozici, viljuske, kasike, kasicice, solje za tople napitke. Ne znam dal sam nesto zaboravila.

Tiganj sa poklopcem, tiganj za palacinke, nekoliko serpi i serpica, idealno sa poklopcima, lonac za pasulj i slicne corbuljke (poklopac se podrazumeva), veci i manji pleh, secko, mikrotalasna, tanjiri mali i veliki, duboki ili cinije (ja preferiram cinije jer mogu i za corbu i za ovsenu kasu), satarica, noz za meso, noz za tranziranje, noz za povrce, visenamenski noz, reckavi jedan ako seces hleb, kutlaca, hvataljke razne, rukavica, najmanje dve daske - za meso i za povrce, nozici, viljuske, kasike, kasicice, solje za tople napitke. Ne znam dal sam nesto zaboravila.
Jesi. Cjediljku za čaj!

Back