Sta je ispravno?

Nekada se ucilo da se uvek ubacuje u brzinu i povlaci rucna. Ako povuces samo rucnu na recimo Ladi, mozes da budes siguran da neces zateci auto tamo gde si ga parkirao. Problem je nastao kod ovih malih kosilica sa tri cilindra kada auto prezubi pri parkiranju , ako se ostavi u brzini i bez rucne, jer je tezina automobila veliki teret za taj mali motor.
Moje pravilo u praksi je da se zimi rucna nikada ne povlaci, ubacis u prvu, a prednje tockove okrenes tako da ako auto iz bilo kojeg razloga krene, oni udare u ivicnjak, ako ga ima.

Cula sam slucaj gdje se zaledila rucna posle par minuta stajanja na autu starom dvije godine i morali su da je odmrzavaju fenom za kosu...Sad dal je to prica samo ili istina ne znam ali tako cuh. Ja zimi na ravnom necu povlaciti rucnu, samo cu ubaciti u brzinu.
Razmisli samo kako ces da odledis rucnu na autu tipa Reno Clio, cak i da ti je parkiran pred kucom, da ne spominjem scenario gde je auto parkiran negde u centru grada.

Ali opet, pre nedelju dana videh auto nasred puta, očigledno sišao sam s parkinga. Desi se tako nekad da menjač iskoči iz brzine pa nije zgoreg povući i ručnu. Ne mora skroz, samo da zadrži auto.

Ma ljudi ostave na ravnom izbačen iz brzine bez ručne zaborave da dignu i kako zasija sunce i skoči temp auto krene. Vido x puta u susednom dvorištu kroz prozor. Jednom stajao pio vodu i auto samo krene i bum u drugi. Za volanom niko.

Back