Šta je falilo socijalizmu i Jugoslaviji?

Što je falilo? Kao prvo spajala je nespojivo! Narode koji nemaju skoro pa ništa zajedničko, ništa što bih ih držalo zajedno. Nemaju zajedničke interese, nemaju isti mentalni sklop u glavi, a razdvaja ih i vjera.
Ali je ipak uspeo sve da skocka, razlicite interse i veru i sve.....
Kako to samo on zna.
Ima mozak :ok:

Ekonomski prevelike razlike između razvijenih i nerazvijenih. I kroz godine se ta razlika povećavala umjesto smanjivala.
I svi su bili kako tako razvijeni, razlike neznatne.
Cudo:think:

• Haha
Reactions: PA8
Ali je ipak uspeo sve da skocka, razlicite interse i veru i sve.....
Kako to samo on zna.
Ima mozak :ok:

I svi su bili kako tako razvijeni, razlike neznatne.
Cudo:think:
Da, vidjelo se kako je "uspješno" završio taj eksperiment.

Neznatne razlike?
1000003843.jpg

• Podržavam
Hvala. I ti uživaj i živ bio.
Iako ne znam zašto tako nagli prekid. Možemo pričati, razmjeniti mišljenja,pa forum služi za to.
Nije prekid zbog tebe nego sam imao poslovnu veceru, nisam bio kuci, izvini
U pravu si za ovo par-nepar, zejtin, kafa..... sve je to bilo i tacno je.
Jel mislis da je sada dobro kad imamo sve to ?

• Haha
Mitovi. Najobičniji mitovi. Ništa u toj SFRJ nije bilo tako zlatno kako se veruje...
Isto ko što sad Vučić priča da smo ekonomski tigar. Ali tada si imao 2 kanala i sve novine je uređivala SKJ pa je narod lakše bio izmanipulisan.
I sada bi isto manipulisali nego ne mogu, je li?!

Ja kad razgovaram sa matorim ljudima oni mi pričaju da su njima senzacije bile yebene polukuvane viršle na crvenom kiosku i kako je tja kiosk izgledao kul i futuristički. Oni su se time oduševljavali. Isto su mnogi koji su došli iz svojih sela prvi put videli uličnu rasvetu pa im je i to bila senzacija.

I još na primer eurokrem im je bio vrh vrhova jer su do tada samo znali za kačamak...
Svi SFRJ mitovi se svode na bajke seljačića koji su čuvali ovce i prvi put sišli u grad.
Na primer, SFRJ je imala relativno visok standard života u odnosu na druge zemlje istočnog bloka, visok nivo obrazovanja i zdravstvene zaštite, kao i određene elemente socijalne pravde i u stvarnosti se sećanja i percepcije mogu razlikovati od stvarnosti, i da nečije uspomene mogu biti subjektivne i podložne uticaju emocija i konteksta. Ono što je za nekoga bila senzacija ili vrhunac, za nekog drugog možda nije imalo isti značaj..

Back