Šta je drugima lepota?

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.940
Pošto je lepota u očima posmatrača, različite kulture u različitim epohama imale su
prilično različite ideje o tome šta nekoga čini lepim. Čak i danas, u svetu koji smatramo
homogenim, određene kulture drže ideale lepote koji zapadnim očima izgledaju apsolutno
ludi, ako ne i bolni i potpuno zastrašujući. Čitajte dalje o najluđim trendovima lepote i
normama koje su ikada postojale.
J0FIgoWBpPFIsVM1.jpg

Mentawai ženama iz Indonezije zubi su isklesani u oštre vrhove - bez ikakve anestezije.
Prema verovanjima lovaca-sakupljača, duša i telo su odvojeni - i prvo može pokušati da
pobegne od drugog ako nije zadovoljno. Kao rezultat toga, ljudi Mentawai-a žele da
izgledaju lepo - delimično tako što će oštriti svoje zube.
Danas se za oštrenje zuba koriste oštro dleto i tupi instrumenti. Ne koristi se anestetik,
a kasnije se daju samo zelene banane kako bi se ublažio bol.

U Japanu, žene smatraju da je svetla koža najpoželjnija, jer je to statusni simbol
da ne moraju da provode vreme radeći napolju. Japanke, dakle, mogu da pribegnu ekstremnim metodama kao što je izbeljivanje kože toksinima da bi postigle
porcelansko belu kožu. Međutim, postoji tradicionalniji metod - i slavne osobe
poput Viktorije Bekam su opsednute njome.
image-v0PDcaysoMFYJFBq.jpg

Uguisu no fun.. nastao je pre nekoliko vekova i uključuje neobičan sastojak - izmet slavuja. Izmet se samlje u prah, a zatim se pomeša sa vodom da se dobije pasta
za lice. Sada je dostupan i u državi - jedna banja u Njujorku nudi je za 180 dolara.

pročitaj ovde

Tokom moderne istorije, ženska moda je bila klatno, ljuljajući se između otkrivajućih i zakopčanih stilova kako se javni moral menjao. U Engleskoj iz 17. veka, klatno se snažno zaljuljalo da bi pokazalo više kože. Izrezi su se smanjili, a dekoltei su postali jedno od najistaknutijih oružja u ženskom modnom arsenalu. Istovremeno, ekstremno bledilo je ponovo postalo moderno. Obrazloženje je bilo jednostavno - preplanulost značilo je, jednostavno rečeno, da ste niža klasa.
3zvEA5voRw6M01BG.jpg

Verovalo se da samo oni koji dolaze iz bogatstva mogu sebi priuštiti da se drže podalje od sunca. Sada, da bi se to bledilo proširilo na njihova grudi, žene su često na njima crtale plave vene da bi oponašale providnu kožu.

Carska Kina – dinastija Ćing, koja je srušena vojnim udarom 1912. Na kraju krajeva, poslednja dinastija je započela svoju vladavinu 1636. godine - a njena istorija ljubavi prema dugim noktima je otprilike toliko duga! U vreme dinastije Ćing, i muškarcima i ženama plemićkog porekla, nokti su porasli na osam ili čak deset inča. Bio je to znak statusa i bogatstva.
xWQ7GsPBIH87u8B9.jpg

Dugi nokti su govorili da ste toliko bogati da niste ni morali da se hranite ili oblačite.
Da bi zaštitile te monstruoznosti, žene su nosile štitnike za nokte, često napravljene
od žada i ukrašene biserima.

više pročitajte Ovde

Lično, ne volim nikakve krajnosti, pa volim da se doteram, ali pazim da ne preteram u tome. Volim i da se opustim, ali ni u tome ne preterujem.
Trend me je nosio kad mi je najmanje to trebalo, sa nekih 20ak godina, pa sam usavršavala tehnike šminkanja do iznemoglosti...
Sad mi to više ništa ne znači. Imam šminku, ali Bog ne dao više da to sve kompletno trpam na lice. Nekad stavim samo maskaru, nekad samo ruž... Ruž češće as you know... :mrgreen:
Dok mi je vode i sapuna, a i zdrave pameti, smatraću se lepom. Svakako, ne najlepšom na svetu, ali lepom! :)

Carska Kina – dinastija Ćing, koja je srušena vojnim udarom 1912. Na kraju krajeva, poslednja dinastija je započela svoju vladavinu 1636. godine - a njena istorija ljubavi prema dugim noktima je otprilike toliko duga! U vreme dinastije Ćing, i muškarcima i ženama plemićkog porekla, nokti su porasli na osam ili čak deset inča. Bio je to znak statusa i bogatstva.
xWQ7GsPBIH87u8B9.jpg

Dugi nokti su govorili da ste toliko bogati da niste ni morali da se hranite ili oblačite.
Da bi zaštitile te monstruoznosti, žene su nosile štitnike za nokte, često napravljene
od žada i ukrašene biserima.

više pročitajte Ovde
Cu Ši kurrrva ***** joj majku što ih je uništila sve...

Back