Шта је бунт? За то је потребан ум...

Некако, увијек сам за себе вјеровала да сам бунтовник. Да сам другачија, посебна, да сам бар једном устала против свих. Добро, не баш свих. Али већине јер, дијамантских му минђушица, у пубертету ниси ништа постигао, ако се минимално једном ниси посвађао са укућанима, дошао кући у вријеме кад би се пијетао навијао да кукурикне у зору, побјегао са часа јер су те ,,киднаповали покемони"...А онда ме је прошла та тинејџерска занесеност револтом, инатом и осталим „види како се ја буним, баш сам фаца" триповима. Примјер сам у било којем сегменту живота са својих (скоро) 25. Уписала сам мастер и треба да га браним у септембру, читам, учим стране језике, пишем, прошла програмерску академију, уписала још један мастер (који ћу бранити у марту), свирам гитару, религиозна сам, са дубоко усађеним естетским и моралним критеријумима, поштујем старије...Неки би рекли да ту нема ни Б од бунтовника, ја, међутим, мислим другачије. У свијету у којем влада скоро свеопшта неписменост, недостатак елоквенције, мањак моралних вриједости, мањак поштовања, гдје људи мисле да је злато све оно што сија и гдје је, искрено речено, све отишло у личку батерију, постоји нас неколико који с разлогом имају систем вриједности другачији од већине.
Ако то није бунт, онда не знам шта је.

Back