ШТА ЈЕ БРЕ ОВО, НЕКИ МАСКЕНБАЛ: Брутално иживљавање антимаскера над недужним радницама у суботичком маркету (ВИДЕО)

Poruka
18.538

ШТА ЈЕ БРЕ ОВО, НЕКИ МАСКЕНБАЛ: Брутално иживљавање антимаскера над недужним радницама у суботичком маркету (ВИДЕО)​

Антимаскер тврдио да је закон на његовој страни.

Screenshot-from-2021-05-07-19-37-15
ИЗВОР: FACEBOOK/PRINTSKRIN/ДРАГАН ТЕОДОСИЈЕВИЋ
Срамотна сцена из једног маркета у Суботици шокирала је многе кориснике друштвених мрежа. Двоје супружника направило је сцену у суботичком маркету јер нису услужени због тога што нису хтели да носе маске.
Антимаскер који је снимао видео, позивао се на закон о потрошачима и доказивао како је у праву и како не мора да носи маску. Међутим, ниједном није узео у обзир пандемијску ситуацију у којој смо преко годину дана, а камоли број мртвих.

Сцена је започета одмах по уласку Суботичанина у радњу, након што његову супругу нису услужили јер није имала маску. Док је држао телефон у руци и снимао, коментарисао је како њему нико не може да ускрати куповину. Међутим, на улазу и у самом објекту је уредно истакнуто да је ношење маске обавезно.

"Шта ви сте овде организовали неки маскенбал? Је л знате закон о потрошачима? Не треба да се поступи по уредби Владе републике Србије, него по закону", рекао је он између осталог, док се истресао на раднице и друге муштерије.

Када су му раднице скренуле пажњу да не може да узме робу без маске, дрско је узео корпу и кренуо низ рафове.

Наиме, страшно иживљавање је тек почело када је антимаскер дошао на касу, где се позивао на закон о потрошачима, који му по његовом мишљењу, даје право да из радње изађе са артиклима које није платио. Том приликом, он је вербално малтретирао раднице у маркету, које су му смиреним гласом објашњавале да због инспекције не могу и не смеју да га услуже, јер на тај начин крше уредбе Владе Србије.

"Сад да вам кажу, 'не пуштајте мушкарце који нису у минићима', ви их не бисте пуштали. Е, па не може тако. Још једном вас питам, да ли ћете наплатити робу коју сам узео? Нећете. Ја се позивам на закон који каже да имам право да изнесем робу за коју не желите да ми издате рачун. Хвала лепо, довиђења", рекао је он на крају након дужег малтретирања радница.

У коментарима испод видео снимка, супротно очекивању антимаскера, најчешће стоје коментари осуде.

"Срамота. Истресање на радницу која ради по правилу своје фирме. Ако се неком не свиђа нек купује на другом месту. Исто тако раде и у Београду. То је нешто што морају раднице да поштују. Ако се неком не свиђа нек иде код директора а не да напада жену која поштено ради свој посао.", стоји у једном од коментара подршке радницама.

"Ковидиот у акцији! Човеколико створење, чији број ципела је већи од IQ мозга, крајњим напором смишља како украсти робу а не бити кривично гоњен.", написао је корисник Фејсбука.

(МОНДО)
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1468341/antimakser-maltretirao-radnice-u-marketu-subotica.html

Каква је ово саможивост, немам речи. Дакле сви људи су будале, само њих двоје размажених су изнад закона. Антиваксери и антимаскери су тешка ђубрад.

Смрад који сме само да се курчи у радњама где раде жене, нека иде у МУП без маске и нека тамо тера правду, када чека у реду за пасош или личну карту.
Тамо би ћутао као последња пич%ица.

само њих двоје размажених су изнад закона. Антиваксери и антимаскери су тешка ђубрад.
Netacno - oni su se pozivali upravo na zakon. Koji je, po pravnoj snazi, iznad tj. jaci od uredbe... sto zna svako ko je ucio osnove prava.
E sad, to sto mi zivimo u uslovima gde se osnovni principi prava ne postuju pa su se mnogi adaptirali na takvu nenormalnu situaciju objasnjava cudjenje tvoje... jer je vama normalno ono sto ne bi trebalo da bude

prodavnica je privatna svojina

ako nece da usluzuju bilo koga to je njihovo pravo
To sto je privatna svojina ne znaci da mogu da posluju krseci pravne norme. A po tim normama su zakoni kao pravni akti IZNAD uredbi.
Da je ovo pravna drzava Ustavni sud bi, naravno, uredbu koja je u suprotnosti sa nekim vazecim zakonom stavio van snage.
Medjutim, mi imamo samo povizorijum pravnog sistema - zato i postoji bezbroj sl. apsurdnih situacija

Grozno!
Baš malopre u Idei krajnje ljubazna devojka sa maskom kao u šali kaže tipu: ''A, maska ništa?''
On poče da izvodi kerefeke da je smešan i duhovit.
Nisam izdržala iako sam bila već da pokupim kesu i izađem, morala sam njoj da dobacim kako smo smešne ona i ja i da je to dobro, a da je on po mom mišljenju obična strvina.
A po ovim STR-ovima su već svi to batalili i smešno im je kada ulazim sa maskom.
E, moj, ti... ja se vakcinisati neću nikad, ali neću ni tebe, ni bilo koga da zbog toga nosim na duši.

To sto je privatna svojina ne znaci da mogu da posluju krseci pravne norme. A po tim normama su zakoni kao pravni akti IZNAD uredbi.
Da je ovo pravna drzava Ustavni sud bi, naravno, uredbu koja je u suprotnosti sa nekim vazecim zakonom stavio van snage
https://www.propisi.net/uredbu-o-merama-za-sprecavanje-i-suzbijanje-zarazne-bolesti-covid-19/

e sad koji zakon kad vazi je komplikovano pitanje

uradba bi zbog situacije trebala biti vaznija

ali ovde i 1 zakon mozes tumaciti na vise nacina a kamoli vise pravnih akata

e sad koji zakon kad vazi je komplikovano pitanje

uradba bi zbog situacije trebala biti vaznija

ali ovde i 1 zakon mozes tumaciti na vise nacina a kamoli vise pravnih akata
Prijatelju, savetujem ti da procitas sta o tome kaze bilo koji udzbenik osnova prava za srednje skole.
Uredbe (kao pravni akti) su, po definiciji, ISPOD zakona (kao pravnih akata). Nema tu - *zbog situacije...* Treca fudbalska liga je ispod druge - o tome se ne raspravlja

ШТА ЈЕ БРЕ ОВО, НЕКИ МАСКЕНБАЛ: Брутално иживљавање антимаскера над недужним радницама у суботичком маркету (ВИДЕО)​

Срамотна сцена из једног маркета у Суботици шокирала је многе кориснике друштвених мрежа. Двоје супружника направило је сцену у суботичком маркету јер нису услужени због тога што нису хтели да носе маске.
Антимаскер који је снимао видео, позивао се на закон о потрошачима и доказивао како је у праву и како не мора да носи маску. Међутим, ниједном није узео у обзир пандемијску ситуацију у којој смо преко годину дана, а камоли број мртвих.

Сцена је започета одмах по уласку Суботичанина у радњу, након што његову супругу нису услужили јер није имала маску. Док је држао телефон у руци и снимао, коментарисао је како њему нико не може да ускрати куповину. Међутим, на улазу и у самом објекту је уредно истакнуто да је ношење маске обавезно.

"Шта ви сте овде организовали неки маскенбал? Је л знате закон о потрошачима? Не треба да се поступи по уредби Владе републике Србије, него по закону", рекао је он између осталог, док се истресао на раднице и друге муштерије.

Када су му раднице скренуле пажњу да не може да узме робу без маске, дрско је узео корпу и кренуо низ рафове.

Наиме, страшно иживљавање је тек почело када је антимаскер дошао на касу, где се позивао на закон о потрошачима, који му по његовом мишљењу, даје право да из радње изађе са артиклима које није платио. Том приликом, он је вербално малтретирао раднице у маркету, које су му смиреним гласом објашњавале да због инспекције не могу и не смеју да га услуже, јер на тај начин крше уредбе Владе Србије.

"Сад да вам кажу, 'не пуштајте мушкарце који нису у минићима', ви их не бисте пуштали. Е, па не може тако. Још једном вас питам, да ли ћете наплатити робу коју сам узео? Нећете. Ја се позивам на закон који каже да имам право да изнесем робу за коју не желите да ми издате рачун. Хвала лепо, довиђења", рекао је он на крају након дужег малтретирања радница.

У коментарима испод видео снимка, супротно очекивању антимаскера, најчешће стоје коментари осуде.

"Срамота. Истресање на радницу која ради по правилу своје фирме. Ако се неком не свиђа нек купује на другом месту. Исто тако раде и у Београду. То је нешто што морају раднице да поштују. Ако се неком не свиђа нек иде код директора а не да напада жену која поштено ради свој посао.", стоји у једном од коментара подршке радницама.

"Ковидиот у акцији! Човеколико створење, чији број ципела је већи од IQ мозга, крајњим напором смишља како украсти робу а не бити кривично гоњен.", написао је корисник Фејсбука.

(МОНДО)
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1468341/antimakser-maltretirao-radnice-u-marketu-subotica.html

Каква је ово саможивост, немам речи. Дакле сви људи су будале, само њих двоје размажених су изнад закона. Антиваксери и антимаскери су тешка ђубрад.
Ja bih sve te antimaksere i antivaksere mlatio pendrecima i cepao bih im novčane kazne.

Ne ide bas tako...postoji zakon o zastiti potrosaca...

....
Постоји и закон о заштити становништва од заразних болести и све мере су донете у складу са уставом.
Нажалост ми немамо власт која поштује устав да рецимо теби забрани то усташко писмо и да оном мајмуну полиција мало исправи леђа и да га приведе због крађе и непоштовања мера.

Poslednja izmena od moderatora:
Prijatelju, savetujem ti da procitas sta o tome kaze bilo koji udzbenik osnova prava za srednje skole.
Uredbe (kao pravni akti) su, po definiciji, ISPOD zakona (kao pravnih akata). Nema tu - *zbog situacije...* Treca fudbalska liga je ispod druge - o tome se ne raspravlja
onda se moze naci da ustav kaze da niko ne moze biti podvrgnut naucnim ogledima bez slobodno datog pristanka

ovaj bez maske vrsi ogled sa kojim se radnice ne slazu

UREDBA je pravni pojam oko kog se lome koplja sve dok - ne izadje u Službenom Glasniku i tada je PO TEKOVINANA ŠERPOKRATIJE jača od zakona što šerpari ne prihvataju kada im ne odgovara.

Ludila izjava nebrojeno ali se samo nakeze kada ih pitaš kao prodavac "da li ja imam pravo na zdravstvenu zaštitu na radu"

Natrpeo sam se ovih scena.
Napušavali me Vučićem i Konom ali mi Dariju nikad nisu ponudili (preživeo bih ovu dvojicu ako bi Darija, jel...)

Jednom sam savatao inspektora i pitao, pošto sam iščitao sve Uredbe, koje su ingerencije prodavca?
- Nikakve a opet mogu da te kazne ako su u objektu lica bez maske jer po uredbi...

Vrh perverzije je taj što neki smatraju da prodavci moraju a kupci ne moraju da nose maske jer je po njihovom "prodavac pravno lice a kupac fizičko".

Iz ugla virusoligije jako logično.

A posle takvih "uličnih virusologa" naidje isprepadan lik koji nogama šutira vrata da se ne zarazi rukohvatom od vrata ali opet - nema problema da uzme kusur...

Eto ja pao na foru posle višemesečnih okršaja:
Magarac urlao ja spustih masku jer mi zafalio vazduh a on me slikao i prosledio inspekciji. Inspekcija je utvrdila sa video snimka u objektu da iako nepravilan položaj za masku (spuśtena ispod brade) ista spuštena zbog svadje (napad na radnom mestu) a da magarac nije imao uopšte tako da smo zbog toga izbegli kaznu.

Jedini problem što je menadžment od onih diletanata koji nikad nisu radili a kasno i počeli da šefuju pa oni zaključili da su mogli da fasuju kaznu zbog mene pa ajd otkaz... (trenutno poslednji u mojoj američkoj karijeri, još samo na Mesecu nisam radio).

Bole njih što za leba nemam oni se "obračunali sa državom" preko prodavca u magazi. Udju jednom i nikad više. Na decu im se vratilo.

OVO RADE SAMO GDE JE SOLO PRODAVAC/PRODAVAČICA ZA TOLIKO IMAJU MUDA

Poslednja izmena:

(МОНДО)

Ako drug Žeželj tako veli onda tu nema pogovora.

Pitam se samo kada će da se postavi pitanje dokle će on da se brutalno iživljava zasipanjem Srbije medijskim smećem.

Da se sad manemo teških i preozbiljnih rasprava. Nešto drugo me interesuje. Zar je toliko teško ispoštovati prodavca i tih par minuta u objektu nositi masku? Jer realno njemu se pravi problem. Zašto treba da plati kaznu zbog nekog pametnjakovića?

Постоји и закон о заштити становништва од заразних болести и све мере су донете у складу са уставом.
*Profesor ustavnog prava Slobodan Orlović, navodi da je prethodni Krizni štab bio nezakonito formiran Zaključkom Vlade, jer to nikako nije moglo da bude učinjeno tim aktom. To telo u vreme prethodne vlade, kako je navodila premijerka, formirano je Zaključkom 13. marta, ali taj dokument do danas nije objavljen ni u Službenom glasniku ni na sajtu Vlade.
Po Zakonu o Vladi i Vladinom poslovniku, Krizni štab kao privremeno telo nije mogao biti formiran zaključkom, već odlukom Vlade.

„Zaključak se kao, uglavnom procesnopravni akt, donosi kada se ne donose uredbe i drugi opšti akti Vlade. Nejasno je zašto je tako nepravno urađeno”, navodi Orlović.*

E sad, ti verovatno znas bolje o ovim stvarima od profesora ustavnog prava

Da se sad manemo teških i preozbiljnih rasprava. Nešto drugo me interesuje. Zar je toliko teško ispoštovati prodavca i tih par minuta u objektu nositi masku? Jer realno njemu se pravi problem. Zašto treba da plati kaznu zbog nekog pametnjakovića?

Teško je , kad si stoka i istresaš se na radnici u marketu.

To je samo jedna dimenzija priče.

Druga i ona o kojoj je ovde reč ja ta što bolesnički mediji u vlasništvu bolesnih osoba koriste ovakve incidente za medijsko iživljavanje nad srpskom javnošću kroz lepljenje vulgarnih epiteta onom kome se naklate.

Da u ovoj državi ima pravne države takvo medijsko divljaštvo ne bi bilo moguće.

Teško je , kad si stoka i istresaš se na radnici u marketu.
Menadžment "uvažava tešku situaciju i ima razumevanja prema potrošačima koji su van sebe" ali prodavac kao zaposleni treba da bude neka vrsta Super-Psihijatra i da sa empatijama pristupi takvoj "mušteriji" kada nastane konfliktna situacija

to znači - nek te vredjaju i pišaju po tebi samo da uzmemo neke pare za moj menadžerski bonus

E pa izvoli sam burazeru...

Poslednja izmena:

Back